Conservació de dades

Amb els controls de conservació de dades de Google Analytics, podeu definir el període de temps durant el qual Google Analytics conserva les dades del nivell d'usuari i d'esdeveniment que emmagatzema abans que se suprimeixin automàticament dels seus servidors.

Conservació de dades d'esdeveniments i d'usuaris

El període de conservació s'aplica a les dades del nivell d'usuari i d'esdeveniment associades a les galetes, als identificadors d'usuari (p. ex., User ID) i als identificadors de publicitat (p. ex., les galetes de DoubleClick, l'identificador de publicitat d'Android i l'identificador d'anunciants d'Apple).

Tingueu present que això no afecta els informes agregats estàndard de Google Analytics. Les dades d'usuari i d'esdeveniment a les quals s'aplica aquesta opció de configuració només són necessàries quan s'utilitzen determinades funcions avançades, com ara quan s'apliquen segments personalitzats als informes o quan es creen informes personalitzats no convencionals.

Si bé les opcions de configuració per restablir el període de conservació i l'activitat dels usuaris controlen les dades d'usuari i d'esdeveniment que Google Analytics emmagatzema, aquest mateix servei suprimeix de manera predeterminada les dades que inclouen identificadors d'usuari després de 6 mesos d'inactivitat de l'usuari en qüestió.

Podeu triar el període de temps durant el qual Analytics conserva les dades abans que se suprimeixin automàticament.

En el cas de les propietats web, l'opció de configuració s'aplica a les dades del nivell d'usuari i d'esdeveniment. Podeu triar:

• 14 mesos
  • 26 mesos
  • 38 mesos
  • 50 mesos
  • No caduca automàticament
En canvi, augmentar el període de conservació o canviar-lo a No caduca automàticament no afecta les dades ja recollides. Per exemple, les dades recollides mentre l'opció 14 mesos estava activa es continuaran suprimint 14 mesos després d'haver-se recollit encara que canvieu el període de conservació a 26 mesos.

En el cas de les propietats web + aplicació, la conservació de dades del nivell d'usuari (incloses les conversions) es fixa en un màxim de 14 mesos. En el cas de la resta de dades d'esdeveniments, podeu triar la durada:

• 2 mesos
  • 14 mesos

El període de conservació de 2 mesos s'aplica sempre a dades d'edat, de sexe i d'interès, independentment de la configuració.

Pel que fa a les dades que ja hàgiu recollit, podeu augmentar-ne el període de conservació o canviar-lo a No caduca automàticament.

Quan s'arriba al final del període de conservació, les dades se suprimeixen automàticament un cop al mes.

Si reduïu el període de conservació, les dades afectades se suprimiran durant el procés del mes següent. Per exemple, si canvieu de 26 a 14 mesos, les dades que tinguin més de 14 mesos d'antiguitat se suprimiran durant el procés del mes següent.

Cada cop que modifiqueu el període de conservació, Analytics espera 24 hores abans d'implementar el canvi. Durant aquest període de 24 hores, podeu revertir el canvi sense que les dades es vegin afectades.

Si feu servir un interval de dates per als informes no agregats que sigui més llarg que el període de conservació, les dades del temps addicional no seran visibles als informes. Per exemple, si ajusteu la conservació a 14 mesos i feu servir un interval de dates de 14 mesos més un dia, les dades del dia addicional no estaran disponibles als informes.

L'opció "Restableix en dur a terme activitats noves"

Activeu aquesta opció per restablir el període de conservació de l'identificador de l'usuari cada vegada que es produeixi un esdeveniment nou d'aquest usuari (de manera que es defineixi la data de caducitat en el moment actual més el període de conservació). Per exemple, si la conservació de dades està configurada a 14 mesos però un usuari inicia una sessió nova cada mes, l'identificador d'usuari s'actualitza cada mes i mai arriba a la caducitat dels 14 mesos. Si l'usuari no inicia una sessió nova abans que caduqui el període de conservació, les seves dades se suprimeixen.

Si no voleu que el període de conservació de l'identificador d'un usuari es restableixi quan aquest usuari generi activitat nova, desactiveu aquesta opció. Les dades associades a l'identificador de l'usuari se suprimiran automàticament després del període de conservació.

La funció de restabliment només s'aplica a les dades del nivell d'usuari.

Configurar les opcions

Necessiteu permís d'edició a la propietat per poder configurar aquestes opcions.

1. Inicieu la sessió a Google Analytics..
  2. Feu clic a Administració i navegueu fins a la propietat que vulgueu editar.
  3. En el cas de les propietats web: a la columna PROPIETAT, feu clic a Informació de seguiment > Conservació de dades.
    En el cas de les propietats web + aplicació: a la columna PROPIETAT, feu clic a Configuració de les dades > Conservació de dades.
  4. En el cas de les propietats web: a Conservació de dades d'esdeveniments i d'usuaris, seleccioneu el període de conservació que vulgueu.
    En el cas de les propietats web + aplicació: a Conservació de dades d'esdeveniments, seleccioneu el període de conservació que vulgueu.
  5. En el cas de les propietats web: a Restableix en dur a terme activitats noves, activeu o desactiveu l'interruptor.
    En el cas de les propietats web + aplicació: a Restableix les dades d'usuaris en dur a terme activitats noves, activeu o desactiveu l'interruptor.
  6. Feu clic a Desa.

Conservació de dades i mètrica Usuaris

El febrer de 2018 vam afegir la mètrica Usuaris a molts informes addicionals. Com que aquesta mètrica és nova als informes, no disposem de dades agregades per a tots els informes ni per a tots els períodes de temps. Això pot afectar l'historial d'informes: pot ser que vegeu zeros als recomptes de la mètrica Usuaris per als períodes anteriors al moment en què vam començar a agregar les dades d'aquesta mètrica.

Vam començar a agregar dades a les propietats 360 el dia 1 de maig de 2016 i a les propietats estàndard el dia 1 de setembre de 2016.

Tanmateix, això no afecta l'informe de visió general del públic, que té dades d'usuari agregades durant un període de temps molt més llarg.