Seguiment entre dominis amb gtag.js

El seguiment entre dominis fa possible que Google Analytics interpreti com una sola sessió les sessions que es produeixen en dos llocs relacionats (com ara un lloc de comerç electrònic i un lloc de carretó electrònic independent). De vegades es denomina enllaç de parts del lloc.

Per configurar el seguiment entre dominis, cal que conegueu l'edició d'HTML i la programació JavaScript o bé que demaneu ajuda a un desenvolupador web experimentat.

Obteniu més informació sobre com configurar el codi de seguiment bàsic.

Contingut d'aquest article:

Visió general del seguiment entre dominis

Per fer un seguiment de les sessions, Analytics recopila un valor Client-ID a cada petició de fitxer. Aquests valors s'emmagatzemen a les galetes. Les galetes s'emmagatzemen a cada domini, i els llocs web d'un domini no poden accedir a les galetes configurades per a un altre domini. En fer el seguiment de les sessions entre diversos dominis, s'ha de transferir el valor Client-ID d'un domini a l'altre. Per fer-ho, el codi de seguiment d'Analytics disposa de funcions d'enllaç que permeten al domini d'origen col·locar el valor Client-ID als paràmetres d'URL d'un enllaç, al qual pot accedir el domini de destinació.

Configurar el seguiment entre dominis

Per configurar el seguiment entre dominis, consulteu la documentació per a desenvolupadors de gtag.js.

Configurar visualitzacions d'informes i afegir filtres

De manera predeterminada, Google Analytics no inclou el nom dels dominis, sinó només el camí i el nom de les pàgines. Per exemple, és possible que les pàgines es mostrin en l'informe Contingut del lloc de la manera següent:

• /informacio/contacte.html
  • /informacio/contacte.html
  • /productes/comprar.html

Atès que els noms de domini no es mostren, pot ser difícil saber a quin domini pertany cada pàgina.

Per tal que els noms dels dominis es mostrin als informes, heu de fer dues coses: crear una còpia de la visualització d'informes que contingui les dades de tots els dominis i afegir un filtre avançat a aquesta visualització nova. El filtre indica a Google Analytics que mostri els noms dels dominis als informes.

Seguiu aquest exemple per configurar un filtre de visualització que mostri els noms dels dominis als informes quan hàgiu configurat el seguiment entre dominis. En alguns camps heu de seleccionar un element del menú desplegable. En d'altres, heu d'introduir els caràcters següents:

• Tipus de filtre: Filtre personalitzat > Avançat
  • Camp A: nom d'amfitrió Extracte A: (.*)
  • Camp B: URI de sol·licitud Extracte: (.*)
  • Envia a: URI de sol·licitud Constructor: $A1$B1

Feu clic a Desa per crear el filtre.

Podeu comprovar si el funcionament dels filtres és l'esperat amb Enregistraments de Google Tag Assistant. Amb aquesta funció sabreu exactament l'efecte que tenen els filtres en el trànsit.

Afegir dominis a la llista d'exclusions de referències

Quan el recorregut de l'usuari va del vostre primer domini al segon, Analytics considera que l'usuari arriba al segon domini des del primer, i crea una altra sessió. Si voleu fer un seguiment d'una sola sessió en diversos dominis, heu d'afegir els dominis a la llista d'exclusions de referències.

Comprovar el funcionament del seguiment entre dominis

La millor manera de comprovar si el seguiment entre dominis està ben configurat és fent servir la funció Enregistraments de Google Tag Assistant. Quan tingueu una sessió que utilitza diferents dominis, us indicarà immediatament si el seguiment ha funcionat o no.

Aquí teniu un exemple d'informe que utilitza la funció Enregistraments de Tag Assistant on es mostra què passa quan el seguiment entre dominis no es configura correctament.