Retenció de dades

Amb els controls de retenció de dades de Google Analytics, podeu definir el període de temps abans del qual les dades del nivell d'usuari i del nivell d'esdeveniment que Google Analytics emmagatzema se suprimeixen automàticament dels servidors d'Analytics.

Retenció de dades d'usuari i d'esdeveniment

El període de retenció s'aplica a les dades de nivell d'usuari i d'esdeveniment associades a les galetes, als identificadors d'usuari (p. ex., User ID) i als identificadors de publicitat (p. ex., les galetes de DoubleClick, l'identificador de publicitat d'Android i l'identificador d'anunciants d'Apple).

Tingueu present que això no afecta els informes agregats estàndard de Google Analytics. Les dades d'usuari i d'esdeveniment a les quals s'aplica aquesta opció de configuració només són necessàries quan s'utilitzen determinades funcions avançades, com ara quan s'apliquen segments personalitzats als informes o quan es creen informes personalitzats no convencionals.

Si bé les opcions de configuració per restablir el període de retenció i l'activitat dels usuaris controlen les dades d'usuari i d'esdeveniment que Google Analytics emmagatzema, aquest mateix servei suprimeix de manera predeterminada les dades que inclouen identificadors d'usuari després de 6 mesos d'inactivitat de l'usuari en qüestió.

Podeu triar el període de temps durant el qual Analytics conserva les dades abans de suprimir-les automàticament. En el cas de les propietats web, podeu triar els períodes següents:

• 14 mesos
  • 26 mesos
  • 38 mesos
  • 50 mesos
  • No caduquen automàticament

En el cas de les propietats web + aplicació, podeu triar un període de 2 mesos o de 14 mesos.

La retenció de dades d'esdeveniments durant 14 mesos encara està en fase de desenvolupament per a les propietats web + aplicació (versió beta). Ara com ara, les dades d'esdeveniments només es poden retenir durant dos mesos. Si seleccioneu l'opció corresponent a la retenció de dades d'esdeveniments durant 14 mesos, aquesta opció de configuració s'aplicarà a les dades actives d'esdeveniments del sistema tan aviat com estigui disponible.

Quan s'arriba al final del període de retenció, les dades se suprimeixen automàticament un cop al mes.

Si reduïu el període de retenció, les dades afectades se suprimiran durant el procés del mes següent. Per exemple, si canvieu de 26 a 14 mesos, les dades que tinguin més de 14 mesos d'antiguitat se suprimiran durant el procés del mes següent.

En canvi, augmentar el període de retenció o canviar-lo a No caduquen automàticament no afecta les dades ja recollides. Per exemple, les dades recollides mentre l'opció 14 mesos estava activa es continuaran esborrant 14 mesos després d'haver-se recollit encara que canvieu el període de retenció a 26 mesos.

Cada cop que modifiqueu el període de retenció, Analytics espera 24 hores abans d'implementar el canvi. Durant aquest període de 24 hores, podeu revertir el canvi sense que les dades es vegin afectades.

Si feu servir un interval de dates per als informes no agregats que sigui més llarg que el període de retenció, les dades del temps addicional no seran visibles als informes. Per exemple, si ajusteu la retenció a 14 mesos i feu servir un interval de dates de 14 mesos més un dia, les dades del dia addicional no estaran disponibles als informes.

L'opció Restableix en dur a terme activitats noves

Activeu aquesta opció per restablir el període de retenció de l'identificador de l'usuari cada vegada que es produeixi un esdeveniment nou d'aquest usuari (de manera que es defineixi la data de caducitat en el moment actual més el període de retenció). Per exemple, si la retenció de dades està configurada a 14 mesos però un usuari inicia una sessió nova cada mes, l'identificador d'usuari s'actualitza cada mes i mai arriba a la caducitat dels 14 mesos. Si l'usuari no inicia una sessió nova abans que caduqui el període de retenció, les seves dades se suprimeixen.

Si no voleu que el període de retenció de l'identificador d'un usuari es restableixi en dur a terme la seva activitat nova, desactiveu aquesta opció. Les dades associades a l'identificador de l'usuari se suprimiran automàticament després del període de retenció.

Establir les opcions

Necessiteu permís d'edició perquè la propietat estableixi aquestes opcions.

1. Inicieu la sessió a Google Analytics..
  2. Feu clic a Administració i navegueu a la propietat que voleu editar.
  3. En el cas de les propietats web: a la columna PROPIETAT, feu clic a Informació de seguiment > Retenció de dades.
    En el cas de les propietats web + aplicació: a la columna PROPIETAT, feu clic a Configuració de les dades > Retenció de dades.
  4. Retenció de dades d'usuari: seleccioneu el període de retenció que voleu.
  5. Restableix en dur a terme activitats noves: activeu o desactiveu l'opció.
  6. Feu clic a Desa.

Retenció de dades i mètrica Usuaris

El febrer de 2018 vam afegir la mètrica Usuaris a molts informes addicionals. Com que aquesta mètrica és nova als informes, no disposem de dades agregades per a tots els informes ni per a tots els períodes de temps. Això pot afectar els informes històrics: pot ser que vegeu zeros als recomptes de la mètrica Usuaris per als períodes anteriors al moment en què vam començar a agregar les dades d'aquesta mètrica.

Vam començar a agregar dades a les propietats 360 el dia 1 de maig de 2016 i a les propietats estàndard el dia 1 de setembre de 2016.

Tanmateix, això no afecta l'informe de visió general del públic, que té dades d'usuari agregades durant un període de temps molt més llarg.