Konfigurer Google Analytics Salesforce Sales Cloud-integrationen

Se, hvordan du konfigurerer Dataimport for Salesforce Sales Cloud-data.
Denne funktion er kun tilgængelig i Google Analytics 360, som er en del af Google Marketing Platform.
Få flere oplysninger om Google Marketing Platform.

Du skal have rollen Redaktør for den Analytics-ejendom, du vil bruge til denne integration.

Kodeeksemplerne i denne artikel er angivet som reference. Dine specifikke implementeringsoplysninger kræver muligvis yderligere kode eller andre fremgangsmåder.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Vælg, hvordan du vil identificere dine brugere

I Analytics kan du identificere dine brugere på 2 forskellige måder programmeringsmæssigt: Via Client-ID og User-ID. For at understøtte dataimport til Salesforce Sales Cloud skal du implementere Client-ID. Du kan også vælge at implementere User-ID.

Client-ID identificerer på pseudoanonymiseret vis en browserforekomst. Dette er et ikke-godkendt, cookiebaseret id, der oprettes automatisk af et Analytics-aktiveret website ved en brugers første besøg. Identifikation af brugere via Client-ID egner sig bedst til de virksomheder, der fokuserer på at generere kundeemner og anskaffe nye kunder. Denne type virksomheds apps eller websites benytter sjældent brugergodkendelse og har som regel en lav fastholdelsesprocent.

User-ID gør det muligt at analysere grupper af sessioner på tværs af enheder ved hjælp af en unik, vedvarende og ikke-personhenførbar id-streng, der repræsenterer en bruger. Denne valgmulighed egner sig bedst til de virksomheder, der har mange brugere, der er logget ind. Implementering af User-ID kræver yderligere konfiguration og kode på dit website:

1. Aktivér User-ID-funktionen i din Analytics-ejendom
  2. Føj User-ID til siden med din kundeformular og andre sider, du vil spore. Det kan du gøre via Google Tag Manager eller ved hjælp af en JavaScript-variabel.

Du kan få flere oplysninger om cookies og brugeridentifikation i udviklervejledningen til Analytics.

Brug af User-ID-funktionen er underlagt politikken vedrørende Measurement Protocol/SDK/User-ID.

Obligatoriske Salesforce Sales Cloud-objekter og -felter

For at konfigurere Analytics Salesforce Sales Cloud-integrationen skal du have fuld adgang til følgende Salesforce-objekter og -felter. En Salesforce-brugerkonto med systemadministratoradgang har muligvis allerede adgang til disse felter.

Derudover skal du sørge for at give den bruger, der linker dine Salesforce- og Analytics-konti, tilladelse til at redigere alle data. Dette er påkrævet i Salesforce Metadata API, for at Google skal kunne hente data om indstillinger for kundeemnekonverteringer. Denne integration ændrer ikke din Salesforce-konto, og Metadata API bruges kun i skrivebeskyttet tilstand.

Brugerkonti med begrænset adgang til kundeemner eller muligheder har muligvis ikke tilstrækkelig adgang til de data, du vil importere. En salgsrepræsentantkonto kan muligvis kun se data for begrænsede geografiske områder eller et begrænset antal muligheder, og den bør derfor ikke bruges til at linke Analytics og Salesforce.

Vis mig listen over obligatoriske felter

Objekt Obligatoriske felter
LeadStatus

ID

MasterLabel

SortOrder

OpportunityStage

ID

MasterLabel

SortOrder

IsActive

LeadHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Lead

Status

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityFieldHistory

CreatedDate

OldValue

NewValue

Field

Opportunity

Amount

StageName

GACLIENTID*

GAUSERID*

GATRACKID*

OpportunityLineItem Alle felter
Product2 (Products) Alle felter
Pricebook2 (Price Books) Alle felter

*Tilpassede felter, der er oprettet på trin 3 nedenfor.

Hvis du bruger Salesforce Group Edition eller Professional Edition, tildeles adgang til felterne ved at føje de påkrævede felter til sidelayoutene Lead og Opportunity. Se, hvordan du opretter sidelayouts og angiver sikkerhed på feltniveau i Salesforce.

Opret nye tilpassede felter i Salesforce Sales Cloud

Følg denne vejledning, og opret tre tilpassede felter i Salesforce for at gemme Analytics-sporingskoderne.

Du kan selv vælge, hvordan du vil navngive felterne. Nedenstående er blot eksempler.
Feltnavn API-navn Feltlængde
GACLIENTID GACLIENTID__c 255
GAUSERID GAUSERID__c 255
GATRACKID GATRACKID__c 255

Du SKAL oprette alle tre felter, uanset hvilken sporingsmetode du har besluttet dig for på trin 1.

Feltnavne SKAL skrives med store bogstaver. Du vælger selv, hvordan feltetiketterne skal se ud.

Gør disse felter skrivebeskyttede for at forhindre uønskede ændringer.

Disse felter SKAL oprettes i både Lead- og Opportunity-objektet.

Konfigurer objekterne Lead og Opportunity

Aktivér sporing af felthistorik for feltet Lead status for Lead-objektet. Aktivér sporing af felthistorik for feltet Stage for Opportunity-objektet. Dette sikrer, at der genereres en hithændelse, hver gang disse felter opdateres.

Knyt felterne i hvert objekt til deres modstykke i det andet objekt:

• Lead.GACLIENTID til Opportunity.GACLIENTID
  • Lead.GAUSERID til Opportunity.GAUSERID
  • Lead.GATRACKID til Opportunity.GATRACKID

Rediger din kundeformular

På dette trin ændrer du din kundeformular, så den registrerer og gemmer de nødvendige sporingsoplysninger. Du skal kende dit Analytics-sporings-id.

Hvorfor er mit sporings-id påkrævet?

Hvis du inkluderer dit Analytics-sporings-id, kan du skelne mellem de data, der er importeret fra flere kundeformularer på tværs af forskellige websites, som spores med forskellige Analytics-konti, og som alle overføres til én enkelt Salesforce Sales Cloud-konto. Dette vil ikke være muligt udelukkende ved hjælp af Client ID og/eller User-ID.

Tilføj de tilpassede sporingsfelter

I eksemplerne nedenfor kan du se, hvordan du kan bruge JavaScript til at føje de tilpassede felter, du har oprettet ovenfor, til din kundeformular.

<form action="" name="myForm">
    Telefonnr.: <input type="text" name="phone_number">
    <input type="hidden" id="GACLIENTID" name="GACLIENTID" value="">
    <input type="hidden" id="GAUSERID" name="GAUSERID" value="">
    <input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value="UA-XXXXX-YY">
    <input type="submit">
</form>

Eksempelkoden ovenfor føjer både Client-ID og User-ID til din formular. Du kan fjerne GAUSERID-linjen, hvis du kun bruger Client-ID.

Hvis du vil angive et fast sporings-id, skal du erstatte UA-XXXXX-YY med dit Analytics-sporings-id. Alternativt kan du hente sporings-id'et dynamisk ved hjælp af denne kode:

<script type=”text/javascript”>
    ga(function() {
      var tracker = ga.getAll()[0];
      var trackingId = tracker.get('trackingId');
    });
</script>

Derefter skal du erstatte det hårdkodede sporings-id (UA-XXXXX-YY) med variablen trackingId:

<input type="hidden" id="GATRACKID" name="GATRACKID" value=trackingID>

Angiv værdierne for det tilpassede sporingsfelt

Føj denne kode til din kundeformular for at udfylde værdierne for Client-ID og User-ID.

<script type="text/javascript">
    document.getElementById('FORM_ID').addEventListener(
    'submit', function(event) {
      ga(function() {
        var tracker = ga.getAll()[0];
        var clientId = tracker.get('clientId');
        document.getElementById('GACLIENTID').value = clientId;
        var userId = tracker.get('userId');
        document.getElementById('GAUSERID').value = userId;
      });
    });
</script>

På dette trin skal du linke Analytics til din Salesforce Sales Cloud-konto ved at oprette et nyt Dataimport-datasæt og derefter godkende adgang til din Salesforce Sales Cloud-konto.

Opret et Salesforce Sales Cloud-datasæt

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator nederst til venstre, og gå til den ejendom, som du vil linke til. Du skal have rollen Redaktør for denne ejendom.
  3. Klik på Dataimport i kolonnen EJENDOM.
  4. Klik på OPRET.
  5. Vælg Salesforce under CRM-data for Datasættype
  6. Læs og acceptér Yderligere vilkår for import af Analyticsdata fra Salesforce Sales Cloud.
  7. Navngiv dine data under Info om datasæt, og klik derefter på Fortsæt. Panelet Datakildeoplysninger vises.

Klik på de aktuelle loginoplysninger for at se en liste over alle de Salesforce-loginoplysninger, der er blevet oprettet. Hvis du vil fjerne ubrugte loginoplysninger, skal du klikke på X til højre. Hvis loginoplysningerne i øjeblikket er i brug, skal du deaktivere dem, før du kan fjerne dem.

Godkend Salesforce Sales Cloud

1. Vælg Opret ny godkendelse under Salesforce-loginoplysninger i panelet Datakildeoplysninger.
  2. Angiv Loginnavn, der kan genbruges.
  3. Klik på Adgang til Salesforce.com.
  4. Log ind på din Salesforce Sales Cloud-konto i pop op-vinduet Salesforce. Når du er logget ind, er Analytics tilknyttet. Det nye loginnavn vises i rullemenuen Salesforce-loginoplysninger.
Hvis du vil importere data fra forskellige Salesforce-konti, skal du gentage ovenstående trin for at oprette flere sæt legitimationsoplysninger.

Konfiguration af sporingsfelter

I panelet Konfiguration af sporingsfelter kan du knytte dine konfigurerede Salesforce-felter til de tilsvarende Analytics-sporings-id'er. For hvert sporings-id, der bruges, skal du vælge de tilsvarende tilpassede Salesforce-felter.

Hvis et tilpasset felt mangler på listen, skal du tjekke, at det er konfigureret korrekt og tilknyttet Lead- og Opportunity-objekterne på din Salesforce-konto.

Hvis de valgte Salesforce-felter allerede indeholder data, kan du klikke på Værdier for forhåndsvisning for at sikre, at dataene ser rigtige ud. Dette giver dig mulighed for at kontrollere nøjagtigheden af din konfiguration. Du kan f.eks. se, om sporings-id'erne er i det korrekte format.

Når du har konfigureret sporingsfelterne, skal du klikke på Fortsæt.

Konfigurer de Salesforce-milepæle, der skal importeres

På dette trin skal du vælge, hvilke Salesforce-milepæle for kundeemner og muligheder der skal importeres. Du skal også vælge, hvor ofte du vil importere dem.

Milepæle importeres som Analytics-hændelser. Du kan importere både standard- og tilpassede kundeemnestatusser og mulighedsfaser.
  1. Brug rullemenuerne under Valg af milepæle i panelet Datakildeoplysninger til at vælge de milepæle, du vil importere.
  2. Klik på Fortsæt.

Konfiguration af attribut- og produktdata (valgfrit)

Import af attributdata giver dig mulighed for at importere brugerattributter fra tilpassede felter og valgte standardfelter fra Salesforce-objekterne Lead og Opportunity. Du vælger de tilpassede Analytics-dimensioner og -metrics, der skal gemme disse data.

Ved at importere produktdata kan du importere produktdata fra din Salesforce-konto. Disse data importeres som en del af det samme Measurement Protocol-hit som dine milepælsdata.

Selvom det er valgfrit, anbefales det, at du importerer attribut- og produktdata, da det giver mulighed for en række nye eksempler på brug af målretning efter målgruppe og analyse.

Understøttede standardfelter

Du kan importere attributter fra følgende standardfelter for Lead-felter i Salesforce:

• Id
  • Industry
  • NumberOfEmployees
  • Rating
  • ScoreIntelligenceId (hvis det er tilgængeligt i din Salesforce-version)

Du kan også importere følgende standardfelter for Opportunity:

• Amount
  • CampaignId
  • ContractId
  • ExpectedRevenue
  • Id
  • LeadSource
  • Name
  • Probability
  • TotalOpportunityQuantity

Understøttede formater

Ud over de standardfelter, der er angivet ovenfor, kan du importere alle tilpassede attributfelter med følgende Salesforce-feltformater:

• boolean
  • currency
  • date
  • datetime
  • dateTime (camelCase)
  • double
  • int
  • percent
  • picklist
  • string
  • textarea
  • time

Sådan importerer du attributter:

1. Vælg de tilpassede dimensioner og/eller tilpassede metrics i Analytics, som skal indeholde attributdataene.
  2. Sørg for, at de valgte tilpassede dimensioner anvendes på det korrekte niveau. I de fleste tilfælde vil dette være brugerniveau.
  3. Brug rullemenuen i kolonnen Navn på Salesforce-felt til at knytte Analytics-felterne til dine Salesforce-felter.​
Hvis det valgte Salesforce-felt allerede indeholder data, kan du klikke på Værdier for forhåndsvisning for at tjekke, at dataene ser rigtige ud. Dette giver dig mulighed for at kontrollere nøjagtigheden af din konfiguration.

Eksempel på konfiguration

Her er et eksempel på tilknytningen af understøttede standardfelter i Salesforce og tilpassede felter i Analytics.

Tilpasset felt i Analytics: Niveau Navn på Salesforce-felt
Dimension: Session ELLER bruger Lead: Kundeemne-id
Dimension: Session ELLER bruger Lead: Kundeemnescore (forventet score i Salesforce Einstein)
Dimension: Bruger Lead: Branche
Dimension: Session ELLER bruger Lead: Bedømmelse
Dimension: Session ELLER bruger Opportunity: Muligheds-id
Metric: Hit Opportunity: Beløb
Dimension: Session ELLER bruger Opportunity: Sandsynlighed (%)
Metric: Hit Opportunity: Forventet beløb
Dimension: Session ELLER bruger Opportunity: Ordrenummer

Hvilket niveau skal jeg bruge?

Hvorvidt du bruger sessions- eller brugerniveau til dine tilpassede dimensioner, afhænger af din forretningsmodel. Hvis du f.eks. sælger flere produkttyper og samler flere kundeformularer pr. bruger, fungerer en tilpasset dimension på sessionsniveau bedre end en dimension på brugerniveau, da en dimension på brugerniveau vil blive overskrevet af efterfølgende kundeemner for den pågældende bruger.

Dette bør du gøre for alle de Salesforce-felter, der er angivet i ovenstående eksempel, samt alle andre tilpassede felter, du vil importere.

Bemærk også, at værdierne for tilpassede metrics samles, når der modtages nye hits for et givet bruger-id.

Aktivér import af produktdata

For at aktivere import af produktdata skal følgende være i orden:

• Produktdataene er konfigureret på din Salesforce-konto.
  • Udvidet e-handel er aktiveret for mindst én visning i den aktuelle Analytics-ejendom.
Du bør kun aktivere import af Salesforce-produktdata i Analytics, hvis du er sikker på, at produktkonfigurationen på din Salesforce-konto er korrekt. Du kan ikke konfigurere data under import af Salesforce-produktdata. Hvis importen af produktdata mislykkes, skal du tjekke din produktkonfiguration i Salesforce.

Sådan aktiverer du import af produktdata:

1. Klik på Aktivér import af produktdata under tabellen med attributter til import.
  2. Du kan derefter gennemgå felttilknytningen mellem Salesforce-produktdataene og dine felter i Udvidet e-handel i Analytics.

Datakildetidsplan

Brug denne valgmulighed til at angive, hvor hyppigt der skal importeres data.

Hentning af data hver time sikrer det højeste niveau af aktualitet, nøjagtighed og tilgængelighed.
  1. Klik på Fortsæt.
  2. Klik på Udfør.

Test din konfiguration

På dette sidste trin skal du teste din konfiguration ved at importere data og se dem i en Analytics-rapport.

Importér data

1. Gå evt. tilbage til listesiden Datasæt:
    1. Log ind på Google Analytics.
    2. Klik på Administrator nederst til venstre, og gå til den ejendom, der indeholder din Salesforce Sales Cloud-datakilde.
    3. Klik på Dataimport i kolonnen EJENDOM.
    4. Listesiden Datasæt vises.
  2. Find det datasæt, du har oprettet på de foregående trin.
  3. Klik på Administrer uploads til højre.
  4. Klik på Mere > Hent nu på siden Uploads for Salesforce-offlinekonverteringer.

Dine Salesforce-data til Analytics uploades. Hvis dataene uploades, står der "Fuldført" i kolonnen Status. Hvis der opstår en fejl, står der "Mislykket" med et link, der viser flere oplysninger.

Øverst til højre kan du også tjekke, om dit Salesforce-datasæt er planlagt til automatisk import.

Se importerede data i en rapport

Det kan tage op til 26 timer, før importerede offlinehits er tilgængelige i rapporterne.

Sådan ser du importerede milepæle

1. Gå til rapporten ADFÆRD > Hændelser > Vigtigste hændelser.
  2. Juster tidsvinduet for at inkludere dine uploadede data.
  3. Anvend en sekundær dimension af Hændelsesetiket

Hvis dine Salesforce-milepæle er blevet importeret, vises de nu i din rapport.

Brug dimensionen Datakilde til at skelne importerede hits fra de standardhits, der indsamles af Analytics. De hits, der importeres fra Salesforce Sales Cloud, vises som sfsc.

Sådan ser du importerede attributter

Hvis du vil se importerede attributter i en hvilken som helst Analytics-rapport, skal du tilføje de tilpassede dimensioner, du har tilknyttet på konfigurationstrinnene ovenfor, som sekundære dimensioner.

Sådan ser du importerede produktdata

Hvis du vil se importerede produktdata, skal du bruge rapporterne Konverteringer > E-handel > Salgseffektivitet eller Konverteringer > E-handel > Produkteffektivitet. Juster tidsrammen for at bekræfte de importerede produktdata. Hvis du f.eks. er begyndt at importere data i dag, skal du sørge for, at tidsrammen for rapporten indeholder "i dag".

Produktdata importeres med Opportunity-milepælhændelser. Det kan tage yderligere tid, før et kundeemne konverteres til en mulighed på din Salesforce-konto.

Bemærkninger og begrænsninger

• Sørg for, at du overholder servicevilkårene for Analytics og privatlivspolitikken.
  • Importér ikke personhenførbare oplysninger (PII, personally identifiable information)
  • Importerede data bruger den valuta (eller valutaer, hvis flere valutaer er aktiveret), der er konfigureret på din Salesforce-konto.
  • Salesforce-produktdata importeres til objektet Opportunity og ikke Lead-data.
  • Tomme felter fjernes fra Measurement Protocol-hittet ved import. Disse felter importeres ikke til den pågældende tilpassede dimension eller metric i hittet.
  • Measurement Protocol-hits må ikke overstige 8192 bytes (standardgrænsen for Analytics-hits).
  • De importerede data må ikke indeholde kommaer. Det skyldes, at Measurement Protocol-hændelseshits importeres som en fil med kommaseparerede værdier (CSV, comma-separated values). Kommaer i dine importerede værdier vil derfor blive opfattet som separatorer, hvilket giver uforudsigelige resultater.
  • Udvidet e-handel er begrænset til 200 unikke produktindekser.
  • Oprulningsejendomme understøttes i samme grad som Measurement Protocol-hits.