Konfigurer Analytics-sporing med analytics.js

Tag dit website til Google Analytics ved hjælp af analytics.js
I denne artikel kan du læse om følgende:

Grundlæggende vejledning

Første trin i opsætningen af sporing for et website er at oprette en Analytics-ejendom. Opret én Analytics-ejendom for hvert website, du ønsker at spore.

Når der oprettes en Analytics-ejendom, genereres der et sporings-id og et JavaScript-sporingskodestykke. Næste trin i opsætningen af sporing for et website er én af følgende ting:

• Føj hele sporingskodestykket til alle de websider, du ønsker at spore. Tilføj sporingskodestykket lige efter det indledende <head>-tag på hver side.

ELLER
  • Angiv sporings-id'et i et felt, der beder dig angive Google Analytics-sporings-id'et. (For nogle web-hosting-tjenester behøver du ikke at tilføje hele sporingskodestykket til hver webside på dit website. I stedet skal du blot indtaste sporings-id'et i et felt. Hvis dette felt findes, kan du normalt finde det i sektionen "Administrator" eller "Analytics" i din webhosting. Få flere oplysninger i "Webhostingtjeneste" under Find opsætningen for den type ejendom, du sporer, herunder.

Find dit sporings-id og dit sporingskodestykke

Sådan finder du sporings-id'et og sporingskodestykket:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator.
  3. Vælg en konto på menuen i kolonnen KONTO.
  4. Vælg en ejendom på menuen i kolonnen EJENDOM.
  5. Klik på Sporingsoplysninger > Sporingskode under EJENDOM

Find konfigurationen for den type ejendom, du sporer

Der er flere forskellige måder at indsamle data fra onlineejendomme i Analytics på, alt efter om du ønsker at spore et website, en app eller en internetforbundet enhed. Følgende metoder forklarer, hvordan du opsætter sporingskoden for forskellige typer ejendomme.

• Statisk website

Et statisk website er baseret på HTML, der ikke ændres dynamisk, og som IKKE genereres ved hjælp af et programmeringssprog såsom Python, Ruby eller PHP.

1. Find JavaScript-sporingskodestykket til din ejendom, og kopiér derefter hele kodestykket. Sørg for ikke at ændre kodestykket.
    2. Indsæt hele kodestykket i HTML-koden på dine websider lige efter det indledende <head>-tag.

Hvis du ønsker at sende data fra én side til flere ejendomme, kan du spore en side via flere konti eller flere ejendomme fra én konto.

• Dynamisk website

Et dynamisk website er et website, hvor sidens HTML genereres ved hjælp af et programmeringssprog såsom Python, Ruby eller PHP. Du kan bruge et "include"-udsagn eller en skabelon til at sende sporingskoden dynamisk til hver side.

1. Find JavaScript-sporingskodestykket til din ejendom, og kopiér derefter hele kodestykket. Sørg for ikke at ændre kodestykket.
    2. Indsæt hele kodestykket i en særskilt "include"-fil, og føj derefter "include"-udsagnet til din sides sidehoved, så kodestykket vises lige efter det indledende <head>-tag.

Bruger du PHP?

Kopiér JavaScript-sporingskodestykket, og føj det til en fil med navnet analyticstracking.php. Medtag derefter analyticstracking.php-filen på alle PHP-skabelonsider. På alle skabelonsider skal du lige efter det indledende <body>-tag tilføje følgende kode:

<?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Bemærk! Du kan opdatere sporingskoden for dynamiske websites mere effektivt ved at bruge Google Tag Manager.

• Webhostingtjeneste (du administrerer ikke kildekoden)

Nogle internetudbydere eller hostingplatforme (f.eks. Wordpress, GoDaddy, Wix, Weeble osv.) gør det endnu nemmere at installere Analytics-sporingskoden ved at tilbyde plugins, der automatisk installerer den på dine websider. Se vejledningen i installation af Analytics-sporings-id'et for din platform:

Her er nogle Analytics-implementeringsvejledninger for nogle af de store udbydere:

Når du bruger et plugin til at indsame data, har du muligvis ikke mulighed for at tilføje konfigurationsindstillinger til at tilpasse de data, du ønsker at spore. Hvis du har særlige krav til sporing af data, kan du se, hvordan du kommer godt i gang med Analytics.

• Website, der bruger Google Tag Manager

Google Tag Manager er et gratis værktøj, du kan bruge til at administrere flere analyse- og websitesporingstags. For at bruge Google Tag Manager til at installere din Analytics-sporingskode skal du læse artiklen vedrørende opsætning og installation af Google Tag Manager.

• Mobilapp
  • Internetforbundet enhed eller CRM-system

Hvis du vil indsamle data fra en internetforbundet enhed (f.eks. en onlinesalgsstedsenhed, en spillekonsol til videospil, et CRM-system eller en anden platform, skal du bruge Analytics Measurement Protocol.

Kontrollér, at din sporingskode fungerer

Når du har installeret Analytics-sporingskoden, kan det tage op til 24 timer, før data som trafikhenvisningsoplysninger, brugerkarakteristik og browsingoplysninger vises i dine rapporter. Du kan dog kontrollere din websporingsopsætning med det samme.

Find og ret fejl i opsætningen af din sporingskode

Hvis du ikke ser data eller ikke kan se de data, du forventer, kan du bruge fejlfindingen til konfiguration af sporingskode til at identificere og løse problemer.

Google Developers-websitet er en nyttig ressource til at få flere oplysninger om, hvordan sporingskodestykket fungerer.