Salesforce-gegevens gebruiken in Analytics

Ontdek hoe u geïmporteerde Salesforce Sales Cloud-gegevens in Google Analytics kunt gebruiken.

In dit artikel worden enkele manieren beschreven waarop u Salesforce Sales Cloud-gegevens kunt integreren in uw Analytics-rapporten en -verkenningen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Salesforce-mijlpalen bijhouden

U kunt geïmporteerde Salesforce-mijlpalen bijhouden met behulp van gebeurtenisdoelen in Analytics. U kunt bijvoorbeeld een doel maken om de mijlpaal 'Closed - Converted' voor leadformulieren als conversie te behandelen, zoals hieronder weergegeven:

Event goal configuration example.

Een doel voor geconverteerde leads maken

Maak een nieuw doel en stel het zo in:

1. 1 Stel het doeltype in op Gebeurtenis
  2. 2 Stel de gebeurtenisvoorwaarden in op:
    1. Categorie gelijk aan Lead
    2. Actie gelijk aan Changed
    3. Label gelijk aan Closed - Converted*
  3. 3 Leadformulieren bevatten geen waardeparameter, maar u kunt de optie De gebeurteniswaarde gebruiken als doelwaarde voor de conversie aan laten staan als u doelen voor mogelijkheden maakt.
  4. Geef uw doel een naam en klik vervolgens op OPSLAAN (niet weergegeven in het voorbeeld hierboven).

*De werkelijke waarde van het gebeurtenislabel hangt af van uw implementatie.

In de onderstaande tabel ziet u wat de parameters en waarden zijn voor de mijlpalen die vanuit Salesforce zijn geïmporteerd als leads of mogelijkheden. Bekijk de opmerkingen hieronder voor meer informatie.

Naam Waarde in leadformulier Waarde in mogelijkheidsformulier
Gebeurteniscategorie Lead Opportunity
Gebeurtenisactie New | Change New | Change
Gebeurtenislabel Leadstatus Mogelijkheidsstadium
Gebeurteniswaarde N.v.t. Bedrag voor mogelijkheid

Opmerkingen

Type hit is altijd event.

De gebeurteniscategorie is altijd Lead voor leadgegevens en Opportunity voor mogelijkheidsgegevens.

De gebeurtenisactie is New voor nieuwe leads en voor het eerste mogelijkheidsstadium als gevolg van een nieuw geconverteerde lead. De gebeurtenisactie is Change voor alle andere geïmporteerde leadstatussen en mogelijkheidsstadia.

Het gebeurtenislabel varieert op basis van de leadstatus of het mogelijkheidsstadium waarin de verkoopgebeurtenis plaatsvindt.

Analytics-doelen worden anders berekend dan conversies voor Google Ads en Google Marketing Platform. Als u Analytics-doelen importeert naar deze andere platforms, ziet u op elk platform mogelijk verschillende cijfers in uw rapporten.

Inzichten uit uw gegevens halen met behulp van segmenten

Segmenten geven u meer inzicht in uw klanten. U kunt segmenten maken die uw Salesforce Sales Cloud-mijlpalen en eventuele andere beschikbare dimensies en statistieken met elkaar combineren om inzicht te krijgen in uw online en offline verkopen en marketingprestaties.

U kunt bijvoorbeeld segmenten maken die uw verkoopmijlpalen bevatten om goed presterende geografische gebieden vast te stellen, te ontdekken wat de gedragspatronen van uw gebruikers zijn wanneer ze online onderzoek doen of te achterhalen welke van uw informatieve pagina's het best hebben gepresteerd en tot verkopen hebben geleid.

In dit voorbeeld ziet u hoe u een segment maakt met uw geconverteerde leads:
Salesforce Sales Cloud import segment example.

Een segment voor geconverteerde leads maken

Maak een nieuw segment en stel het zo in:

1. 1 Selecteer onder Geavanceerd de optie Voorwaarden
  2. 2 Stel het Filter in op Gebruikers opnemen en stel vervolgens 3 EN-voorwaarden in:
  3. 3 Gebeurteniscategorie bevat Lead
  4. 4 Gebeurtenisactie bevat Change
  5. 5 Gebeurtenislabel bevat Closed - Converted
  6. 6 Geef uw segment een naam en klik vervolgens op OPSLAAN.

De klantwaarde verhogen met remarketingdoelgroepen

Met doelgroepen kunt u specifieke groepen gebruikers targeten voor hernieuwde engagement, bijvoorbeeld met Google Ads-campagnes of Optimize-experimenten. U kunt doelgroepen gebruiken voor strategieën voor cross- en up-selling om de waarde van uw klanten verder te verhogen.

U kunt bijvoorbeeld uw segment voor geconverteerde leads exporteren naar Google Ads en Google Marketing Platform en vervolgens de doelgroeplijst gebruiken om hoogwaardige vergelijkbare leads te vinden via Vergelijkbare doelgroepen.
Audiences configuration example

Gegevens voor offline conversiegebeurtenissen van Salesforce worden geïmporteerd in de vorm van Measurement Protocol-hits. Gegevens die via het Measurement Protocol worden verstuurd, kunnen worden gebruikt in remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA), en in Google Display Netwerk-advertenties als de gegevens binnen 30 dagen na het laatste bezoek van de gebruikers worden verstuurd.

Gegevens van User ID-weergaven komen niet in aanmerking voor remarketing.

Prestaties bijhouden voor alle online verkeerskanalen

Maak een aangepast rapport om inzicht te krijgen in de prestaties en ROAS voor al uw kanalen voor betaald en onbetaald verkeer. U kunt geïmporteerde Salesforce-mijlpalen toevoegen om te bepalen met welke mate van effectiviteit uw marketingactiviteiten sales leads opleveren. Gebruik aangepaste segmenten om deze kanaalspecifieke doelgroepen verder in kaart te brengen en te analyseren, zodat u nog effectiever nieuwe klanten binnen kunt halen. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van demografische en interessegegevens voor volledig geconverteerde of gekwalificeerde leads.

Example custom report with imported Salesforce Sales Cloud data.

Uw gebruikersreizen visualiseren met aangepaste trechters

Met aangepaste trechters kunt u de hele gebruikersreis visualiseren, van online onderzoek tot het versturen van leads tot conversies. Als u aangepaste trechters wilt gebruiken met uw Salesforce Sales Cloud-gegevens, houdt u de relevante pagina's en formulierverzendingsgebeurtenissen bij met Analytics. Met een trechter kunnen bijvoorbeeld alle pagina's worden bijgehouden die betrokken zijn bij het onderzoek dat een klant doet naar een nieuwe creditcard, dat er uiteindelijk toe leidt dat de klant een formulier invult met een terugbelverzoek voor een salesmedewerker.
Sample custom funnel

Aan de hand van het rapport voor aangepaste trechters kunt u meer inzicht krijgen in het gehele verkooptraject van klanten, verlatingspunten vaststellen, de online en offline gebruikerservaring van klanten optimaliseren en uiteindelijk de resultaten van uw marketingactiviteiten verbeteren.
Example custom funnel report