Konfigurer integrasjonen mellom Google Analytics og Salesforce Sales Cloud

Finn ut hvordan du kan konfigurere dataimportering for Salesforce Sales Cloud-data.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Du må ha redigeringstilgang til Analytics-området du skal bruke til denne integrasjonen.

Kodeeksemplene i denne artikkelen brukes kun som referanse. Når du skal implementere dette, kan det kreves annen kode eller andre tilnærminger.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Avgjør hvordan du skal identifisere brukerne

Med Analytics kan du programmatisk identifisere brukerne dine på to måter: Client-ID og User-ID. For at dataimportering skal støttes i Salesforce Sales Cloud, må du implementere Client-ID. Alternativt kan du implementere User-ID.

Client-ID identifiserer en nettleserforekomst pseudonymt. Dette er en ikke-autentisert, informasjonskapselbasert identifikator som automatisk opprettes av et Analytics-aktivert nettsted den første gangen brukeren besøker nettstedet. Identifisering av brukere per Client-ID passer best for bedrifter som fokuserer på å generere potensielle salg og skaffe seg nye kunder. Apper eller nettsteder som tilhører denne typen bedrift, har som regel lave frekvenser for brukerlojalitet og -autentisering.

Med User-ID kan du analysere grupper av økter som forekommer på flere enheter, via en unik, vedvarende ID-streng som ikke er personlig identifiserende, som representerer en bruker. Dette alternativet passer best for bedrifter som har mange påloggede brukere. Implementering av User-ID fordrer ekstra konfigurasjon av og kode på nettstedet ditt:

1. Slå på User-ID-funksjonen i Analytics-området ditt.
  2. Legg til User-ID på siden for skjemaet for potensielle salg og eventuelle andre sider du vil spore. Du kan gjøre dette via Google Tag Manager eller en JavaScript-variabel.

Finn ut mer om informasjonskapsler og brukeridentifisering i utviklerveiledningen for Analytics.

All bruk av User-ID-funksjonen er underlagt retningslinjene for Measurement Protocol, SDK og User-ID.

Obligatoriske felt og objekter i Salesforce Sales Cloud

For at du skal kunne etablere integrasjonen mellom Analytics og Salesforce Sales Cloud, må du ha full tilgang til de nedenstående feltene og objektene i Salesforce. En Salesforce-brukerkonto med systemadministratortilgang kan allerede ha tilgang til disse feltene.

Du må også gi brukeren som skal knytte sammen Salesforce- og Analytics-kontoen din, tillatelse til å endre alle data. Dette kreves i Salesforce Metadata API for at Google skal kunne hente data om innstillingene for konverteringer fra potensielle kunder. Denne integreringen endrer ikke Salesforce-kontoen din, og Metadata API brukes bare i skrivebeskyttet kapasitet.

Brukerkontoer med begrenset tilgang til potensielle salg eller muligheter har kanskje ikke tilstrekkelig tilgang til dataene du vil importere. I en salgsrepresentantkonto kan det for eksempel bare ses data om begrensede geografiske områder eller muligheter. Denne kontoen bør derfor ikke brukes til å knytte sammen Analytics og Salesforce.

Vis meg listen over obligatoriske felt

Objekt Obligatoriske felt
LeadStatus

ID

MasterLabel

SortOrder

OpportunityStage

ID

MasterLabel

SortOrder

IsActive

LeadHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Lead

Status

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityFieldHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Opportunity

Amount

StageName

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityLineItem Alle felt
Product2 (produkter) Alle felt
Pricebook2 (pris på bøker) Alle felt

*Dette viser til egendefinerte felt opprettet i trinn tre nedenfor.

Hvis du bruker Group Edition eller Professional Edition av Salesforce, kan du innvilge felttilgang ved å legge til de obligatoriske feltene i sideoppsettet for muligheter og potensielle kunder. Finn ut mer om hvordan du kan angi sideutforminger og sikkerhet på feltnivå i Salesforce.

Opprett nye egendefinerte felt i Salesforce Sales Cloud

Følg denne veiledningen, og opprett tre egendefinerte felt i Salesforce for å lagre Analytics-sporingskodene.

Du kan gi feltene navnene du måtte ønske. De nedenfor er bare eksempler.
Feltnavn API-navn Feltlengde
GACLIENTID GACLIENTID__c 255
GAUSERID GAUSERID__c 255
GATRACKID GATRACKID__c 255

Du opprette alle de tre feltene, uansett hvilken sporingsmetode du valgte i det første trinnet.

Feltnavnene kun skrives med store bokstaver. Du kan bruke hva som helst som feltetiketter.

Sørg for at disse feltene er skrivebeskyttet, så du kan unngå uønskede endringer.

Disse feltene opprettes både i Lead- (potensielt salg) og Opportunity-objektet (mulighet).

Konfigurer Lead- og Opportunity-objektet

I Lead-objektet kan du slå på «Field History Tracking» (sporing av feltloggen) for Lead status-feltet (status for potensielt salg). For Opportunity-objektet må du slå på «Field History Tracking» for Stage-feltet (trinn). På denne måten er du sikret at det genereres en treffhendelse hver gang disse feltene oppdateres.

Tilordne feltene i hvert objekt til motparten i det andre objektet:

• Lead.GACLIENTID til Opportunity.GACLIENTID
  • Lead.GAUSERID til Opportunity.GAUSERID​STRONG
  • Lead.GATRACKID til Opportunity.GATRACKID

Endre teksten i skjemaet for potensielle salg

I dette trinnet skal du endre skjemaet for potensielle salg for å kunne hente inn og lagre den obligatoriske sporingsinformasjonen. Du må kjenne til sporings-ID-en din for Analytics.

Hvorfor er sporings-ID-en min obligatorisk?

Hvis du tar med sporings-ID-en din for Analytics, kan du skille mellom data som er importert fra flere skjemaer for potensielle salg, fra ulike nettsteder som spores via ulike Analytics-kontoer, og som alle sendes til én enkelt Salesforce Sales Cloud-konto. Dette er ikke mulig dersom du utelukkende bruker Client-ID-er eller User-ID-er.

Legg til de egendefinerte sporingsfeltene

Nedenfor kan du se eksempler på hvordan du kan legge til de egendefinerte feltene du opprettet ovenfor, i skjemaet ditt for potensielle salg via JavaScript.

<form action="" name="myForm">
    Phone: <input type="text" name="phone_number">
    <input type="hidden" id="GACLIENTID" name="GACLIENTID" value="">
    <input type="hidden" id="GAUSERID" name="GAUSERID" value="">
    <input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value="UA-XXXXX-YY">
    <input type="submit">
</form>

I eksempelkoden ovenfor blir både Client-ID og User-ID lagt til i skjemaet ditt. Du kan fjerne GAUSERID-linjen hvis du bare bruker Client-ID.

Hvis du vil fastsette sporings-ID-en statisk, kan du erstatte UA-XXXXX-YY med sporings-ID-en din i Analytics. Du kan også hente sporings-ID-en dynamisk via denne koden:

<script type=”text/javascript”>
    ga(function() {
      var tracker = ga.getAll()[0];
      var trackingId = tracker.get('trackingId');
    });
</script>

Erstatt så den hardkodede sporings-ID-en (UA-XXXXX-YY) med trackingId-variabelen:

<input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value=trackingID>

Angi verdier i de egendefinerte sporingsfeltene

Legg til denne koden i skjemaet ditt for potensielle salg for å få fylt ut verdiene for Client-ID og User-ID:

<script type="text/javascript">
    document.getElementById('FORM_ID').addEventListener(
    'submit', function(event) {
      ga(function() {
        var tracker = ga.getAll()[0];
        var clientId = tracker.get('clientId');
        document.getElementById('GACLIENTID').value = clientId;
        var userId = tracker.get('userId');
        document.getElementById('GAUSERID').value = userId;
      });
    });
</script>

I dette trinnet skal du knytte Analytics sammen med Salesforce Sales Cloud-kontoen din ved å opprette et nytt datasett for dataimportering og så innvilge tilgang til Salesforce Sales Cloud-kontoen.

Opprett Salesforce Sales Cloud-datasett

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator nederst til venstre, og naviger til området du vil tilknytte. Du må ha redigeringstilgang til dette området.
  3. Klikk på Dataimportering i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Klikk på OPPRETT.
  5. Velg Salesforce som Type datasett under CRM-data.
  6. Les gjennom og godta tilleggsvilkårene for dataimportering til Salesforce Sales Cloud.
  7. Gi dataene et navn under Detaljer om datasettet, og klikk så på Fortsett. Nå vises panelet med detaljer om datakilden.

Klikk på den nåværende legitimasjonen for å se en liste over alle Salesforce-legitimasjonene du har opprettet. For å fjerne legitimasjon som ikke brukes, klikk på X til høyre. Hvis legitimasjonen for øyeblikket er i bruk, må du deaktivere den før du kan fjerne den.

Autoriser Salesforce Sales Cloud

1. Velg Opprett ny autorisasjon under Salesforce-legitimasjon i Detaljer for datakilden-panelet.
  2. Skriv inn et legitimasjonsnavn som skal gjenbrukes.
  3. Klikk på Gå til Salesforce.com.
  4. Logg på Salesforce Sales Cloud-kontoen din i Salesforce-forgrunnsvinduet. Når du har logget på, er tilknytningen til Analytics fullført. Det nye legitimasjonen vises i rullegardinmenyen Salesforce-legitimasjon.
For å importere data fra ulike Salesforce-kontoer, kan du gjenta fremgangsmåten ovenfor for å opprette flere legitimasjonssett.

Oppsett av sporingsfelt

Med oppsettspanelet for sporingsfelt kan du tilordne de konfigurerte Salesforce-feltene dine til de tilsvarende sporings-ID-ene i Analytics. For hver sporings-ID som brukes, må du velge de tilsvarende egendefinerte Salesforce-feltene.

Hvis du ikke ser et forventet egendefinert felt i listen, må du kontrollere at det er korrekt konfigurert og tilordnet objekter for både potensielle kunder og muligheter i Salesforce-kontoen din.

Hvis de valgte Salesforce-feltene allerede inneholder enkelte data, kan du klikke på «Verdier for forhåndsvisning» for å sørge for at dataene ser korrekte ut. På denne måten kan du kontrollere nøyaktigheten av konfigurasjonen din. Du kan for eksempel se om sporings-ID-ene har riktig format.

Klikk på Fortsett når du har konfigurert sporingsfeltene.

Konfigurer Salesforce-milepælene som skal importeres

I dette trinnet skal du velge milepælene for muligheter og potensielle salg i Salesforce som du vil importere. Du velger også hvor ofte du vil importere dem.

Milepæler importeres som Analytics-hendelser. Du kan importere både standard og egendefinerte statuser for potensielle salg og stadier for muligheter.
  1. Bruk rullegardinmenyene under Valg av milepæler i Detaljer for datakilden-panelet til å velge milepælene du vil importere.
  2. Klikk på Fortsett.

Konfigurasjon av attributt- og produktinformasjon (valgfritt)

Med importering av attributtdata kan du importere brukerattributter fra egendefinerte felt og utvalgte standardfelt fra objektene for muligheter og potensielle salg i Salesforce. Du velger de egendefinerte dimensjonene og egendefinerte beregningene for Analytics som skal lagre disse dataene.

Med importering av produktinformasjon kan du importere produktinformasjon fra Salesforce-kontoen din. Disse dataene importeres som en del av det samme Measurement Protocol-treffet som milepældataene dine.

Selv om vi anbefaler at du importerer attributt- og produktinformasjon, er dette valgfritt, men det gir deg tilgang til en rekke nye bruksområder for publikumsmålretting og -analyse.

Standardfelt som støttes

Du kan importere attributter fra de følgende standardfeltene for potensielle salg i Salesforce:

• Id
  • Industry
  • NumberOfEmployees
  • Rating
  • ScoreIntelligenceId (hvis tilgjengelig i Salesforce-utgaven din)

Du kan også importere disse standardfeltene for muligheter:

• Amount
  • CampaignId
  • ContractId
  • ExpectedRevenue
  • Id
  • LeadSource
  • Name
  • Probability
  • TotalOpportunityQuantity

Støttede formater

I tillegg til standardfeltene ovenfor kan du importere alle de egendefinerte attributtfeltene med disse Salesforce-feltformatene:

• boolean
  • currency
  • date
  • datetime
  • dateTime (camelCase)
  • double
  • int
  • percent
  • picklist
  • string
  • textarea
  • time

Sånn kan du importere attributter:

1. Velg de egendefinerte dimensjonene og/eller de egendefinerte beregningene i Analytics som skal inneholde attributtdataene.
  2. Sørg for at de valgte egendefinerte dimensjonene har riktig omfang. I de fleste tilfeller er dette brukeromfang.
  3. Bruk rullegardinmenyen i Salesforce-kolonnen for feltnavn for å tilordne Analytics-feltene til Salesforce-feltene dine.​
Hvis det valgte Salesforce-feltet allerede inneholder data, kan du klikke på Verdier for forhåndsvisning for å påse at dataene ser ut som de skal. På denne måten kan du kontrollere nøyaktigheten av konfigurasjonen din.

Eksempel på konfigurasjon

Her er et eksempel på et støttet standard Salesforce-felt og tilordning av egendefinerte felt i Analytics:

Egendefinert felt i Analytics: omfang Navn på Salesforce-feltet
Dimensjon: økt ELLER bruker Lead: Lead ID
Dimensjon: økt ELLER bruker Lead: Lead Score (Salesforce Einstein-anslått poengsum)
Dimensjon: bruker Lead: Industry
Dimensjon: økt ELLER bruker Lead: Rating
Dimensjon: økt ELLER bruker Opportunity: Opportunity ID
Metric: hit Opportunity: Amount
Dimensjon: økt ELLER bruker Opportunity: Probability (%)
Metric: hit Opportunity: Expected Amount
Dimensjon: økt ELLER bruker Opportunity: Order Number

Hvilket omfang bør jeg bruke?

Hvorvidt du bruker økt- eller brukeromfang for de egendefinerte dimensjonene dine, kommer an på den aktuelle forretningsmodellen. Hvis du for eksempel selger flere typer produkter og samler inn flere skjemaer for potensielle salg per bruker, fungerer en egendefinert dimensjon med øktomfang bedre enn en dimensjon med brukeromfang. Grunnen til dette er at sistnevnte blir overskrevet av påfølgende potensielle salg knyttet til den aktuelle brukeren.

Du bør bruke den samme vurderingen i alle Salesforce-feltene som er oppført i eksempelet ovenfor, samt i alle andre egendefinerte felt du vil importere.

Husk også at verdier for egendefinerte beregninger samles inn etter hvert som nye treff for en gitt brukeridentifikator mottas.

Slå på importering av produktinformasjon

For at du skal kunne importere produktinformasjon, må følgende kriterier være oppfylt:

• Produktinformasjonen er konfigurert i Salesforce-kontoen din.
  • Utvidet netthandel er slått på for minst én rapporteringsvisning i det aktuelle Analytics-området.
Du bør bare slå på importering av produktinformasjon for Salesforce i Analytics hvis du er sikker på at produktoppsettet i Salesforce-kontoen din er riktig. Det finnes ingen konfigurasjonsalternativer i importering av Salesforce-produktinformasjon. Hvis importeringen av produktinformasjon mislykkes, bør du dobbeltsjekke produktkonfigureringen din i Salesforce.

Slik slår du på importering av produktinformasjon:

1. Klikk på Slå på importering av produktinformasjon under tabellen for attributtimportering.
  2. Du kan så se gjennom felttilordningen mellom Salesforce-produktinformasjonen og Analytics-feltene for utvidet netthandel.

Tidsplan for datakilder

Bruk dette alternativet til å konfigurere importeringsfrekvensen.

Hvis data hentes hver time, er du sikret den beste ferskheten, presisjonen og tilgjengeligheten av data.
  1. Klikk på Fortsett.
  2. Klikk på Ferdig.

Test konfigurasjonen din

I dette siste trinnet kan du teste konfigurasjonen ved å importere noen data og se dem i en Analytics-rapport.

Importér data

1. Gå tilbake til listesiden for datasettet hvis det er nødvendig:
    1. Logg på Google Analytics.
    2. Klikk på Administrator nederst til venstre, og naviger til området som inneholder Salesforce Sales Cloud-datakilden din.
    3. Klikk på Dataimportering i OMRÅDE-kolonnen.
    4. Nå vises siden med datasettlisten.
  2. Finn datasettet du opprettet i de forrige trinnene.
  3. Klikk på Administrer opplastinger til høyre.
  4. Klikk på Mer > Hent nåOpplastinger av Salesforce-konverteringer utenfor nettet-siden.

Med dette prøver du å laste opp Salesforce-dataene dine til Analytics. Hvis opplastingen er vellykket, står det «Fullført» i «Status»-kolonnen. Hvis det oppstår en feil, er «Mislyktes» oppført i «Status»-kolonnen, og det vises en link til en side med mer informasjon.

Øverst til høyre kan du også sjekke om det er registrert automatisk importeringer i Salesforce-datasettet ditt.

Se importerte data i rapporter

Det kan ta opptil 26 timer før importering av treff utenfor nettet fremgår i rapporteringen.

Sånn kan du se importerte milepæler

1. Naviger til ATFERD > Hendelser > Topphendelser-rapporten.
  2. Juster tidsperioden for å ta med de opplastede dataene dine.
  3. Bruk Hendelsesetikett som sekundær dimensjon.

Hvis Salesforce-milepælene dine er importert, skal de nå vises i rapporten din.

Med Datakilde-dimensjonen kan du skille mellom importerte treff og standardtreff samlet inn av Analytics. Treff som importeres fra Salesforce Sales Cloud, vises som sfsc.

Sånn kan du se importerte attributter

Hvis du vil se importerte attributter i en Analytics-rapport, må du legge til de egendefinerte dimensjonene du tilordnet i konfigurasjonstrinnene ovenfor, som sekundære dimensjoner.

Sånn kan du se importert produktinformasjon

For å se importert produktinformasjon, bruk rapporten Konverteringer > Netthandel > Salgsresultater eller Konverteringer > Netthandel > Produktresultater. Juster tidsrammen for å bekrefte den importerte produktinformasjonen. Hvis du for eksempel begynte å importere data i dag, må du sørge for at tidsperioden i rapporten din omfatter «i dag».

Produktinformasjon importeres med milepælhendelser for muligheter. Det kan ta lengre tid før et potensielt salg blir konvertert til en mulighet i Salesforce-kontoen din.

Merknader og grenser

• Sørg for at du overholder vilkårene for bruk av Google Analytics og personvernreglene.
  • Ikke importér personlig identifiserende informasjon (PII).
  • I importerte data brukes valutaen (eller valutaene hvis du har aktivert flere valutaer) angitt i Salesforce-kontoen din.
  • Salesforce-produktinformasjon importeres til objektet for muligheter, ikke til data om potensielle salg.
  • Tomme felt fjernes fra Measurement Protocol-treffet på importeringstidspunktet. Disse feltene blir ikke importert til den aktuelle egendefinerte dimensjonen eller beregningen i det aktuelle treffet.
  • Measurement Protocol-treff kan ikke overskride 8192 byte (standardgrensen for treffstørrelse i Analytics).
  • De importerte dataene kan ikke inneholde kommaer. Grunnen til dette er at Measurement Protocol-hendelsestreff importeres i en fil med kommadelte verdier (CSV), så kommaer i de importerte verdiene dine blir ansett som skillende elementer, noe som fører til uforutsigbare resultater.
  • Utvidet netthandel er begrenset til 200 unike produktindekser.
  • Sammendragsområder støttes i samme grad som treff i Measurement Protocol.