Mainontaominaisuuksien dynaaminen käytöstä poistaminen Google Analyticsissa

Suosittelemme, että mainontaominaisuudet (mukaan lukien uudelleenmarkkinointi ja mainonnan raportointiominaisuudet) otetaan käyttöön muokkaamalla verkko-omaisuusasetuksia.

Saatat kuitenkin joskus haluta poistaa nämä ominaisuudet käytöstä dynaamisesti tietyssä sivun lataamisessa tai istunnossa, kuten silloin, kun käyttäjät ovat ilmoittaneet, ettei heidän dataansa saa käyttää mainosten personointiin. Tämä onnistuu muokkaamalla mitä tahansa sen Analytics-seurantakoodin versiota, jossa mainontaominaisuudet ovat käytettävissä.

Seuraavissa osioissa kerrotaan, miten voit poistaa nämä ominaisuudet käytöstä ohjelmallisesti riippumatta siitä, oletko ottanut ne käyttöön verkko-omaisuusasetuksissa vai seurantakoodilla. Tästä artikkelista voit lisäksi lukea vastaavat ohjelmallisen käyttöönoton ohjeet, jotka löytyvät myös täältä.

Käytöstä poistaminen Google Tag Managerilla

Jos Google Analytics ‑tagisi on määritetty Google Tag Managerissa, voit poistaa mainontaominaisuudet käytöstä asettamalla tagi- tai asetusmuuttujasi Määritettävät kentät ‑kohdan allowAdFeatures-arvoksi false seuraavalla tavalla:

1. Avaa kaikki olennaiset Universal Analytics -tagi- tai Google Analytics Asetukset-muuttujat. Jos tagisi käyttää Google Analytics Asetukset-muuttujaa, sinun tarvitsee tehdä tämä muutos vain Asetukset-muuttujaan, ellet halua ohittaa muutosta tagissa tagikohtaisesti
  2. Valitse Lisää asetuksia > Määritettävät kentät ja valitse sitten + Lisää kenttä.
  3. Lisää kentän nimeksi allowAdFeatures.
  4. Lisää Arvo-kohtaan false (tai valitse muuttuja, joka palauttaa false-arvon ehdollisesti).

Käytöstä poistaminen gtag.js-tagin avulla

Voit poistaa ominaisuudet käytöstä gtag.js-tagilla asettamalla parametrin allow_display_features arvoksi false verkko-omaisuutesi määrityksissä:

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID', { 'allow_display_features': false });

Käyttöön ottaminen gtag.js-tagin avulla

Tällä hetkellä Display-verkoston uudelleenmarkkinointia tai mainonnan raportointiominaisuuksia ei ole mahdollista ottaa käyttöön gtag.js-tagilla. Jos käytät gtag.js-tagia ja haluat ottaa Display-verkoston uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet käyttöön, voit muokata verkko-omaisuusasetuksiasi Analyticsissa.

Käytöstä poistaminen analytics.js-tagin avulla

Voit ohittaa verkko-omaisuuden asetukset ja poistaa mainonnan raportointiominaisuudet käytöstä seuraavasti:

Lisää ga('set', 'allowAdFeatures', false); create-komennon jälkeen ja ennen osuman lähettämistä.

Jos olet ottanut mainontaominaisuudet käyttöön seurantakoodilla:

Poista rivi ga('require', 'displayfeatures');.

Käyttöönottaminen analytics.js-tagin avulla

Jos haluat ottaa ominaisuudet käyttöön Universal Analyticsissa, lisää lihavoitu rivi olemassa olevaan seurantakoodiin 'create'- ja 'send'-komentojen väliin kuten seuraavassa esimerkissä:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'esimerkki.fi');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Käytöstä poistaminen ga.js-tagin avulla

Voit ohittaa verkko-omaisuuden asetukset ja poistaa mainonnan raportointiominaisuudet käytöstä seuraavasti:

Lisää _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); create-komennon jälkeen ja ennen osuman lähettämistä.

Käyttöönottaminen ga.js-tagin avulla

Jos käytät yhä ga.js-tagia, voit ottaa uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet käyttöön tavallisessa Analyticsissa korvaamalla alla olevassa esimerkissä näkyvän lihavoidun tekstin:

Vakioseurantakoodi

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

seuraavan esimerkin lihavoidulla tekstillä:

Näiden ominaisuuksien käyttöönottoa varten muokattu koodi

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
</script>