Konfigurera Google Analytics Salesforce Sales Cloud-integrering

Läs om hur du konfigurerar Dataimport för Salesforce Sales Cloud-data.
Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.

Du måste ha rollen Redigerare för Analytics-egendomen du använder för denna integrering.

Kodexemplen i den här artikeln anges som referens. Din specifika implementering kan kräva ytterligare kod eller andra tillvägagångssätt.

Innehåll i artikeln:

Bestämma hur du vill identifiera användarna

I Analytics finns det två sätt att identifiera dina användare programmatiskt: Client-ID och User-ID. För att få stöd för dataimport för Salesforce Sales Cloud måste du implementera Client-ID. Du kan välja att även implementera User-ID.

Client-ID identifierar en webbläsarinstans pseudonymt. Detta är en icke-autentiserad och cookie-baserad identifierare som skapas automatiskt av en webbplats som använder Analytics vid en användares första besök. Att identifiera användare med Client-ID passar bäst för företag som fokuserar på att generera potentiella kunder och värva nya. Appar och webbplatser för denna typ av företag brukar ha låg användarautentisering och kundlojalitet.

Med User-ID kan du analysera grupper av sessioner på olika enheter med en unik, permanent och inte personligt identifierande id-sträng som motsvarar en användare. Det här är det bästa alternativet för företag med många inloggade användare. Implementering av User-ID kräver ytterligare konfiguration och kod på webbplatsen:

1. Aktivera User-ID-funktionen i din Analytics-egendom
  2. Lägg till User-ID på sidan för formuläret för potentiella kunder och på andra sidor som du vill spåra. Du kan göra detta via Google Taggstyrning eller med en JavaScript-variabel.

Läs mer om cookies och användaridentifiering i utvecklarhandboken för Analytics.

Användningen av User-ID-funktionen omfattas av policyn för Measurement Protocol/SDK/User-ID.

Obligatoriska Salesforce Sales Cloud-objekt och -fält

För att kunna skapa Analytics Salesforce Sales Cloud-integreringen måste du ha fullständig åtkomst till följande objekt och fält i Salesforce. Ett Salesforce-användarkonto med systemadministratörsåtkomst kan redan ha åtkomst till dessa fält.

Tänk också på att bevilja behörighet att ändra all data till den användare som länkar dina Salesforce- och Analytics-konton. Detta krävs av Salesforce Metadata-API:et för att Google ska kunna hämta inställningsdata för konverteringar från potentiella kunder. Denna integrering påverkar inte ditt Salesforce-konto och Metadata-API:et används skrivskyddat.

Användarkonton med begränsad åtkomst till potentiella kunder och möjligheter kanske inte har tillräcklig åtkomst till den data du vill importera. Till exempel kanske ett säljarkonto bara kan se data om begränsade geografiska områden eller möjligheter och bör därför inte användas för att länka Analytics och Salesforce.

Visa listan över obligatoriska fält

Objekt Obligatoriska fält
LeadStatus

ID

MasterLabel

SortOrder

OpportunityStage

ID

MasterLabel

SortOrder

IsActive

LeadHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Lead

Status

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityFieldHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Opportunity

Amount

StageName

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityLineItem Alla fält
Product2 (Products) Alla fält
Pricebook2 (Price Books) Alla fält

* Anpassade fält som skapas i steg 3 nedan.

Om du använder Salesforce Group Edition eller Professional Edition får du åtkomst till fälten genom att lägga till dem i layouten på sidan för potentiella kunder och möjligheter. Läs mer om hur du ställer in sidlayouter och säkerhet på fältnivå i Salesforce.

Skapa nya anpassade fält i Salesforce Sales Cloud

Följ dessa anvisningar och skapa tre anpassade fält i Salesforce för att spara Analytics-spårningskoderna.

Du kan ge fälten valfria namn. Namnen nedan är bara exempel.
Fältnamn API-namn Fältlängd
GACLIENTID GACLIENTID__c 255
GAUSERID GAUSERID__c 255
GATRACKID GATRACKID__c 255

Du MÅSTE skapa alla tre fält, oavsett vilken spårningsmetod du valde i steg 1.

Fältnamnen MÅSTE skrivas med versaler. Du kan välja valfria fältetiketter.

Gör dessa fält skrivskyddade för att förhindra oönskade ändringar.

Fälten MÅSTE skapas i båda objekten Lead och Opportunity.

Konfigurera objekten Lead och Opportunity

För objektet Lead ska du aktivera spårning av fälthistorik för fältet Lead status. För objektet Opportunity ska du aktivera spårning av fälthistorik för fältet Stage. Detta säkerställer att alla uppdateringar av dessa fält genererar en träffhändelse.

Mappa fälten i varje objekt till motsvarande fält i det andra objektet:

• Lead.GACLIENTID till Opportunity.GACLIENTID
  • Lead.GAUSERID till Opportunity.GAUSERID
  • Lead.GATRACKID till Opportunity.GATRACKID

Redigera formuläret för potentiella kunder

I det här steget ska du redigera formuläret för potentiella kunder så att det registrerar och sparar nödvändig spårningsinformation. Du måste känna till ditt Analytics-spårnings-id.

Varför behövs mitt spårnings-id?

När du tar med ditt Analytics-spårnings-id kan du skilja mellan data som importeras från flera formulär för potentiella kunder på olika webbplatser som spåras med olika Analytics-konton, och som skickas till ett enda Salesforce Sales Cloud-konto. Du kan inte använda enbart Client-ID och/eller User-ID.

Lägg till anpassade spårningsfält

Följande exempel visar hur du kan lägga till de anpassade fält som du skapade ovan i ditt formulär med hjälp av JavaScript.

<form action="" name="myForm">
    Phone: <input type="text" name="phone_number">
    <input type="hidden" id="GACLIENTID" name="GACLIENTID" value="">
    <input type="hidden" id="GAUSERID" name="GAUSERID" value="">
    <input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value="UA-XXXXX-YY">
    <input type="submit">
</form>

Exempelkoden ovan lägger till både Client-ID och User-ID i formuläret. Du kan ta bort raden GAUSERID om du bara använder Client-ID.

Om du vill ställa in spårnings-id statiskt ersätter du UA-XXXXX-YY med ditt Analytics-spårnings-id. Du kan även hämta spårnings-id dynamiskt med hjälp av denna kod:

<script type=”text/javascript”>
    ga(function() {
      var tracker = ga.getAll()[0];
      var trackingId = tracker.get('trackingId');
    });
</script>

Byt sedan ut det hårdkodade spårnings-id:t (UA-XXXXX-YY) mot variabeln trackingId:

<input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value=trackingID>

Ställa in värden för anpassat spårningsfält

Lägg till den här koden i formuläret för potentiella kunder för att fylla i värdena Client-ID och User-ID.

<script type="text/javascript">
    document.getElementById('FORM_ID').addEventListener(
    'submit', function(event) {
      ga(function() {
        var tracker = ga.getAll()[0];
        var clientId = tracker.get('clientId');
        document.getElementById('GACLIENTID').value = clientId;
        var userId = tracker.get('userId');
        document.getElementById('GAUSERID').value = userId;
      });
    });
</script>

I det här steget ska du länka Analytics till ditt Salesforce Sales Cloud-konto genom att skapa ett nytt dataset för dataimport och sedan bevilja åtkomst till ditt Salesforce Sales Cloud-konto.

Skapa ett Salesforce Sales Cloud-dataset

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Administratör längst ned till vänster och leta reda på egendomen som du vill länka till. Du måste ha rollen Redigerare för egendomen.
  3. Klicka på Dataimport i kolumnen Egendom.
  4. Klicka på Skapa.
  5. Välj Salesforce som Datamängdstyp under CRM-data.
  6. Läs och godkänn Ytterligare villkor för import av Google Analytics Salesforce Sales Cloud-data.
  7. Ge din data ett namn under Detaljer om datamängd och klicka på Fortsätt. Panelen Datakälla visas.

Klicka på de aktuella användaruppgifterna för att se en lista över alla Salesforce-uppgifter du har skapat. Om du vill ta bort användaruppgifter som inte används kan du klicka på X till höger. Om användaruppgifterna används för närvarande måste du inaktivera dem innan du kan ta bort dem.

Auktorisera Salesforce Sales Cloud

1. Välj Skapa ny auktorisering i panelen Datakälldetaljer under Användaruppgifter för Salesforce.
  2. Ange Användaruppgifter att återanvända.
  3. Klicka på Ge åtkomst till Salesforce.com.
  4. Logga in på ditt Salesforce Sales Cloud-konto i popup-fönstret för Salesforce. När du har loggat in är länken till Analytics klar. Det nya namnet på användaruppgifterna visas i rullgardinsmenyn Användaruppgifter för Salesforce.
För att importera data från olika Salesforce-konton upprepar du stegen ovan för att skapa flera uppsättningar med användaruppgifter.

Konfigurering av spårningsfält

I inställningspanelen för spårningsfält kan du mappa konfigurerade Salesforce-fält med motsvarande Analytics-spårnings-id. Välj motsvarande anpassade Salesforce-fält för varje spårnings-id som används.

Om du inte ser ett förväntat anpassat fält på listan bör du kontrollera att det har konfigurerats och mappats på rätt sätt för båda objekten Lead och Opportunity i ditt Salesforce-konto.

Om de valda Salesforce-fälten redan innehåller viss data kan du klicka på Förhandsgranska värden för att kontrollera att informationen ser ut att stämma. På så sätt kan du kontrollera att konfigurationen är korrekt. Du kan till exempel se om dina spårnings-id:n har rätt format eller inte.

Klicka på Fortsätt när du har konfigurerat spårningsfälten.

Konfigurera vilka Salesforce-milstolpar du vill importera

I det här steget ska du välja vilka Salesforce-milstolpar för potentiella kunder och möjligheter som ska importeras. Välj också hur ofta de ska importeras.

Milstolpar importeras som Analytics-händelser. Du kan importera både standardstatus och anpassad status för potentiella kunder samt möjlighetsstadier.
  1. Välj milstolparna du vill importera i rullgardinsmenyn på panelen Datakälldetaljer under Val av milstolpar.
  2. Klicka på Fortsätt.

Datakonfiguration för attribut och produkt (valfritt)

Med import av attributdata kan du importera användarattribut från anpassade fält och valda standardfält från objekten Salesforce Lead och Möjligheter. Du väljer anpassade dimensioner och mätvärden i Analytics som ska lagra denna data.

Med produktdataimport kan du importera produktdata från ditt Salesforce-konto. Denna data importeras som en del av samma träff för Measurement Protocol som din milstolpsdata.

Även om det är valfritt rekommenderar vi att du importerar attribut och produktdata, eftersom det gör det möjligt att använda målgruppsinriktning och analys för en mängd olika ändamål.

Standardfält som stöds

Du kan även importera följande standardfält för Salesforce Lead:

• Id
  • Industry
  • NumberOfEmployees
  • Rating
  • ScoreIntelligenceId (om det finns i din Salesforce Edition)

Du kan även importera följande standardfält för möjligheter:

• Amount
  • CampaignId
  • ContractId
  • ExpectedRevenue
  • Id
  • LeadSource
  • Name
  • Probability
  • TotalOpportunityQuantity

Format som stöds

Utöver standardfälten ovan kan du importera alla fält för anpassade attribut med följande Salesforce-fältformat:

• boolean
  • currency
  • date
  • datetime
  • dateTime (camelCase)
  • double
  • int
  • percent
  • picklist
  • string
  • textarea
  • time

Importera attribut:

1. Välj de anpassade dimensioner och/eller mätvärden i Analytics som ska innehålla attributdata.
  2. Se till att de valda anpassade dimensionerna har rätt omfattning. I de flesta fall är detta användarbaserad omfattning.
  3. Använd rullgardinsmenyn i kolumnen Salesforce-fältnamn för att mappa Analytics-fälten med dina Salesforce-fält.​
Om det valda Salesforce-fältet redan innehåller viss data kan du klicka på Förhandsgranska värden för att kontrollera att informationen ser ut att stämma. På så sätt kan du kontrollera att konfigurationen är korrekt.

Exempelkonfiguration

Här är ett exempel på mappning för standardfält för Salesforce och anpassade fält för Analytics.

Anpassat fält för Analytics: omfattning Salesforce-fältnamn
Dimension: session ELLER user Lead: Lead ID
Dimension: session ELLER user Lead: Lead Score (Salesforce Einstein predicted score)
Dimension: user Lead: Industry
Dimension: session ELLER user Lead: Rating
Dimension: session ELLER user Opportunity: Opportunity ID
Metric: hit Opportunity: Amount
Dimension: session ELLER user Opportunity: Probability (%)
Metric: hit Opportunity: Expected Amount
Dimension: session ELLER user Opportunity: Order Number

Vilken omfattning bör jag använda?

Om du ska använda sessions- eller användarbaserad omfattning för dina anpassade dimensioner beror på din affärsmodell. Om du till exempel säljer flera typer av produkter och samlar in flera formulär för potentiella kunder per användare fungerar en anpassad sessionsbaserad dimension bättre än en användarbaserad dimension. Anledningen är att en användarbaserad dimension skrivs över av efterföljande potentiella kunder för denna användare.

Gör samma övervägande för alla Salesforce-fält som anges i exemplet ovan samt för alla andra anpassade fält som du vill importera.

Tänk också på att anpassade mätvärden sammanställs när nya träffar för en given användaridentifierare tas emot.

Aktivera produktdataimport

Om du vill aktivera produktdataimport måste båda följande villkor vara uppfyllda:

• Produktdata har konfigurerats i ditt Salesforce-konto.
  • Förbättrad e-handel har aktiverats för minst en vy i den aktuella Analytics-egendomen.
Du bör bara aktivera import av Salesforce-produktdata i Analytics om du är säker på att produktkonfigurationen i Salesforce-kontot är korrekt. Det finns inga konfigurationsalternativ för import av Salesforce-produktdata. Om importen av produktdata skulle misslyckas bör du kontrollera produktinställningarna i Salesforce.

Så här aktiverar du produktdataimport:

1. Klicka på Aktivera produktdataimport nedanför tabellen för attributimport.
  2. Sedan kan du granska fältmappningen mellan Salesforce-produktdata och dina Analytics-fält för förbättrad e-handel.

Datakällschema

Använd detta alternativ för att ställa in importfrekvensen.

Om du hämtar data varje timme får du högsta möjliga aktualitet, noggrannhet och tillgänglighet.
  1. Klicka på Fortsätt.
  2. Klicka på Klart.

Testa konfigurationen

I det sista steget ska du testa konfigurationen genom att importera data och visa den i en Analytics-rapport.

Importera data

1. Återgå eventuellt till listsidan för dataset:
    1. Logga in på Google Analytics.
    2. Klicka på Administratör längst ned till vänster och leta reda på egendomen som innehåller din Salesforce Sales Cloud-datakälla.
    3. Klicka på Dataimport i kolumnen Egendom.
    4. Listsidan för dataset visas.
  2. Leta reda på datasetet du skapade i föregående steg.
  3. Klicka på Hantera uppladdningar till höger.
  4. Klicka på Mer > Hämta nu på sidan Uppladdningar för Salesforce-offlinekonverteringar.

Då görs ett försök att ladda upp din Salesforce-data till Analytics. Om uppladdningen lyckas visas Avslutad i kolumnen Status. Om det inträffar ett fel visas Misslyckades i kolumnen Status med en länk till mer information.

Högst upp till höger kan du även kontrollera om Salesforce-datasetet är schemalagt för automatisk import.

Visa importerad data i en rapport

Det kan ta upp till 26 timmar innan importerade offlineträffar blir tillgängliga i rapporterna.

Visa importerade milstolpar

1. Välj Beteende > Händelser > rapporten Populäraste händelserna.
  2. Justera tidsperioden så att den inkluderar din uppladdade data.
  3. Tillämpa den sekundära dimensionen Händelsetikett

Om dina Salesforce-milstolpar har importerats bör de nu visas i rapporten.

Använd dimensionen Datakälla för att skilja importerade träffar från standardträffarna som samlas in av Analytics. Träffar som importeras från Salesforce Sales Cloud visas som sfsc.

Visa importerade attribut

Om du vill se importerade attribut i en Analytics-rapport kan du lägga till de anpassade dimensioner som du mappade i konfigurationsstegen ovan som sekundära dimensioner.

Visa importerad produktdata

Om du vill visa importerad produktdata använder du någon av rapporterna Konverteringar > E-handel > Försäljningsresultat eller Konverteringar > E-handel > Produktresultat. Justera tidsperioden för att kontrollera importerad produktdata. Om du till exempel började importera data i dag bör du kontrollera att tidsperioden för rapporten innefattar dagens datum.

Produktdata importeras med milstolpshändelser för Möjligheter. Det kan ta ytterligare lite tid innan en potentiell kund konverteras till en möjlighet i ditt Salesforce-konto.

Anmärkningar och begränsningar

• Se till att du uppfyller användarvillkoren och integritetspolicyn för Analytics.
  • Importera inte personligt identifierande information (PII).
  • Importerad data använder valutan (eller valutorna, om du har aktiverat flera valutor) i ditt Salesforce-konto.
  • Salesforce-produktdata importeras till objektet Möjlighet, inte Potentiella kunder.
  • Tomma fält tas bort från träffen för Measurement Protocol vid import. Dessa fält importeras inte till den specifika anpassade dimensionen eller det specifika mätvärdet i träffen.
  • Träffar för Measurement Protocol får inte överstiga 8 192 byte (standardstorleksgränsen för Analytics-träffar).
  • Importerad data får inte innehålla kommatecken. Det beror på att händelseträffar för Measurement Protocol importeras som en fil med kommaavgränsade värden (CSV). Kommatecken i importerade värden tolkas som avgränsare, vilket ger oförutsägbara resultat.
  • Förbättrad e-handel är begränsad till 200 unika produktindex.
  • Egendomar för samlad visning stöds i samma utsträckning som träffar för Measurement Protocol.