Mainontaominaisuuksien tai mainonnan personoinnin dynaaminen käytöstä poistaminen Google Analyticsissa

Suosittelemme, että mainontaominaisuudet (esimerkiksi uudelleenmarkkinointi ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet) ja mainonnan personointi otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä muokkaamalla mittauskokonaisuusasetuksia.

Saatat kuitenkin joskus haluta poistaa nämä ominaisuudet käytöstä dynaamisesti tietyssä sivun lataamisessa tai istunnossa, kuten silloin, kun käyttäjät ovat ilmoittaneet, ettei heidän dataansa saa käyttää mainosten personointiin. Tämä onnistuu muokkaamalla mitä tahansa sen Analytics-seurantakoodin versiota, jossa mainontaominaisuudet ovat käytettävissä.

Jos olet aktivoinut Google-signaalit, mainontaominaisuuksien käytöstä poistaminen johtaa myös Google-signaalien käytöstä poistamiseen.

Seuraavissa osioissa kerrotaan, miten voit poistaa nämä ominaisuudet käytöstä ohjelmallisesti riippumatta siitä, oletko ottanut ne käyttöön mittauskokonaisuusasetuksista vai seurantakoodilla. Tästä artikkelista voit lisäksi lukea vastaavat ohjelmallisen käyttöönoton ohjeet, jotka löytyvät myös täältä. Voit myös näiden ohjeiden avulla valita, ovatko mainontaominaisuudet ja mainonnan personointi käytössä sovelluksessa.

Ennen 16.7.2020 kaikki mainontaominaisuudet oli mahdollista poistaa käytöstä asettamalla allow_ad_personalization_signals-kohdan arvoksi false. 16.7.2020 jälkeen allowAdPersonalizationSignals-kohdan asettaminen arvoon false Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa tai allow_ad_personalization_signals-kohdan asettaminen arvoon false Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa ei ole enää vaikuttanut Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksiin, jotka on laitettu päälle Google Analytics ‑mittauskokonaisuudessa. Tämä asetus lisää relevantteihin osumiin kentän, jonka perusteella Google Analytics jättää osumiin liittyvän datan pois mainosten personoinnin ominaisuuksista.

Käytöstä poistaminen Google Tag Managerilla

Jos Google Analytics ‑tagisi on määritetty Google Tag Managerissa, voit poistaa mainontaominaisuudet tai mainonnan personoinnin käytöstä asettamalla tagi- tai asetusmuuttujasi Määritettävät kentät ‑kohdassa allowAdFeatures- tai allowAdPersonalizationSignals-kentän arvoksi false.

Mainonnan personoinnin poistaminen käytöstä

Universal Analytics ‑toteutukset

1. Avaa tarvittavat Universal Analytics ‑tagit tai Google Analyticsin Asetukset-muuttujat. Jos tagisi käyttää Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa, sinun tarvitsee tehdä tämä muutos vain Asetukset-muuttujaan, ellet halua ohittaa muutosta tagissa tagikohtaisesti.
  2. Klikkaa Lisää asetuksia > Määritettävät kentät ja valitse + Lisää kenttä.
  3. Kirjoita Kentän nimi ‑kohtaan allowAdPersonalizationSignals.
  4. Lisää Arvo-kohtaan false (tai valitse muuttuja, joka palauttaa false-arvon ehdollisesti).

Google Analytics 4:n käyttöönottotapoja

1. Avaa tarvittava Google Analytics 4:n määritystagi.
  2. Klikkaa Lisää asetuksia > Määritettävät kentät ja valitse + Lisää kenttä.
  3. Kirjoita Kentän nimi ‑kohtaan allow_ad_personalization_signals.
  4. Lisää Arvo-kohtaan false (tai valitse muuttuja, joka palauttaa false-arvon ehdollisesti).

Kaikkien mainontaominaisuuksien poistaminen käytöstä

Universal Analytics ‑toteutukset

1. Avaa tarvittava Universal Analytics ‑tagi. Jos tagisi käyttää Google Analyticsin Asetukset-muuttujaa, sinun tarvitsee tehdä tämä muutos vain Asetukset-muuttujaan, ellet halua ohittaa muutosta tagissa tagikohtaisesti.
  2. Klikkaa Lisää asetuksia > Määritettävät kentät ja valitse + Lisää kenttä.
  3. Kirjoita Kentän nimi ‑kohtaan allowAdFeatures.
  4. Lisää Arvo-kohtaan false (tai valitse muuttuja, joka palauttaa false-arvon ehdollisesti).

Google Analytics 4:n käyttöönottotapoja

1. Avaa tarvittava Google Analytics 4:n määritystagi.
  2. Klikkaa Lisää asetuksia > Määritettävät kentät ja valitse + Lisää kenttä.
  3. Kirjoita Kentän nimi ‑kohtaan allow_google_signals.
  4. Lisää Arvo-kohtaan false (tai valitse muuttuja, joka palauttaa false-arvon ehdollisesti).
Käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

Jos haluat ottaa Display-verkoston uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet käyttöön, muokkaa mittauskokonaisuusasetuksia Analyticsissa.

Jos otit valinnan käyttöön mittauskokonaisuusasetuksista mutta olet poistanut mainontaominaisuudet käytöstä tagissa ja haluat nyt ottaa ne uudelleen käyttöön (esimerkiksi kuluttajan annettua suostumuksen), voit yksinkertaisesti lopettaa käytöstäpoiston tagitasolla. Näin mainontaominaisuudet otetaan uudelleen käyttöön kyseiselle asiakkaalle.

Käytöstä poistaminen gtag.js-tagin avulla

Et voi poistaa käytöstä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden mainontaominaisuuksia yhdistettyjen sivustotagien kautta, jos suoritat komennon tällä hetkellä gtag('config')-komennon avulla. gtag('set')-komennolla käyttöön otettujen mainontaominaisuuksien poistaminen toimii yhdistettyjen sivustotagien kanssa.

Jos käytät config-komentoa ja haluat käyttää yhdistettyjä sivustotageja Google Analytics 4:ssä sekä poistaa Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden mainontaominaisuudet käytöstä ohjelmallisesti (esim. gtag('config', 'TAG_ID', { 'allow_google_signals': false });), sinun on lisättävä koodi suoraan oikeille verkkosivuille.

Voit poistaa vain mainonnan personoinnin käytöstä gtag.js-tagin avulla asettamalla allow_ad_personalization_signals-kohdan arvoksi false ennen mitään config-komentoja seuraavalla tavalla:

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

Voit poistaa kaikki mainontaominaisuudet käytöstä gtag.js-tagin avulla asettamalla allow_google_signals-kohdan arvoksi false ennen mitään config-komentoja seuraavalla tavalla:

gtag('set', 'allow_google_signals', false);

Lue kehittäjän ohjeista lisätietoja muun muassa siitä, miten mainonnan personointi poistetaan käytöstä vain tietyissä tuotteissa.

Käyttöönotto gtag.js-tagin avulla

Tällä hetkellä Display-verkoston uudelleenmarkkinointia tai mainonnan raportointiominaisuuksia ei ole mahdollista ottaa käyttöön gtag.js-tagilla. Jos käytät gtag.js-tagia ja haluat ottaa Display-verkoston uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet käyttöön, voit muokata mittauskokonaisuusasetuksiasi Analyticsissa.

Jos otit valinnan käyttöön mittauskokonaisuusasetuksista mutta olet poistanut mainontaominaisuudet käytöstä tagissa ja haluat nyt ottaa ne uudelleen käyttöön (esimerkiksi kuluttajan annettua suostumuksen), voit yksinkertaisesti lopettaa käytöstäpoiston tagitasolla. Näin mainontaominaisuudet otetaan uudelleen käyttöön kyseiselle asiakkaalle.

Käytöstä poistaminen analytics.js-tagin avulla

Jos haluat poistaa vain mainonnan personoinnin käytöstä analytics.js:n avulla, aseta allowAdPersonalizationSignals-arvoksi false:

Lisää ga('set', 'allowAdPersonalizationSignals', false); create-komennon jälkeen ja ennen osuman lähettämistä.

Jos haluat poistaa kaikki mainontaominaisuudet käytöstä analytics.js:n avulla, aseta allowAdFeatures-arvoksi false:

Lisää ga('set', 'allowAdFeatures', false); create-komennon jälkeen ja ennen osuman lähettämistä.

Käyttöönotto analytics.js-tagin avulla

Jos haluat ottaa ominaisuudet käyttöön Universal Analyticsissa, lisää korostettu rivi olemassa olevaan seurantakoodiin 'create'- ja 'send'-komentojen väliin kuten seuraavassa esimerkissä:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Käytöstä poistaminen ga.js-tagin avulla

Voit ohittaa mittauskokonaisuusasetukset ja poistaa Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet käytöstä seuraavasti:

Lisää _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); create-komennon jälkeen ja ennen osuman lähettämistä.

Käyttöönotto ga.js-tagin avulla

Jos käytät yhä ga.js-tagia, voit ottaa uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet käyttöön tavallisessa Analyticsissa korvaamalla alla olevassa esimerkissä näkyvän korostetun koodin:

Vakioseurantakoodi

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Korvaa koodi seuraavan esimerkin korostetulla koodilla:

Näiden ominaisuuksien käyttöönottoa varten muokattu koodi

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Käytöstä poistaminen Measurement Protocolin avulla

Jos käytät Measurement Protocolia datan lähettämiseen Google Analyticsiin, voit merkitä datan niin, että sitä ei käytetä mainonnan personointiin. Lue lisää Measurement Protocolin kehittäjien ohjeista.