Rapporterar över flera enheter med data från användare som har aktiverat personliga annonspreferenser

Denna data finns tillgänglig i rapporterna över flera enheter från och med det datum då du aktiverar Google-signaler.

Rapporterna över flera enheter innehåller endast samlad data. Ingen data för enskilda användare visas.

Som standard raderas data från inloggade Google-användare efter 26 månader. Om inställningen för datalagring är inställd på ett alternativ som är kortare än 26 månader respekteras detta även för data från inloggade Google-användare.

Beroende på träffvolymen kan det ta upp till 60 sekunder för dessa rapporter att läsas in.

Innehåll i artikeln:

Här ser du data (beta)

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Gå till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Målgrupp > Flera enheter.

Så genereras rapporteringsdata i Analytics

Analytics observerar beteendet på en webbplats hos användare som har loggat in på något av sina Google-konton (t.ex. Gmail, Google+, YouTube) och har aktiverat personliga annonspreferenser. Analytics använder det observerade beteendet för att utveckla de datamodeller som rapporterna bygger på.

Datamodellerna bygger på inloggningsfrekvens och enhetstyp och anpassas efter varje Analytics-rapportvy.

Analytics tittar på inloggningar och enhetstyper för alla användare som har loggat in på ett Google-konto och som också ledde till en konvertering. Analytics vet vilken enhet en användare använde vid det första annonsklicket och vilken enhet användaren använde vid den associerade konverteringen. Analytics känner också till eventuella interaktioner som användaren har haft med samma annonsör mellan det inledande klicket och konverteringen. En användare kan till exempel klicka på den första annonsen på en mobiltelefon, klicka på en andra annons på en surfplatta och sedan slutföra konverteringen på en dator (mobil > surfplatta > dator).

Analytics modellerar beteendet för alla användare baserat på beteendet hos användarna som hade loggat in på sina Google-konton. Den modellerade datan ingår endast i rapporter när vi är säkra på att modellen återspeglar riktningen för datan för alla användare.

Rapportering över flera enheter (beta)

Det går inte att segmentera rapportering över flera enheter.

Dessa rapporter, precis som andra Analytics-rapporter, omfattas av sampling. Dessa rapporter samplas när datan för datumintervallet du använder överskrider 250 000 sessioner. Sampling sker på egendomsnivå för standard- och 360-egendomar.

Ett fast, systemdefinierat gränsvärde tillämpas i rapportdata för att förhindra att en person som tittar på en rapport kan ta reda på en enskild användares identitet. När en datarad innehåller färre användare än gränsvärdet undanhålls raden i fråga.

Om data undanhålls från dina rapporter på grund av gränsvärdena kan du utöka datumintervallet eller ta bort filter för att öka datavolymen i rapporten.

När du aktiverar Google-signaler kompletteras rapporterna över flera enheter med den modellerade datan enligt beskrivningen nedan.

Överlappande enheter

Data

Användare efter enhet, överlappande enheter

Dimensioner:

• enhetskategori
  • enhetskategori och operativsystem

Användare, sessioner och konverteringar efter vald dimension

Rutorna anger vilka enhetskombinationer som användes när användarna engagerade sig med ditt innehåll. [Dator] + [Mobil] anger till exempel att användaren engagerade sig med innehållet från både en dator och en mobil enhet.

Vägar på flera enheter

Data

Filter: alla steg i vägen, steg före eller efter konvertering

Dimensioner:

• enhetskategori
  • enhetskategori och kampanj
  • enhetskategori och kanal
  • enhetskategori och medium
  • enhetskategori och operativsystem
  • enhetskategori och källa

Sekvensen av enheter som användes på vägen till konvertering

Användare, sessioner och konverteringar efter vald dimension

Rutorna anger sekvensen av enheter som användes när användaren engagerade sig med innehållet. [Dator] + [Mobil] anger till exempel att användaren engagerade sig med innehållet först på en dator och sedan på en mobil enhet.

Kanaler

Data

Användare efter kanal, användare efter kanal över tid

Dimensioner:

• standardkanalgruppering
  • annonsinnehåll
  • ålder
  • kampanj
  • kön
  • sökord
  • medium
  • källa
  • källa/medium

Förvärv, beteende och mätvärden för konvertering efter vald dimension

Datan i den här rapporten bygger på attributionsmodellen Det sista icke-direkta klicket.

Enhet för förvärv

Data

Nya användare efter kanal, nya användare efter kanal över tid

Dimensioner:

• enhetskategori
  • enhetskategori och kampanj
  • enhetskategori och kanal
  • enhetskategori och medium
  • enhetskategori och operativsystem
  • enhetskategori och källa

Den första enheten som användes på vägen till konvertering

Nya användare, sessioner, intäkter och konverteringar efter vald dimension

Aktivera Google-signaler.

Tips för att tolka data i rapporter över flera enheter.