Brug Salesforce-data i Analytics

Få oplysninger om, hvordan du bruger importerede Salesforce Sales Cloud-data i Google Analytics.

I denne artikel kan du læse om nogle af de måder, hvorpå du kan integrere Salesforce Sales Cloud-data i dine Analytics-rapporter og din Analytics-udforskning.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Spor Salesforce-milepæle

Du kan spore importerede Salesforce-milepæle ved hjælp af hændelsesmål i Analytics. Du kan f.eks. oprette et mål med henblik på at få kundeformularmilepælen "Closed - Converted" registreret som en konvertering som vist nedenfor:

Event goal configuration example.

Sådan opretter du et mål af typen "konverterede kundeemner"

Opret et nyt mål, og konfigurer det som følger:

1. 1 Angiv Event som måltype
  2. 2 Angiv følgende hændelsesbetingelser:
    1. Kategori er lig med Lead
    2. Handling er lig med Changed
    3. Etiket er lig med Closed - Converted*
  3. 3 Når der er tale om kundeformularer, angives der ikke en værdiparameter, men du kan lade muligheden Brug værdien Event som målværdi for konverteringsværdi forblive aktiveret, når du opretter mål af typen Opportunity.
  4. Navngiv dit mål, og klik derefter på GEM (ikke vist i eksemplet ovenfor).

*Den faktiske værdi for hændelsesetiketten afhænger af din implementering.

Milepæle, der er importeret som kundeemner eller muligheder fra Salesforce, har nedenstående parametre og værdier. Du kan se nærmere oplysninger under Bemærkninger nedenfor.

Navn Kundeformularværdi Mulighedsformularværdi
Hændelseskategori Lead Opportunity
Hændelseshandling New | Change New | Change
Hændelsesetiket Kundeemnestatus Mulighedstrin
Hændelsesværdi Ikke tilgængelig Mulighedsbeløb

Bemærkninger

Hittype er altid event.

Hændelseskategorien er altid Lead for kundeemnedata og Opportunity for mulighedsdata.

Hændelseshandlingen er New for kundeemner, der er indsendt for nylig, og for det første mulighedstrin som følge af et nyligt konverteret kundeemne. Hændelseshandlingen er Change for alle øvrige importerede kundeemnestatusser og mulighedstrin.

Hændelsesetiketten varierer afhængigt af den aktuelle kundeemnestatus eller det aktuelle mulighedstrin for salgshændelsen.

Analytics-mål beregnes anderledes end Google Ads- og Google Marketing Platform-konverteringer. Hvis du importerer Analytics-mål på disse andre platforme, er der muligvis forskel på de tal, der vises i rapporterne på de respektive platforme.

Brug segmenter til at få indsigt fra dine data

Segmenter giver dig større indsigt i dine kunders adfærd. Du kan oprette segmenter, der kombinerer dine Salesforce Sales Cloud-milepæle og alle øvrige tilgængelige dimensioner og metrics, for at få indsigt i marketingeffektiviteten samt dine online- og offlinesalg.

Du kan f.eks. oprette segmenter, der omfatter dine salgsmilepæle, for at finde frem til de geografiske områder, hvor effektiviteten er størst, for at afdække brugernes adfærdsmønstre i forbindelse med onlinesøgning eller for at finde ud af, hvilke af dine informationssider der har været mest effektive og ført til salg.

Her er et eksempel på, hvordan du kan oprette et segment, som omfatter dine konverterede kundeemner:
Salesforce Sales Cloud import segment example.

Sådan opretter du et segment af typen "konverterede kundeemner"

Opret et nyt segment, og konfigurer det som følger:

1. 1 Vælg Betingelser under Avanceret
  2. 2 Indstil Filter til Brugere Inkluderer, og konfigurer derefter tre "OG"-betingelser:
  3. 3 Hændelseskategori indeholder Lead
  4. 4 Hændelseshandling indeholder Change
  5. 5 Hændelsesetiket indeholder Closed - Converted
  6. 6 Navngiv dit segment, og klik derefter på GEM.

Brug remarketingmålgrupper for at opnå større kundeværdi

Målgrupper giver dig mulighed for at målrette mod bestemte grupper brugere, f.eks. for at få dem til at udvise fornyet engagement, via Google Ads-kampagner eller Optimize-eksperimenter. Du kan bruge målgrupper som et middel til at opnå endnu større kundeværdi via strategier for kryds- og opsalg.

Du kan f.eks. eksportere dit segment af typen "konverterede kundeemner" til Google Ads og Google Marketing Platform og derefter bruge målgruppelisten til at finde lignende målgrupper af høj værdi ved hjælp af funktionen Tilsvarende målgrupper.
Audiences configuration example

Salesforce-hændelsesdata for offlinekonverteringer importeres i form af Measurement Protocol-hits. Data, der sendes via Measurement Protocol, kan bruges til remarketinglister til søgeannoncer (RLSA, remarketing lists for search ads) og annoncer til Google Displaynetværket, forudsat at dataene sendes inden for 30 dage efter brugernes seneste besøg.

Data fra User-ID-visninger er ikke kvalificerede til remarketing.

Spor effektiviteten på tværs af alle onlinetrafikkanaler

Opret en tilpasset rapport for at finde frem til effektiviteten og ROAS for alle dine betalte og ikke-betalte trafikkanaler. Du kan medtage importerede Salesforce-milepæle for at finde ud af, hvor effektive dine marketingtiltag er med hensyn til at generere kundeemner. Du kan bruge tilpassede segmenter til at gå endnu mere i dybden med disse kanalbaserede målgrupper for at opnå et bedre beslutningsgrundlag i forbindelse med anskaffelse af nye kunder. Du kan f.eks. bruge indsigt vedrørende demografiske segmenter og interesser for enten konverterede eller kvalificerede kundeemner.

Example custom report with imported Salesforce Sales Cloud data.

Visualiser "brugerrejsen" ved hjælp af tilpassede tragte

Tilpassede tragte giver dig mulighed for at visualisere hele "brugerrejsen", lige fra onlinesøgning over indsendelse af kundeemneoplysninger til konvertering. Hvis du vil bruge tilpassede tragte sammen med dine Salesforce Sales Cloud-data, skal du spore de relevante sider og formularindsendelseshændelser i Analytics. Du kan f.eks. bruge en tragt til at spore alle de sider, en kunde har besøgt i forbindelse med søgning efter oplysninger om et nyt betalingskort, helt frem til udfyldelsen af en formular til anmodning om at blive ringet op af en sælger.
Sample custom funnel

Via rapporten Tilpasset tragt kan du få større indsigt i hele salgsflowet, finde frem til frafaldspunkter samt optimere brugernes online- og offlineoplevelse og derved i sidste ende optimere hele din marketingindsats.
Example custom funnel report