Lokaliser din BigQuery Export i EU

Denne funktion er kun tilgængelig i Google Analytics 360, som er en del af Google Marketing Platform.
Få flere oplysninger om Google Marketing Platform.

I denne artikel beskrives det, hvordan du kan lokalisere de data, du eksporterer fra Analytics til BigQuery, inden for EU. Bemærk, at procedurerne er forskellige for nye eksporter og for eksisterende eksporter.

Lokalisering af nye eksporter
I denne sektion kan du læse om følgende:

Trin 1: Opret et Google Cloud Platform-projekt, og aktivér BigQuery

1. Log ind på Google Cloud Platform-konsollen.
  2. Opret et Google Cloud Platform-projekt.

Du kan enten oprette et nyt projekt eller vælge et allerede oprettet projekt.
  3. Gå til tabellen over API'er.

Åbn menuen Products & services øverst til venstre, og klik på APIs & Services og derefter på Library.
  4. Aktivér BigQuery.

Klik på BigQuery API under Google Cloud APIs. Klik på Enable API på den følgende side.
  5. Læs og acceptér servicevilkårene, hvis du bliver bedt om det.

Trin 2: Forbered dit projekt til BigQuery Export

1. Sørg for, at Billing er aktiveret for dit projekt.

Hvis du ikke har aktiveret Billing for dit projekt, skal du åbne menuen Products & services øverst til venstre og klikke på Billing.
  2. Opret en faktureringskonto, hvis du bliver bedt om det.

En faktureringskonto er nødvendig med henblik på fakturering af et projekt. Flere projekter kan dele den samme faktureringskonto. Følg trinnene i API Console for at oprette din faktureringskonto.
  3. Acceptér den gratis prøveperiode, hvis den er tilgængelig.

Hvis du får tilbudt en gratis prøveversion, kan du roligt tage imod den. Du skal dog stadig angive dine faktureringsoplysninger, så BigQuery fortsat kan modtage eksporterede data, når den gratis prøveperiode udløber.
  4. Valider aktiveringen af Billing.

Åbn dit projekt på adressen https://bigquery.cloud.google.com, og prøv at oprette et datasæt i projektet. Klik på den blå pil ud for projektets navn, og klik på Create data set. Hvis du kan oprette datasættet, er faktureringen konfigureret korrekt. Hvis der opstår fejl, skal du sikre dig, at fakturering er aktiveret.
  5. Føj tjenestekontoen til dit projekt.

Tilføj analytics-processing-dev@system.gserviceaccount.com som medlem af projektet, og sørg for, at brugerrollen på projektniveau er indstillet til enten Data Owner eller Job User. Det er nødvendigt at have en af disse roller for at kunne eksportere data fra Analytics til BigQuery. Få flere oplysninger
  6. Indløs din kuponkode.

Gå til cloud.google.com/redeem for at indløse din løbende Analytics 360-kredit på 500 USD pr. måned til BigQuery. Du får din kode i en mail fra din Account Manager. Dette trin er påkrævet, for at du kan modtage Analytics 360-kreditten på 500 USD til BigQuery, og det skal være fuldført, før eksporten sættes i gang.
    Hvis der vises en advarsel, hvor du bliver bedt om at oprette en ny faktureringskonto, skal du tilføje dit organisations-id i slutningen af webadressen (https://console.developers.google.com/billing/redeem?organizationId=dit organisations-id).

Trin 3: Opret et EU-lokaliseret datasæt

1. Åbn dit projekt på adressen https://bigquery.cloud.google.com, og klik på Create new dataset.
  2. Der åbnes et panel, hvor du skal indtaste de oplysninger, der er nødvendige for, at du kan oprette dit datasæt.
    • Angiv et id for datasættet. Datasættets id skal være det samme som id'et for Analytics-visning, som du finder i den universelle vælger i Analytics.
    • Vælg EU som Data location.
    • Vælg den udløbsdato, du ønsker for dataene.
      Vælg Never, hvis du på et eller andet tidspunkt vil foretage historiske analyser. Når dataene udløber, bliver de permanent utilgængelige.
    • Klik på OK.

Trin 4: Link BigQuery til Analytics 360

Fortsæt med at linke som normalt, hvorefter data vil strømme ind i det EU-lokaliserede datasæt.

1. Log ind på Google Analytics. Brug en mailadresse, via hvilken der er adgang til BigQuery-projektet som EJER, og som er knyttet til rollen Redaktør på den Analytics-ejendom, der indeholder den visning, du vil linke.
  2. Klik på Administrator, og gå til den Analytics 360-ejendom, der indeholder den visning, du vil linke.
  3. Klik på Alle produkter i kolonnen EJENDOM, og klik derefter på Link BigQuery.
  4. Angiv dit BigQuery-projektnummer eller -id. Få flere oplysninger om, hvordan du finder dit projektnummer og -id.
  5. Vælg den visning, du vil tilknytte (samme visning, som du angav i trin 3 ovenfor).
  6. Valgfrit: Vælg de mailadresser, som skal modtage daglige underretninger om gennemførte og/eller mislykkede handlinger.
  7. Valgfrit: Vælg din aktuelle eksportindstilling. Bemærk! Indstillingen for kontinuerlig eksport bruger cloudstreamingtjenester, som inkluderer et ekstragebyr på 0,05 USD pr. sendt GB.
  8. Bekræft, at du har aktiveret fakturering og anvendt eventuelle relevante kreditter eller kuponer på dit projekt.
  9. Klik på Gem.
  10. Gå tilbage til denne side, og klik på Juster link i sektionen BigQuery, hvis det bliver nødvendigt at stoppe eksporten.
Lokalisering af eksisterende eksporter
I denne sektion kan du læse om følgende:
Du kan tilpasse denne vejledning, hvis historiske data skal flyttes til andre steder (f.eks. fra USA til Asien eller Sydamerika).

Trin 1: Fjern linket til og flyt data fra et allerede oprettet datasæt, der er lokaliseret til engelsk (amerikansk)

For at pege eksporten mod et nyt datasæt skal du fjerne det eksisterende datasæt fra projektet, inden du integrerer det igen.

1. Fjern tilknytningen til din eksisterende BigQuery Export:
    • Klik på ADMINISTRATOR > kolonnen EJENDOM > PRODUKTTILKNYTNING > Alle produkter.
    • Klik på Juster link > Fjern link under BigQuery.
  2. Flyt data fra dit eksisterende datasæt til en ny placering med et andet navn. Du kan bruge en hvilken som helst eksisterende proces. Det nye datasæt må gerne være en del af projektet, men må ikke have samme navn som den allerede oprettede eksport (du skal bruge det allerede oprettede navn igen til den nye eksport).

Trin 2: Sikkerhedskopiér dine data, og slet derefter det allerede oprettede datasæt, der er lokaliseret til engelsk (amerikansk)

1. For at beskytte dine historiske data skal du kontrollere, at dit datasæt er sikkerhedskopieret, inden sletningen fuldføres. Få flere oplysninger om kopiering af datasæt.
  2. Åbn dit projekt på https://bigquery.cloud.google.com, og find datasættet i navigationspanelet til venstre.
  3. Klik på handlingsmenuen for datasættet, og klik derefter på Delete dataset.
Få flere oplysninger om at flytte dine historiske data fra et sted til et andet (f.eks. fra USA til EU).

Trin 3: Opret et nyt EU-lokaliseret datasæt med det samme navn

1. Åbn dit projekt på adressen https://bigquery.cloud.google.com, og klik på Create new dataset.
  2. Der åbnes et panel, hvor du skal indtaste de oplysninger, der er nødvendige for, at du kan oprette dit datasæt.
    • Angiv et id for datasættet. Datasættets id skal være det samme som id'et for Analytics-visning, som du finder i den universelle vælger i Analytics.
    • Vælg EU som Data location.
    • Vælg den udløbsdato, du ønsker for dataene.
      Vælg Never, hvis du på et eller andet tidspunkt vil foretage historiske analyser. Når dataene udløber, bliver de permanent utilgængelige.
    • Klik på OK.

Trin 4: Link BigQuery til Analytics 360 igen

1. Log ind på Google Analytics. Brug en mailadresse, via hvilken der er adgang til BigQuery-projektet som EJER, og som er knyttet til rollen Redaktør på den Analytics-ejendom, der indeholder den visning, du vil linke.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, der indeholder den visning, som du vil linke.
  3. Klik på Alle produkter i kolonnen EJENDOM, og klik derefter på Link BigQuery.
  4. Angiv dit BigQuery-projektnummer eller -id. Få flere oplysninger om, hvordan du finder dit projektnummer og -id.
  5. Vælg den visning, du vil tilknytte (samme visning, som du angav i trin 3 ovenfor).
  6. Valgfrit: Vælg de mailadresser, som skal modtage daglige underretninger om gennemførte og/eller mislykkede handlinger.
  7. Valgfrit: Vælg din aktuelle eksportindstilling. Bemærk! Indstillingen for kontinuerlig eksport bruger cloudstreamingtjenester, som inkluderer et ekstragebyr på 0,05 USD pr. sendt GB.
  8. Bekræft, at du har aktiveret fakturering og anvendt eventuelle relevante kreditter eller kuponer på dit projekt.
  9. Klik på Gem.
  10. Gå tilbage til denne side, og klik på Juster link i sektionen BigQuery, hvis det bliver nødvendigt at stoppe eksporten.

Analytics foretager udfyldning af data, første gang du linker en rapporteringsvisning til BigQuery, men ikke ved efterfølgende linkning. Få flere oplysninger om udfyldning.

Hvis du vil bibeholde dine historiske data, kan du flytte den sikkerhedskopi, som du oprettede i trin 2 i denne procedure fra USA til EU.

Google Cloud-dokumentation om Arbejde med datasæt