Analytics-seurannan määrittäminen analytics.js:n avulla

Sivuston taggaus analytics.js:n avulla Google Analytics ‑seurantaa varten
Artikkelin aiheet:

Perusohjeet

Ensimmäinen vaihe verkkosivuston seurannan määrittämisessä on Analyticsin verkko-omaisuuden luominen. Luo yksi Analyticsin verkko-omaisuus kutakin seurattavaa sivustoa kohden.

Kun luot Analyticsin verkko-omaisuuden, Analytics luo kyseiselle verkko-omaisuudelle seurantatunnuksen ja JavaScriptin seurantakoodinpätkän. Jatka verkkosivuston seurannan määritystä tekemällä jompikumpi seuraavista toimista:

• Lisää koko seurantakoodinpätkä kullekin verkkosivulle, jota haluat seurata. Lisää seurantakoodinpätkä heti avaavan <head>-tagin perään kullakin sivulla.

TAI
  • Kirjoita seurantatunnus Google Analyticsin seurantatunnukselle varattuun kenttään. (Joissakin verkkopalveluissa koko seurantakoodinpätkää ei tarvitse lisätä sivuston jokaiselle verkkosivulle, vaan se voidaan kirjoittaa sille varattuun kenttään. Jos tämä kenttä on olemassa, se löytyy yleensä verkkopalvelun Järjestelmänvalvonta- tai Analytiikka-kohdasta. Lue lisätietoja alla olevan Asennustavan valitseminen seurattavan verkko-omaisuuden tyypin mukaan ‑osion Verkkopalvelu (et hallinnoi lähdekoodia) ‑kohdasta.)

Seurantatunnuksen ja seurantakoodinpätkän löytäminen

Löydät seurantatunnuksen ja seurantakoodinpätkän seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse tili TILI‑sarakkeen valikosta.
  4. Valitse sivusto SIVUSTO‑sarakkeen valikosta.
  5. Valitse VERKKO-OMAISUUS-kohdasta Seurantatiedot > Seurantakoodi.

Asennustavan valitseminen seurattavan verkko-omaisuuden tyypin mukaan

Analytics voi kerätä tietoa monella eri tavalla riippuen siitä, onko kyseessä sivusto, sovellus vai internetiin yhdistetty laite. Seuraavassa kerrotaan, miten seurantakoodin voi lisätä eri tyyppisille sivustoille tai sovelluksiin.

• Staattinen verkkosivusto

Staattinen verkkosivusto perustuu HTML-koodiin, joka ei muutu dynaamisesti ja jota EI OLE luotu ohjelmointikielellä, kuten Pythonilla, Rubylla tai PHP:lla.

1. Etsi sivustosi seurantakoodinpätkä ja kopioi se kokonaisuudessaan. Älä tee koodinpätkään muutoksia.
    2. Liitä koko koodinpätkä verkkosivujesi HTML-koodiin heti avaavan <head>‑tagin perään.

Jos haluat lähettää dataa yksittäiseltä sivulta useisiin verkko-omaisuuksiin, voit seurata sivua käyttämällä useita tilejä tai useita verkko-omaisuuksia samalla tilillä.

• Dynaaminen sivusto

Dynaamisella sivustolla sivun HTML-koodi on luotu ohjelmointikielellä tai sovellusliittymällä, kuten Pythonilla, Rubylla tai PHP:lla. Voit lisätä seurantakoodin dynaamisesti jokaiselle sivulle käyttämällä include-lauseketta tai mallia.

1. Etsi sivustosi seurantakoodinpätkä ja kopioi se kokonaisuudessaan. Älä tee koodinpätkään muutoksia.
    2. Liitä koko koodinpätkä omaan include-tiedostoonsa ja lisää include-lauseke sivun otsikkoon heti avaavan <head>-tagin perään.

Käytätkö PHP:tä?

Kopioi Javascript-seurantakoodinpätkä ja lisää se tiedostoon nimeltä analyticstracking.php. Sisällytä sitten analyticstracking.php-tiedosto jokaiselle PHP-mallisivulle. Lisää seuraava koodi jokaiselle mallisivulle välittömästi avaavan <body>-tagin jälkeen:

<?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Huomaa, että voit päivittää dynaamisten verkkosivustojen seurantakoodin tehokkaammin käyttämällä Google Tag Manageria.

• Verkkopalvelu (et hallinnoi lähdekoodia)

Jotkin internetpalveluntarjoajat ja isännöintialustat (kuten Wordpress, GoDaddy, Wix ja Weebly) tekevät Analytics-seurantakoodin lisäämisestä yksinkertaisempaa tarjoamalla laajennuksia, jotka asentavat seurantakoodin automaattisesti verkkosivuillesi. Lue käyttämäsi alustan ohjeet Analytics-seurantatunnuksen lisäämiseksi.

Tässä on joidenkin yleisimpien palveluntarjoajien ohjeita Analytics-seurannan lisäämiseen:

Jos käytät laajennusta tietojen keräämiseen, sinulla ei välttämättä ole mahdollisuutta lisätä määritysasetuksia muokkaamaan seurattavia tietoja. Jos haluat seurata tietoja tiettyjen vaatimusten mukaisesti, lue Analyticsin aloitusopas.

• Google Tag Manageria käyttävä sivusto

Google Tag Manager on ilmainen työkalu, jonka avulla voit hallinnoida useita analysointi- ja seurantatageja. Jos haluat asentaa Analyticsin seurantakoodin Google Tag Managerin avulla, lue Google Tag Managerin määrittämistä ja asennusta käsittelevä artikkeli.

• Mobiilisovellus
  • Internetiin yhdistetty laite tai asiakassuhdehallintajärjestelmä

Jos haluat kerätä tietoja internetiin yhdistetystä laitteesta, kuten myyntipistejärjestelmästä, videopelikonsolista, asiakassuhdehallintajärjestelmästä tai muusta alustasta, sinun on käytettävä Analyticsin Measurement Protocolia.

Varmista, että seurantakoodi toimii

Kun olet lisännyt Analytics-seurannan onnistuneesti, voi kestää jopa 24 tuntia, ennen kuin raporteissasi näkyy tietoja, kuten viittaustietoja, käyttäjien ominaisuuksia ja selaustietoja. Voit kuitenkin tarkistaa verkkoseurannan määritykset heti.

Seurantakoodin asetusten vianetsintä

Jos et näe mitään dataa tai tiedot ovat odottamattomia, voit etsiä ja ratkaista ongelmia seurantakoodin määrityksen vianetsintätoiminnon avulla.

Google Developers ‑sivustolta saat hyödyllisiä tietoja seurantakoodinpätkän toiminnasta.