Konfigurer Google Analytics-øktsammenslåing for AMP

I denne artikkelen:

AMP-sider leveres via et AMP-bufferdomene som ikke er det samme som domenet for nettstedet ditt. Hvis du vil spore brukerens reise via en AMP-buffer og nettsidene dine, kan du bruke en AMP-tilknytning. Dette er en Analytics for AMP-funksjon som slår sammen økter med den aktuelle klient-ID-en for AMP som brukeridentifikator.

Med AMP Linker blir utgående linker fra AMP-buffersider tilføyd en klient-ID for AMP. Sidene merket med Google Analytics henter så inn klient-ID-en for AMP via nettadressens søkeparameter, og slår sammen brukerøkten til én økt med klient-ID-en for AMP som brukeridentifikator.

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du kan knytte en AMP Linker til Google Analytics.

Sånn påvirker klient-ID-er for AMP dataene dine

Hvis klient-ID-er for AMP synkroniseres mellom en AMP-buffer og det opprinnelige nettstedsdomenet ditt, får du mer presise brukerberegninger, for eksempel varigheten av økten, fluktfrekvens og sider per økt. For at klient-ID-er for AMP skal være nyttige, bør data samles inn fra det samme Google Analytics-området.

Merk: Hvis klient-ID-er for AMP synkroniseres mellom en AMP-buffer og det opprinnelige nettstedsdomenet ditt, fører dette til at GA-brukeridentifikatorer som brukes i forbindelse med funksjoner som kohortanalyse, levetidsverdi og publikumsmålretting, tilbakestilles én gang. Dette kan føre til en merkbar, midlertidig svingning i data om nye brukere samt i relaterte rapporter.

Konfigurer AMP-tilknytningen

Gjør følgende for å konfigurere AMP Linker i Google Analytics:

1. Merk AMP-sidene dine.
  2. Merk også sidene som ikke er AMP-sider.
  3. Angi henvisninger som skal ekskluderes.

Trinn 1. Merk AMP-sider slik at de overfører parametere for AMP Linker

Installer en Google Analytics-tag via Google-taggen (gtag.js) eller Google Tag Manager. Følg veiledningen nedenfor basert på den aktuelle implementeringen:

Alternativ 1: Google-taggen

Legg til standard Google-taggen for AMP på AMP-landingssidene dine. Se over eksempelet nedenfor, og gjør disse endringene:

Erstatt MEASUREMENT_ID med sporings-ID-en for Google Analytics-området du vil sende data til.

Hvis AMP-sidene dine ligger på et annet toppdomene eller underdomene enn de utgående linkene til nettstedet ditt, eller hvis AMP-sidene ikke ligger på et velkjent underdomene (f.eks. ikke på www., amp. eller m.), tar du med en konfigurasjon for tilknytning som vist nedenfor. Legg til domenet AMP-sidene dine ligger på, samt eventuelle domener for de aktuelle utgående linkene.

<amp-analytics type="gtag" data-credentials="include">
<script type="application/json">
{
  "vars": {
    "gtag_id": "MEASUREMENT_ID",
    "linker": {
      "domains": ["example.com", "example2.com"]
    }
    ,
    "config": {
      "MEASUREMENT_ID": {
        "groups": "default"
      }
    }
  }
}
</script>
</amp-analytics>
Merk: I gtag_id kan du oppgi ID-en fra et hvilket som helst Google-produkt (f.eks. Google Ads eller Search Ads 360) du bruker på AMP-sidene, men du må begrense deg til ID-en for ett Google-produkt i gtag_id-feltet.

Alternativ 2: Google Tag Manager

Opprett en AMP-beholder i Google Tag Manager.

Legg til en Google Analytics-tag i denne AMP-beholderen.

Legg til en tag for konverteringstilknytning i AMP-beholderen, og velg «Slå på tilknytning over flere domener» og «Aktivér tilknytning til klient-ID for Google Analytics». Hvis AMP-landingssidene dine ligger på det samme toppdomenet som utgående linker til nettstedet ditt, kan du la domenefeltet stå tomt.

Hvis AMP-sidene dine ligger på et annet toppdomene enn de utgående linkene til nettstedet ditt, eller hvis AMP-sidene ikke ligger på et velkjent underdomene (dvs. ikke på www., .amp eller m.), kan du legge til toppdomenet som er vert for AMP-siden, samt domener for eventuelle utgående linker som en kommadelt liste.

Bruk standardkodebiten for Tag Manager på AMP-siden. Du kan se et eksempel på dette nedenfor. Pass bare på at du erstatter GTM_CONTAINER_ID med ID-en for Tag Manager-beholderen din.

<!-- Google Tag Manager →
<amp-analytics config="https://www.googletagmanager.com/amp.json?id=<   GTM_CONTAINER_ID>&gtm.url=SOURCE_URL" data-credentials="include">
</amp-analytics>

Trinn 2. Merk sidene som ikke er AMP-sider, slik at de kan lese parametere for AMP Linker

Det finnes flere måter du kan merke sidene dine som ikke er AMP-sider slik at de skal kunne lese parametere for AMP Linker. Bruk derfor den veiledningen som passer best med konfigurasjonen din.

Alternativ 1: Google-taggen

Legg til kodebiten gtag.js på sidene som ikke er AMP-sider. Du kan se et eksempel på en slik kodebit nedenfor:

• Erstatt MEASUREMENT_ID med sporings-ID-en for Google Analytics-området du vil sende data til.
  • Hvis AMP-sidene dine ligger på et annet toppdomene eller underdomene enn de utgående linkene til nettstedet ditt, eller hvis AMP-sidene ikke ligger på et velkjent underdomene (f.eks. ikke på www., amp. eller m.), tar du med en konfigurasjon for tilknytning som vist nedenfor. Legg til domenet AMP-sidene dine ligger på, samt eventuelle domener for de aktuelle utgående linkene.
<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=MEASUREMENT_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('set', 'linker', {
    'domains': ['example.com', 'example2.com']
  });
  gtag('js', new Date());
  gtag('config', 'MEASUREMENT_ID');
</script>

Alternativ 2: Google Tag Manager

Hvis du bruker GTM-nettbeholderen, må du kontrollere at Google Analytics-taggen er lagt til.

Hvis AMP-sidene dine ligger på et annet toppdomene eller underdomene enn de utgående linkene til nettstedet ditt, eller hvis AMP-sidene ikke ligger på et velkjent underdomene (f.eks. ikke på www., amp. eller m.), legger du til følgende konfigurasjon: I Google Analytics-taggen legger du til et «allowLinker»-felt med verdien true (sann) ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Åpne den variabelen for Google Analytics-innstillingene du vil endre, og klikk så på Konfigurasjon av variabler-kortet.
  2. Naviger til Flere innstillinger > Felter som må fylles ut.
  3. Klikk på + LEGG TIL ET FELT.
  4. Oppgi allowLinker under Feltnavn, og angi true (sann) under Verdi.
  5. Lagre den nye variabelkonfigurasjonen.
  6. Gjenta de forrige trinnene for alle relevante variabler for Google Analytics-innstillinger (hvis du bruker mer enn en variabel i beholderen).
  7. Publiser beholderen.

Bruk Tag Manager-standardkoden på sidene som ikke er AMP-sider.

Alternativ 3: analytics.js

På sidene som ikke er AMP-sider, kan du bruke den standard Analytics js-kodebiten for å lese parametere for AMP-tilknytningen.

<!-- Google Analytics -->
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'GA_TRACKING_ID', 'auto');
ga('send', 'pageview');
</script>
<!-- End Google Analytics -->

Hvis AMP-sidene dine ligger på et annet toppdomene eller underdomene enn de utgående linkene til nettstedet ditt, eller hvis AMP-sidene ikke ligger på et velkjent underdomene (f.eks. ikke på www., amp. eller m.), legger du til konfigurasjonen som er fremhevet nedenfor, som beskrevet i konfigurasjonen av flere domener for analytics.js:

<!-- Google Analytics -->
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'GA_TRACKING_ID', 'auto', {'allowLinker': true});
ga('require', 'linker');
ga('linker:autoLink', ['subdomain1.example.com', 'subdomain2.example.com','www.example2.com'] );

ga('send', 'pageview');
</script>
<!-- End Google Analytics -->

Trinn 3. Legg til ekskluderte henvisninger i Google Analytics-administrasjonskonsollen

Når Google viser AMP-innhold til brukere, brukes Googles AMP-buffer. Hvis du vil forhindre at bufrede AMP-underdomener avbryter økter, må du legge til cdn.ampproject.org-domenet som ekskludert henvisning.

Hvis du viser AMP-sider fra flere underdomener, kan det være lurt at de ulike AMP-underdomene behandles forskjellig. I så fall skriver du inn de bufrede versjonene av eventuelle eksisterende underdomener som brukes i forbindelse med ekskludering av henvisninger for nettstedet ditt. Dermed kan du ha spesifikke ekskluderinger av henvisninger på sider både med og uten AMP. Hvis du for eksempel har en eksisterende ekskludering av henvisning for underdomenet subdomain.example.com, legger du til en ekskludering av henvisning for subdomain-example-com.cdn.ampproject.org. Finn ut mer om nettadresseformatet som brukes i AMP-bufferen.

Bekreftelse av konfigurasjonen

Få bekreftet at Google-klient-ID-en for AMP er den samme for både AMP-sider og andre sider.

Alternativ 1: Bekreftelse via testverktøyet for AMP-tagger

Bruk testverktøyet for AMP-tagger og skriv inn AMP-nettadressen du vil teste.

Merk: Testverktøyet for AMP-tagger er et automatisk testverktøy som simulerer en flyt fra AMP-siden som vises via visningen til en link til den neste siden. Dette verktøyet bør bare brukes til veiledningsformål, og det er ikke sikkert at det dekker alle testscenarioer (f.eks. hvis AMP-siden har linker til ulike domener eller underdomener). Bruk alternativene nedenfor for manuell testing.

Alternativ 2: Bekreftelse via Chrome-utvidelsen Google Tag-assistent

1. Last ned og installer Chrome-utvidelsen Google Tag-assistent.
  2. Skriv inn et søkeord på google.com, slik at en av AMP-sidene på nettstedet ditt returneres.
  3. Start Tag-assistent-opptak.
  4. Last inn søkeresultatene på nytt i nettleseren etter at opptaket er i gang.
  5. Klikk på søkeresultatet som leder deg til AMP-siden din.
  6. Klikk på en link som viderekobler deg fra AMP-siden til en side som ikke er en AMP-side.
  7. Stopp Tag-assistent-opptak.
  8. Påse at det bare er registrert én økt med samsvarende ID-er, som vist nedenfor (at f.eks. Sideinnlasting 2 ikke viser Øktstart).

Alternativ 3: Bekreftelse via utviklerverktøyene for Chrome

1. Åpne Google Chrome-nettleseren i inkognitomodus. Slå på mobilemulatoren i utviklerverktøyene for Chrome.
  2. Skriv inn et søkeord på google.com som gjør at en av AMP-sidene på nettstedet ditt returneres. Klikk så på søkeresultat for AMP-siden din, som skal vises via Googles AMP-buffer og i AMP-visningsprogrammet for Google Søk.
    • Merk: Hvis siden din ennå ikke er tilgjengelig via Google-søkeresultatene, kan du fortsatt teste om øktsammenslåingen fungerer. Dette gjør du ved å gå til verktøyet AMP-test, ta en forhåndstitt på søkeresultatet og følge fremgangsmåten du finner nedenfor, forutsatt at Google kan indeksere siden.
  3. Finn Google Analytics-nettverksforespørselen for AMP-sidevisningen ved å gå til Network-fanen (nettverk) i utviklerverktøyene for Chrome og skrive inn collect (samle inn) i Filter-feltet.
  4. Finn og velg nettverksforespørselen som går til www.google-analytics.com. Finn klient-ID-en under «Headers» (hoder)-fanen for forespørselen ved å rulle til søkestrengparameterne. Noter ned cid-parameteren.
  5. Når AMP-siden leveres av AMP-visningsprogrammet, skal cid-formatet være en base64-streng på 64 tegn:
  6. Klikk på Clear (tøm) for å slette nettverksforespørslene.
  7. For å bekrefte at du har valgt å bruke sider som ikke er AMP-sider, må du bekrefte at den samme cid-parameteren brukes selv om du navigerer til en side som ikke er en AMP-side. Du kan gjøre dette ved å klikke på en link på AMP-siden din som går til en side som ikke er en AMP-side, men som fortsatt leveres via domenet ditt. Du kan finne klient-ID-en ved igjen å filtrere etter collect-strengen (samle inn). Velg en hvilken som helst nettverksforespørsel som går til www.google-analytics.com. Kontrollér at cid-søkeparameterverdien samsvarer med verdien du oppga i trinn 5.

Begrensninger

• Det er ikke mulig med øktsammenslåing via AMP Linker dersom en førstegangsbruker lukker AMP-siden og ikke går videre til den neste siden. Dette kommer av at øktsammenslåing fungerer ved at klient-ID-en for AMP-sider tilføyes i den aktuelle linken.