Salesforce-datan käyttäminen Analyticsissa

Katso, miten voit käyttää importoitua Salesforce Sales Cloud ‐dataa Google Analyticsissa.

Tässä artikkelissa esitellään joitakin tapoja, joilla voit integroida Salesforce Sales Cloud ‐datan Analyticsin raportointiin ja kartoitukseen.

Sisällys:

Salesforce-virstanpylväiden seuranta

Voit seurata importoituja Salesforce-virstanpylväitä tapahtumatavoitteiden avulla Analyticsissa. Voit esimerkiksi luoda tavoitteen, jossa liidilomakkeen virstanpylväs "Suljettu – konvertoitunut" lasketaan konversioksi. Voit luoda tällaisen tavoitteen näin:

Event goal configuration example.

Konvertoituneet liidit ‐tavoitteen luominen

Luo uusi tavoite ja määritä se seuraavasti:

1. 1 Aseta tavoitteen tyypiksi Tapahtuma.
  2. 2 Aseta tapahtumalle seuraavat ehdot:
    1. Kategoria on yhtä kuin Liidi
    2. Toiminto on yhtä kuin Muuttunut
    3. Tunniste on yhtä kuin Suljettu – konvertoitunut*
  3. 3 Liidilomakkeissa ei ole arvoparametria, mutta voit jättää Käytä tapahtuman arvoa konversion tavoitteen arvona ‐vaihtoehdon valituksi, kun luot Mahdollisuus-tavoitteita.
  4. Nimeä tavoite ja klikkaa TALLENNA (ei näy yllä olevassa esimerkissä).

* Tapahtumatunnisteen todellinen arvo riippuu toteutuksestasi.

Salesforcesta liideinä tai mahdollisuuksina importoiduilla virstanpylväillä on alla olevat parametrit ja arvot. Lisätietoja on alempana olevassa Huomioitavaa-kohdassa.

Nimi Liidilomakkeen arvo Mahdollisuuslomakkeen arvo
Tapahtuman kategoria Liidi Mahdollisuus
Tapahtuman toiminto Uusi | Muutos Uusi | Muutos
Tapahtuman tunniste Liidin tila Mahdollisuuden tila
Tapahtuman arvo Mahdollisuuden määrä

Huomioitavaa

Osuman tyyppi on aina tapahtuma.

Tapahtuman kategoria on aina liidien datassa Liidi ja mahdollisuuksien datassa Mahdollisuus.

Tapahtuman toiminto on Uusi äskettäin lähetetyille liideille ja äskettäin konvertoituneiden liidien mukaisille alkuperäisen mahdollisuuden tiloille. Kaikkien muiden importoitujen liidin tilojen ja mahdollisuuden tilojen Tapahtuman toiminto ‑arvo on Muutos.

Tapahtuman tunniste vaihtelee kyseessä olevan myyntitapahtuman liidin tilan tai mahdollisuuden tilan mukaan.

Analyticsin tavoitteet lasketaan eri tavalla kuin Google Ads- ja Google Marketing Platform ‐konversiot. Jos importoit Analyticsin tavoitteita näille muille alustoille, saatat nähdä kunkin alustan raporteissa eri lukuja.

Dataan perustuvien hyödyllisten havaintojen saaminen segmenttien avulla

Segmenttien avulla saat paremman käsityksen asiakkaistasi. Voit luoda segmenttejä, jotka yhdistelevät Salesforce Sales Cloud ‐virstanpylväitä ja muita käytettävissä olevia ulottuvuuksia ja mittareita. Näin saat hyödyllisiä havaintoja verkko- ja offline-myynnistä sekä markkinoinnin tuloksista.

Luomalla esimerkiksi myynnin virstanpylväisiin perustuvia segmenttejä voit tunnistaa parhaita tuloksia tuottavat maantieteelliset alueet ja saada selville, miten käyttäjäsi toimivat hakiessaan tietoa verkosta. Lisäksi voit selvittää, mitkä tietosivusi ovat tuottaneet parhaita tuloksia ja johtaneet myyntiin.

Alla on esimerkki sellaisen segmentin luomisesta, joka sisältää konvertoituneet liidit:
Salesforce Sales Cloud import segment example.

Konvertoituneet liidit ‑segmentin luominen

Luo uusi segmentti ja määritä se seuraavasti:

1. 1 Valitse Lisäasetukset-kohdasta Ehdot.
  2. 2 Valitse suodattimeksi Käyttäjät sisältävät ja määritä sitten kolme JA-ehtoa:
  3. 3 Tapahtuman kategoria sisältää arvon Liidi
  4. 4 Tapahtuman toiminto sisältää arvon Muutos
  5. 5 Tapahtuman tunniste sisältää arvon Suljettu – konvertoitunut
  6. 6 Nimeä segmentti ja klikkaa sitten TALLENNA.

Asiakasarvon kasvattaminen uudelleenmarkkinointiyleisöjen avulla

Yleisöjen avulla voit kohdistaa mainontaa tietyille käyttäjäryhmille ja aktivoida kyseisiä käyttäjiä uudelleen esimerkiksi Google Ads ‐kampanjoilla tai Optimize-kokeiluilla. Yleisöjä käyttämällä voit hyödyntää liitännäis- ja lisämyyntistrategioita ja kasvattaa näin asiakkaidesi arvoa entisestään.

Voit esimerkiksi eksportoida konvertoituneiden liidien segmentin Google Adsiin ja Google Marketing Platformiin ja etsiä tämän jälkeen yleisöluettelon avulla vastaavia arvokkaita liidejä samankaltaisten yleisöjen kautta.
Audiences configuration example

Salesforcen offline-konversiotapahtumien data importoidaan Measurement Protocol ‐osumien muodossa. Measurement Protocolin kautta lähetettyä dataa voidaan käyttää hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloissa (RLSA) ja Google Display ‐verkoston mainoksissa, jos data lähetetään 30 päivän kuluessa käyttäjän viimeisimmästä käynnistä.

User-ID-näkymien dataa ei voi käyttää uudelleenmarkkinoinnissa.

Kaikkien verkkoliikenteen kanavien tulosten seuraaminen

Luo oma raportti, niin saat käsityksen kaikkien maksetun ja maksuttoman liikenteen kanavien tuloksista ja mainostuotosta. Sisällyttämällä raporttiin importoidut Salesforce-virstanpylväät voit selvittää, miten tehokkaasti markkinointitoimesi edistävät myyntiliidejä. Omia segmenttejä käyttämällä voit eritellä ja tutkia näitä kanaviin perustuvia yleisöjä vielä tarkemmin ja hyödyntää tästä saamaasi dataa uusasiakashankinnassa. Voit esimerkiksi hyödyntää demografisiin tietoihin ja kiinnostuksen kohteisiin liittyviä vinkkejä täysin konvertoituneiden tai myyntivalmiiden liidien yhteydessä.

Example custom report with imported Salesforce Sales Cloud data.

Käyttäjäpolkujen visualisointi omien suppiloiden avulla

Omien suppiloiden avulla voit visualisoida koko käyttäjäpolun verkossa tapahtuneesta tiedonhausta liidin konvertoitumiseen. Jos haluat käyttää omia suppiloita Salesforce Sales Cloud ‐datan yhteydessä, seuraa Analyticsiin liittyviä sivuja ja lomakkeen lähetystapahtumia. Suppilon avulla voit esimerkiksi seurata kaikkia sellaisia sivuja, joilla asiakas tutkii uutta credit-korttia. Voit myös nähdä, mitä kautta kyseinen asiakas lopulta päätyy pyytämään yhteydenottoa myyjältä täyttämällä lomakkeen.
Sample custom funnel

Omia suppiloita koskevan raportin avulla saat paremman käsityksen koko asiakaspolusta ja opit tunnistamaan kohdat, joissa asiakas poistuu suppilosta. Lisäksi voit raportin tietojen avulla optimoida käyttäjän verkko- ja offline-kokemuksen sekä parantaa markkinointitoimiesi tuloksia.
Example custom funnel report