Slå av annonseringsfunksjonene i Google Analytics dynamisk

Den beste metoden for å slå på eller av annonseringsfunksjonene, innbefattet remarketing og funksjonene for annonseringsrapportering, er å endre områdeinnstillingene dine.

Det kan imidlertid hende at du ønsker å slå av disse funksjonene dynamisk for en gitt sideinnlasting eller -økt, for eksempel hvis brukere har angitt at de ikke ønsker at dataene deres skal brukes til å tilpasse annonser. Du kan oppnå dette ved å endre en hvilken som helst versjon av Analytics-sporingskoden som annonseringsfunksjonene er tilgjengelige for.

I delene nedenfor forklarer vi hvordan du slår av disse funksjonene programmatisk, uavhengig av om du har slått dem på via områdeinnstillingene dine eller via sporingskoden din. Du finner en veiledning for programmatisk aktivering i denne artikkelen. Denne veiledningen er også tilgjengelig andre steder i dokumentasjonen vår.

Slå av med Google Tag Manager

Hvis du ønsker å slå av annonseringsfunksjonene når Google Analytics-taggene dine er konfigurert i Google Tag Manager, angir du allowAdFeatures-feltet til false i Felter som må fylles ut i tagg- eller innstillingsvariabelen din:

1. Åpne eventuelle relevante Universal Analytics-tagger eller variabler for Google Analytics-innstillinger. Hvis taggen din bruker en variabel for Google Analytics-innstillinger, trenger du bare å gjøre denne endringen i innstillingsvariabelen, med mindre du ønsker å overstyre den for hver tag.
  2. Velg + Legg til et felt under Flere innstillinger > Felter som må fylles ut.
  3. Skriv inn allowAdFeatures som feltnavn.
  4. I Verdi-feltet skriver du inn false (eller velger en variabel som returnerer verdien «false» med betingelser).

Slå av med gtag.js

Du kan slå av funksjonene for bannerannonsering ved hjelp av gtag.js ved å angi allow_display_features-parameteren til false i områdekonfigurasjonen:

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID', { 'allow_display_features': false });

Slå på med gtag.js

Det er foreløpig ikke mulig å slå på remarketing for bannerannonsering og funksjonene for annonseringsrapportering via kode ved hjelp av gtag.js. Hvis du bruker gtag.js og ønsker å slå på remarketing for bannerannonsering og funksjonene for annonseringsrapportering, må du endre områdeinnstillingene dine i Analytics.

Slå av med analytics.js

Slik overstyrer du områdeinnstillingene for å slå av funksjonene for annonseringsrapportering:

Legg til ga('set', 'allowAdFeatures', false); etter create-kommandoen, men før treffet blir sendt.

Hvis du slo på annonseringsfunksjonene via sporingskoden din:

Fjern linjen ga('require', 'displayfeatures');.

Slå på med analytics.js

Hvis du vil endre disse funksjonene for Universal Analytics, må du sette inn den uthevede linjen i den eksisterende sporingskoden din, mellom kommandoene 'create' og 'send', som her:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Slå av med ga.js

Slik overstyrer du områdeinnstillingene for å slå av funksjonene for annonseringsrapportering:

Legg til _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); etter create-kommandoen, men før treffet blir sendt.

Slå på med ga.js

Hvis du fortsatt bruker ga.js, kan du slå på remarketing og funksjonene for annonseringsrapportering for standard Analytics ved å erstatte den uthevede teksten i dette eksemplet:

Standard sporingskode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Den uthevede teksten ovenfor skal byttes ut med den uthevede teksten i eksempelet nedenfor:

Kode som er endret for å slå på disse funksjonene

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
</script>