Google Analyticsin ja Salesforce Sales Cloudin integroinnin määrittäminen

Näin määrität datan importoinnin Salesforce Sales Cloud ‑datalle.
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.

Sinulla on oltava sen Analytics-mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli, jota käytät integroinnissa.

Tämän artikkelin koodiesimerkkejä ei tule käyttää sellaisenaan. Toteutuksesi voi edellyttää lisäkoodia tai erilaista lähestymistapaa.

Sisällys:

Käyttäjien tunnistamistavan valitseminen

Analytics tarjoaa kaksi tapaa tunnistaa käyttäjät ohjelmallisesti: Client-ID ja User-ID. Salesforce Sales Cloud ‑datan importointi edellyttää kuitenkin, että otat käyttöön Client-ID:n. Voit halutessasi ottaa käyttöön myös User-ID:n.

Client-ID tunnistaa selainesiintymän pseudonyymisti. Se on todentamaton ja evästepohjainen tunniste, jonka Analyticsia käyttävä sivusto luo automaattisesti käyttäjän ensimmäisellä käyntikerralla. Käyttäjien tunnistaminen asiakastunnuksella sopii parhaiten yrityksille, jotka keskittyvät liidien luomiseen ja uusien asiakkaiden hankkimiseen. Tällaisten yritysten sovelluksilla tai sivustoilla on yleensä alhaiset käyttäjien todentamis- ja säilyttämisprosentit.

User-ID mahdollistaa useiden, eri laitteilla tapahtuvien istuntojen analysoinnin. Se on pysyvä käyttäjäkohtainen merkkijono, joka ei ole henkilökohtaisesti tunnistettava. Tämä vaihtoehto sopii parhaiten yrityksille, joiden asiakkaista suuri osa kirjautuu sisään. User-ID:n käyttöönotto edellyttää hieman lisämäärityksiä ja ‑koodia sivustollasi:

1. Ota User-ID-ominaisuus käyttöön Analytics-mittauskokonaisuudessasi.
  2. Lisää User-ID liidilomakesivullesi ja muille sivuille, joita haluat seurata. Voit tehdä tämän Google Tag Managerin tai JavaScript-muuttujan avulla.

Voit lukea lisää evästeistä ja käyttäjien tunnistamisesta Analyticsin kehittäjien oppaasta.

Pakolliset Salesforce Sales Cloud ‑objektit ja ‑kentät

Analyticsin ja Salesforce Sales Cloudin integroinnin määrittäminen edellyttää, että sinulla on seuraavien Salesforce-objektien ja ‑kenttien täydet pääsyoikeudet. Salesforce-käyttäjätilillä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, voi olla jo pääsy näihin kenttiin.

Muista myös myöntää Muokkaa kaikkia tietoja ‑lupa käyttäjälle, joka linkittää Salesforce- ja Analytics-tilisi. Salesforce Metadata API edellyttää tätä, jotta Google voi hakea liidikonversioiden asetuksia koskevan datan. Tämä integrointi ei muokkaa Salesforce-tiliäsi, ja Metadata APIa käytetään vain luku ‑tilassa.

Käyttäjätileillä, joilla on rajoitettu pääsy liideihin tai mahdollisuuksiin, ei välttämättä ole riittäviä pääsyoikeuksia importoitavaan dataan. Esimerkiksi myyntiedustajan tilillä voi olla pääsy vain tiettyjen maantieteellisten alueiden tai mahdollisuuksien dataan, joten sitä ei kannata käyttää Analyticsin ja Salesforcen linkittämisessä.

Katso pakolliset kentät

Objekti Pakolliset kentät
LeadStatus

ID

MasterLabel

SortOrder

OpportunityStage

ID

MasterLabel

SortOrder

IsActive

LeadHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Lead

Status

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityFieldHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Opportunity

Amount

StageName

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityLineItem Kaikki kentät
Product2 (Products) Kaikki kentät
Pricebook2 (Price Books) Kaikki kentät

* Mukautetut kentät, jotka on luotu alla olevassa vaiheessa 3.

Jos käytät Salesforcen Group Edition- tai Professional Edition ‑versiota, kenttien pääsyoikeus myönnetään lisäämällä tarvittavat kentät Liidi- ja Mahdollisuus-sivujen asetteluihin. Lue lisää sivuasetteluiden ja kenttätason suojauksen määrittämisestä Salesforcessa.

Uusien mukautettujen kenttien luominen Salesforce Sales Cloudissa

Luo Salesforcessa kolme mukautettua kenttää Analytics-seurantakoodien tallentamiseen seuraamalla näitä ohjeita.

Voit nimetä kentät haluamallasi tavalla. Alla olevat nimet ovat vain esimerkkejä.
Kentän nimi API-nimi Kentän pituus
GACLIENTID GACLIENTID__c 255
GAUSERID GAUSERID__c 255
GATRACKID GATRACKID__c 255

Sinun TÄYTYY LUODA kaikki kolme kenttää riippumatta siitä, minkä seurantatavan valitsit vaiheessa 1.

Kenttien nimet TÄYTYY KIRJOITTAA isoilla kirjaimilla. Kenttien tunnisteet voi valita vapaasti.

Voit estää ei-toivotut muutokset tekemällä kentistä vain luku ‑muotoisia.

Kentät TÄYTYY luoda sekä Lead- että Opportunity-objekteille.

Lead- ja Opportunity-objektien määrittäminen

Ota Lead-objektin Status-kentälle käyttöön kentän historian seuranta. Ota Opportunity-objektin Stage-kentälle käyttöön kentän historian seuranta. Näin voit varmistaa, että näiden kenttien päivitykset tuottavat osuman.

Mäppää kunkin objektin kentät toisen objektin vastaaviin kenttiin:

• Lead.GACLIENTID ja Opportunity.GACLIENTID
  • Lead.GAUSERID ja Opportunity.GAUSERID
  • Lead.GATRACKID ja Opportunity.GATRACKID

Liidilomakkeen muokkaaminen

Tässä vaiheessa muokkaat liidilomakettasi, jotta voit kerätä ja tallentaa vaaditut seurantatiedot. Sinun on tiedettävä Analytics-seurantatunnuksesi.

Miksi seurantatunnus on pakollinen?

Analytics-seurantatunnuksen avulla voit erottaa eri sivustojen liidilomakkeista importoidun datan, jota seurataan eri Analytics-tileillä ja joka välitetään yhdelle Salesforce Sales Cloud ‑tilille. Tämä ei onnistu pelkän Client-ID:n tai User-ID:n avulla.

Mukautettujen seurantakenttien lisääminen

Alla on esimerkkejä siitä, miten voit lisätä edellä luomasi mukautetut kentät liidilomakkeeseesi JavaScriptin avulla.

<form action="" name="myForm">
    Puhelinnumero: <input type="text" name="phone_number">
    <input type="hidden" id="GACLIENTID" name="GACLIENTID" value="">
    <input type="hidden" id="GAUSERID" name="GAUSERID" value="">
    <input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value="UA-XXXXX-YY">
    <input type="submit">
</form>

Yllä oleva esimerkkikoodi lisää lomakkeeseen sekä Client-ID:n että User-ID:n. Voit poistaa GAUSERID-rivin, jos käytät vain Client-ID:tä.

Jos haluat asettaa seurantatunnuksen staattisesti, korvaa UA-XXXXX-YY Analytics-seurantatunnuksellasi. Vaihtoehtoisesti voit hakea seurantatunnuksen dynaamisesti käyttämällä tätä koodia:

<script type=”text/javascript”>
    ga(function() {
      var tracker = ga.getAll()[0];
      var trackingId = tracker.get('trackingId');
    });
</script>

Korvaa sitten kovakoodattu seurantatunnus (UA-XXXXX-YY) trackingId-muuttujalla:

<input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value=trackingID>

Mukautettujen seurantakenttien arvojen asettaminen

Lisää alla oleva koodi liidilomakkeeseesi, jotta Client-ID:n ja User-ID:n arvot täyttyvät automaattisesti.

<script type="text/javascript">
    document.getElementById('FORM_ID').addEventListener(
    'submit', function(event) {
      ga(function() {
        var tracker = ga.getAll()[0];
        var clientId = tracker.get('clientId');
        document.getElementById('GACLIENTID').value = clientId;
        var userId = tracker.get('userId');
        document.getElementById('GAUSERID').value = userId;
      });
    });
</script>

Tässä vaiheessa voit linkittää Analyticsin Salesforce Sales Cloud ‑tiliisi luomalla uuden datan importoinnin datajoukon ja myöntämällä sitten pääsyoikeuden Salesforce Sales Cloud ‑tilillesi.

Salesforce Sales Cloud ‑datajoukon luominen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Järjestelmänvalvoja ja siirry linkitettävään mittauskokonaisuuteen. Sinulla on oltava tämän mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.
  3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Datan importointi.
  4. Klikkaa LUO.
  5. Valitse CRM-data-kohdasta datajoukkotyypiksi Salesforce.
  6. Lue ja hyväksy Analyticsin Salesforce Sales Cloud ‑datan importointia koskevat lisäehdot.
  7. Nimeä data Datajoukon tiedot ‑kohdassa ja klikkaa sitten Jatka. Datalähteen tiedot ‑paneeli tulee näkyviin.

Klikkaa nykyisiä kirjautumistietoja, jotta näet kaikki onnistuneesti luodut Salesforce-kirjautumistiedot. Voit poistaa käyttämättömät kirjautumistiedot klikkaamalla oikealta X. Jos kirjautumistiedot ovat käytössä, sinun on poistettava ne käytöstä ennen kuin voit poistaa ne.

Salesforce Sales Cloudin valtuuttaminen

1. Valitse Datalähteen tiedot ‑paneelin Salesforce-kirjautumistiedot-kohdasta Luo uusi valtuutus.
  2. Lisää Kirjautumisnimi uudelleenkäyttöä varten.
  3. Klikkaa Kirjaudu Salesforce.comiin.
  4. Kirjaudu ponnahdusikkunasta Salesforce Sales Cloud ‑tilillesi. Kun olet kirjautunut sisään, linkki Analyticsiin on valmis. Uusi kirjautumisnimi näkyy avattavassa Salesforce-kirjautumistiedot-valikossa.
Jos haluat importoida dataa eri Salesforce-tileiltä, luo useita kirjautumistietojoukkoja toistamalla edellä olevat vaiheet.

Seurantakenttien määritys

Seurantakenttien määrityspaneelin avulla voit mäpätä määritetyt Salesforce-kentät vastaaviin Analytics-seurantatunnuksiin. Valitse jokaiselle seurantatunnukselle vastaavat Salesforcen mukautetut kentät.

Jos luettelossa ei näy jotakin mukautettua kenttää, tarkista, että se on määritetty oikein ja mäpätty Salesforce-tililläsi sekä Liidi- että Mahdollisuus-objekteihin.

Jos valitut Salesforce-kentät sisältävät jo dataa, klikkaa Esikatsele arvot varmistaaksesi, että data näyttää oikealta. Näin voit tarkistaa, että määritys on tehty oikein. Voit esimerkiksi nähdä, ovatko seurantatunnukset oikeassa muodossa.

Kun olet määrittänyt seurantakentät, klikkaa Jatka.

Importoitavien Salesforce-virstanpylväiden määritys

Tässä vaiheessa valitset Salesforce-liidien ja ‑mahdollisuuksien importoitavat virstanpylväät. Valitset myös, kuinka usein ne importoidaan.

Virstanpylväät importoidaan Analytics-tapahtumina. Voit importoida vakioliidien ja mukautettujen liidien tiloja sekä vakiomahdollisuuksien ja mukautettujen mahdollisuuksien vaiheita.
  1. Valitse importoitavat virstanpylväät Datalähteen tiedot ‑paneelin Virstanpylväiden valinta ‑kohdan avattavista valikoista.
  2. Klikkaa Jatka.

Attribuutti- ja tuotedatan määritys (valinnainen)

Attribuuttidatan importoinnin avulla voit importoida käyttäjäattribuutteja Salesforcen Liidi- ja Mahdollisuus-objektien mukautetuista kentistä ja valituista vakiokentistä. Valitset ne Analyticsin omat ulottuvuudet ja omat mittarit, joihin data tallennetaan.

Tuotedatan importoinnin avulla voit importoida tuotedataa Salesforce-tililtäsi. Data importoidaan osana samaa Measurement Protocol ‑osumaa kuin virstanpylväsdatasi.

Attribuutti- ja tuotedatan importointi on valinnaista mutta suositeltavaa, sillä sen ansiosta voit kohdistaa mainonnan monenlaisille uusille yleisöille ja analysoida monia erilaisia käyttötapauksia.

Tuetut vakiokentät

Voit importoida attribuutteja seuraavista Salesforce-liidien vakiokentistä:

• Id
  • Industry
  • NumberOfEmployees
  • Rating
  • ScoreIntelligenceId (jos se on saatavilla käyttämässäsi Salesforce Edition ‑versiossa)

Voit importoida myös seuraavia mahdollisuuksien vakiokenttiä:

• Amount
  • CampaignId
  • ContractId
  • ExpectedRevenue
  • Id
  • LeadSource
  • Name
  • Probability
  • TotalOpportunityQuantity

Tuetut muodot

Edellä kerrottujen vakiokenttien lisäksi voit importoida kaikki mukautetut attribuuttikentät seuraavilla Salesforce-kenttien muodoilla:

• totuusarvo
  • valuutta
  • päiväys
  • päiväys/aika
  • päiväysAika (camelCase)
  • kaksinkertainen
  • int
  • prosentti
  • valintaluettelo
  • merkkijono
  • tekstialue
  • aika

Näin importoit attribuutteja

1. Valitse ne Analyticsin omat ulottuvuudet ja/tai omat mittarit, joihin haluat lisätä attribuuttidatan.
  2. Varmista, että valittujen omien ulottuvuuksien laajuus on oikea. Useimmissa tapauksissa käyttäjälaajuus on oikea vaihtoehto.
  3. Mäppää Analytics-kentät Salesforce-kenttiin käyttämällä "Salesforce-kentän nimi" ‑sarakkeen avattavaa valikkoa.
Jos valitussa Salesforce-kentässä on jo dataa, klikkaa Esikatsele arvot varmistaaksesi, että data näyttää oikealta. Näin voit tarkistaa, että määritys on tehty oikein.

Esimerkkimääritys

Alla on esimerkki tuettujen Salesforcen vakiokenttien ja Analyticsin omien kenttien mäppäyksestä.

Analyticsin oma kenttä: laajuus Salesforce‑kentän nimi
Ulottuvuus: istunto TAI käyttäjä Liidi: liidin tunnus
Ulottuvuus: istunto TAI käyttäjä Liidi: liidin pistemäärä (Salesforce Einsteinin ennustamat pisteet)
Ulottuvuus: käyttäjä Liidi: toimiala
Ulottuvuus: istunto TAI käyttäjä Liidi: luokitus
Ulottuvuus: istunto TAI käyttäjä Mahdollisuus: mahdollisuuden tunnus
Mittari: osuma Mahdollisuus: määrä
Ulottuvuus: istunto TAI käyttäjä Mahdollisuus: todennäköisyys (%)
Mittari: osuma Mahdollisuus: ennustettu määrä
Ulottuvuus: istunto TAI käyttäjä Mahdollisuus: tilausnumero

Mitä laajuutta minun kannattaa käyttää?

Omille ulottuvuuksille kannattaa valita istunto- tai käyttäjälaajuus liiketoimintamallin perusteella. Jos esimerkiksi myyt monenlaisia tuotteita ja keräät useita liidilomakkeita käyttäjää kohti, istuntolaajuinen oma ulottuvuus toimii paremmin kuin käyttäjätason ulottuvuus, koska käyttäjätason ulottuvuus korvautuu kyseisen käyttäjän myöhemmillä liideillä.

Sama lähestymistapa toimii kaikkien edellä olevassa esimerkissä mainittujen Salesforce-kenttien sekä kaikkien muiden mukautettujen kenttien kanssa, jotka haluat importoida.

Muista myös, että omien mittareiden arvot yhdistetään, kun tiettyä käyttäjätunnusta koskevia osumia tulee lisää.

Tuotedatan importoinnin käyttöönotto

Tuotedatan importointi edellyttää seuraavia:

• Tuotedata on määritetty Salesforce-tililläsi.
  • Vähintään yhdessä Analytics-mittauskokonaisuuden näkymässä on otettu käyttöön Tehostettu verkkokauppa.
Ota Salesforce-tuotedatan importointi käyttöön Analyticsissa vain, jos olet varma, että Salesforce-tilisi tuotemääritykset ovat oikein. Salesforce-tuotedatan importoinnissa ei ole määritysvaihtoehtoja. Jos tuotedatan importointi epäonnistuu, tarkista tuotemääritykset huolellisesti Salesforcessa.

Näin otat käyttöön tuotedatan importoinnin

1. Klikkaa attribuuttien importointitaulukon alta Ota käyttöön tuotedatan importointi.
  2. Sitten voit tarkistaa Salesforce-tuotedatan ja Analyticsin tehostetun verkkokaupan kenttien mäppäyksen.

Datalähteen aikataulu

Valitse importointitiheys tämän vaihtoehdon avulla.

Datan hakeminen tunnin välein takaa datan ajantasaisuuden, tarkkuuden ja saatavuuden.
  1. Klikkaa Jatka.
  2. Klikkaa Valmis.

Määrityksen testaaminen

Lopuksi testaat määrityksesi importoimalla pienen määrän dataa ja tarkistamalla sen Analytics-raportista.

Datan importointi

1. Palaa tarvittaessa datajoukkojen luettelosivulle:
    1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
    2. Valitse vasemmasta alakulmasta Järjestelmänvalvoja ja siirry mittauskokonaisuuteen, joka sisältää Salesforce Sales Cloud ‑datalähteen.
    3. Valitse MITTAUSKOKONAISUUS-sarakkeesta Datan importointi.
    4. Näkyviin tulee datajoukkojen lista.
  2. Etsi edellisissä vaiheissa luomasi datajoukko.
  3. Valitse oikealta Hallinnoi latauksia.
  4. Klikkaa Salesforcen offline-konversioiden lataukset ‑sivulta Lisää > Nouda nyt.

Salesforce-datasi yritetään nyt ladata Analyticsiin. Jos lataus onnistuu, Tila-sarakkeessa lukee "Valmis". Jos tapahtuu virhe, Tila-sarakkeessa lukee "Epäonnistui" ja voit saada lisätietoja klikkaamalla sarakkeessa olevaa linkkiä.

Oikeasta yläkulmasta voit myös tarkistaa, onko Salesforce-datajoukollesi ajoitettu automaattiset importoinnit.

Importoidun datan katsominen raportista

Offline-osumien importoinnin jälkeen voi kestää 26 tuntia, ennen kuin ne näkyvät raporteissa.

Importoitujen virstanpylväiden katsominen

1. Siirry KÄYTTÄYTYMINEN > Tapahtumat > Suosituimmat tapahtumat ‑raporttiin.
  2. Muuta ajanjaksoa siten, että se sisältää lataamasi datan.
  3. Käytä Tapahtuman tunnisteen toissijaista ulottuvuutta.

Jos Salesforce-virstanpylväiden importointi on onnistunut, niiden pitäisi näkyä raportissasi.

Voit erottaa importoidut osumat Analyticsin keräämistä vakio-osumista Datalähde-ulottuvuuden avulla. Salesforce Sales Cloudista importoitujen osumien kohdalla näkyy sfsc.

Importoitujen attribuuttien katsominen

Jos haluat nähdä importoidut attribuutit missä tahansa Analytics-raportissa, lisää yllä olevissa määritysvaiheissa mäppäämäsi omat ulottuvuudet toissijaisiksi ulottuvuuksiksi.

Importoidun tuotedatan katsominen

Voit katsoa importoitua tuotedataa seuraavista raporteista: Konversiot > Verkkokauppa > Myyntiraportti ja Konversiot > Verkkokauppa > Tuoteraportti. Muokkaa ajanjaksoa siten, että voit tarkistaa importoidun tuotedatan. Jos olet esimerkiksi aloittanut datan importoinnin tänään, varmista, että raportin ajanjakso sisältää tämän päivän.

Tuotedata importoidaan mahdollisuuksien virstanpylvästapahtumien kanssa. Liidin muuttuminen mahdollisuudeksi Salesforce-tililläsi saattaa kestää kauemmin.

Huomioitavaa ja rajoituksia

• Varmista, että noudatat Analyticsin käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöä.
  • Älä importoi henkilökohtaisia tunnistetietoja.
  • Importoidussa datassa käytetään Salesforce-tililläsi määritettyä valuuttaa (tai valuuttoja, jos olet ottanut käyttöön useita valuuttoja).
  • Salesforce-tuotedata importoidaan Mahdollisuus-objektiin, ei liididataan.
  • Tyhjät kentät poistetaan Measurement Protocol ‐osumasta importointihetkellä. Näitä kenttiä ei importoida kyseisen osuman omaan ulottuvuuteen tai mittariin.
  • Measurement Protocol ‑osuman enimmäiskoko on 8 192 tavua (Analytics-osumien vakiorajoitus).
  • Importoidussa datassa ei saa olla pilkkuja. Measurement Protocol ‑tapahtumaosumat tuodaan CSV-tiedostona, joten importoitujen arvojen pilkut näkyvät erottimina, mikä aiheuttaa arvaamattomia tuloksia.
  • Tehostetussa verkkokaupassa yksittäisten tuotehakemistojen enimmäismäärä on 200.
  • Koostemittauskokonaisuuksia tuetaan samassa laajuudessa kuin Measurement Protocol ‑osumia.