Sisältöryhmät ja gtag.js

Sinulla on oltava sen näkymän muokkausoikeus, johon haluat luoda sisältöryhmän.
Artikkelin aiheet:

Yleiskatsaus

Luo ensin ylätason sisällön ryhmittely, minkä jälkeen voit luoda ryhmittelyjen sisälle erilaisia sisältöryhmiä jollakin seuraavista tavoista:

• muokkaa kaikkien ryhmitettävien sivujen seurantakoodia
  • poimi sivut käyttäen säännöllisen lausekkeen kaappausryhmiä
  • luo säännöt sivujen liittämiseksi ryhmiin.

Analytics käsittelee ensin seurantakoodin, sitten säännöllisen lausekkeen ja sen jälkeen säännöt. Kun vastaavuus löytyy, käsittely päättyy. Sisältö ryhmitellään ensimmäisen vastaavuuden perusteella.

Oletetaan, että sivustollasi myydään naisten ja miesten vaatteita. Tuotteittesi yleiset luokat ovat

• miehet
    • paidat
    • housut
    • asusteet
  • naiset
    • topit
    • suorat housut
    • hameet ja mekot
    • asusteet.

Voit analysoida myyntiä esimerkiksi seuraavasti:

• vertaile naisten ja miesten vaatteiden välistä kokonaismyyntiä
  • vertaile naisten ja miesten vaatteitten eri tuoteryhmissä toteutunutta myyntiä.

Tällaista analyysia varten sinun kannattaa luoda alla olevat sisällön ryhmittelyt ja sisältöryhmät.

Miesten ja naisten vaatteitten myynnin vertailu:

• sisällön ryhmittely: vaatteet
  • sisältöryhmät: naiset ja miehet.

Miesten vaatteitten eri tuoteryhmien vertailu:

• sisällön ryhmittely: miehet
  • sisältöryhmät: paidat, housut, asusteet.

Naisten vaatteitten eri tuoteryhmien vertailu:

• sisällön ryhmittely: naiset
  • sisältöryhmät: topit, suorat housut, hameet ja mekot, asusteet.

Edellisen määrityksen mukaan

• Vaatteet, Miehet ja Naiset ovat Ensisijainen ulottuvuus > Sisällön ryhmittely -valikon vaihtoehtoja.
  • Jos valitset ensisijaiseksi ulottuvuudeksi Vaatteet, taulukon ensimmäisessä sarakkeessa on ulottuvuusarvoina Miehet ja Naiset.
  • Jos valitset ensisijaiseksi ulottuvuudeksi Miehet, taulukon ensimmäisessä sarakkeessa on ulottuvuusarvoina Paidat, Housut ja Asusteet.
  • Jos valitset ensisijaiseksi ulottuvuudeksi Naiset, taulukon ensimmäisen sarakkeen ulottuvuuksien arvoja ovat Topit, Suorat housut, Hameet ja mekot ja Asusteet.

Kullekin ulottuvuusarvolle (eli sisältöryhmälle) näytetään käyttäytymistiedot, kuten sivun katselut ja välitön poistuminen prosenteissa.

Voit katsella myös sisältöryhmien yksityiskohtia, kuten ryhmän kutakin sivua koskevia käyttäytymistietoja.

Sisällön ryhmittelyn luominen

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa NÄKYMÄ-sarakkeesta Sisällön ryhmittely.
  4. Valitse Luo uusi sisällön ryhmittely.
  5. Anna nimi uudelle ryhmittelylle.
  6. Valitse, mitä sisältöryhmien luontimenetelmiä haluat käyttää (seurantakoodi, poiminta tai säännöt).

Sisältöryhmän luominen seurantakoodin avulla

1. Klikkaa RYHMITÄ SEURANTAKOODIN MUKAAN ‑kohdasta Ota seurantakoodi käyttöön.
  2. Varmista, että Ota käyttöön ‑vaihtoehto on Käytössä.
  3. Valitse sisällön ryhmittelylle indeksinumero (1–5).
  4. Klikkaa Valmis.

Kun muokkaat seurantakoodia, käytä indeksinumeroa (1–5) sisällön ryhmittelyn tunnistamiseen ja ryhmän nimeä sisältöryhmän tunnistamiseen. Koodi näyttää tältä:

gtag('config', 'GA_TRACKING_NUMBER', {
  'content_group<Index Number>': '<Ryhmän nimi>'
}

Oletetaan esimerkiksi, että luot sisällön ryhmittelyn Vaatteet ja annat sille indeksinumeron 1. Tämän jälkeen luot ryhmittelyyn sisältöryhmän kengät. Koodi näyttää tältä:

gtag('config', 'GA_TRACKING_NUMBER', {
  'content_group1': 'kengät'
}

Voit määrittää kullekin content_group-kutsulle vain yhden indeksinumero ja ryhmän numero ‑parin.

Kun olet päivittänyt sivujesi seurantakoodit, sivut ryhmitellään määrittämäsi indeksinumeron ja ryhmän nimen mukaan.

Jos kutsut samaa indeksinumeroa monta kertaa samalla sivulla, vain viimeinen kutsu lähetetään Analyticsiin.

Lue lisää gtag.js-seurantakoodin muokkaamisesta kehittäjän ohjeista.

Sisällön liittäminen poiminnan avulla

Voit poimia sivuja URL-osoitteen, otsikon tai näkymän nimen mukaan. Määritä kullekin sivulle säännöllisen lausekkeen sisältöryhmä (Analyticsissa kussakin lausekkeessa käytetään ensimmäistä sisältöryhmää).

Klikkaa Lisää poiminta ja valitse sitten joko Sivun URL-osoite, Sivun otsikko tai Näkymän nimi.

Kirjoita oikealla olevaan kenttää arvo, jonka perusteella ryhmittely tehdään. Esimerkki:

• Sivu > /Miehet/(.*)/
    • Hakemiston /Miehet/ kullekin alihakemistolle luodaan sisältöryhmä, ja alihakemistojen sivut lisätään vastaaviin sisältöryhmiin.
  • Sivun otsikko > (.*paidat). *
    • Sivuille, jotka sisältävät sanan paidat, luodaan sisältöryhmät

Oletetaan esimerkiksi, että sivustollasi on seuraavat hakemistot, joiden sivut sisältävät sanan paidat:
      • /miehet/m_puku_paidat.html
      • /miehet/m_tpaidat.html
      • /pojat/p_puku_paidat.html
      • /pojat/p_tpaidat.htm.

Hakemistot sisältävät seuraavat sisältöryhmät ja sivut:
      • miehet (m_puku_paidat.html, m_tpaidat.html)
      • pojat (p_puku_paidat.html, p_tpaidat.html)
  • Näkymän nimi > (.*housut).*
    • Näkymien nimille, jotka sisältävät sanan housut, luodaan sisältöryhmät

Kun olet määrittänyt poiminnan, klikkaa Valmis-painiketta.

Katso lisää esimerkkejä siitä, miten voit poimia sisältöä säännöllisen lausekkeen sisältöryhmien avulla.

Sisällön liittäminen sääntöjoukon avulla

Tässä vaihtoehdossa luot sääntöjä sisällön liittämistä varten.

Avaa sääntöjen muokkausnäkymä klikkaamalla Luo sääntöjoukko.

Toimi seuraavasti kunkin säännön kohdalla:

1. Anna sisältöryhmälle nimi.
  2. Valitse Määritä säännöt ‑kohdasta joko Sivun URL-osoite, Sivun otsikko tai Näkymän nimi.
  3. Valitse hakuvaihtoehto ja syötä arvo. Esimerkki:
    • Sivu > sisältää > /Housut/
      • Kaikki sivut, joiden URL-osoite sisältää /Housut/, lisätään sisältöryhmään
  4. Klikkaa TAI tai JA lisätäksesi sääntöön TAI- tai JA-ehdon. Määritä lisäehdot edellä olevien ohjeiden mukaan.
  5. Kun olet määrittänyt kaikki haluamasi ehdot, klikkaa Valmis.
  6. Kun kaikki ryhmän määritykset on tehty, klikkaa Tallenna.

Nimeäminen: kirjainkoon erottelu ja vaikutukset aiempiin tietoihin

Kirjainkoon erottelu

Kirjainkoolla ei ole merkitystä sisältöryhmien nimissä. Sisältöryhmän sääntö voi olla esimerkiksi seuraava:

Sivu vastaa täsmälleen /Google+Redesign/Apparel

Tällöin sivun nimi on säännön mukainen missä tahansa muodossa. Esimerkki:

• /Google+Redesign/Apparel
  • /Google+Redesign/apparel

Vaikutukset aiempiin tietoihin

Jos muutat sisällön ryhmittelyn nimeä, tämä ei vaikuta aiempiin tietoihin: kaikki data näkyy välittömästi uuden nimen alla.

Jos muutat sisältöryhmää määrittävän säännön nimeä, data näkyy kyseisestä hetkestä lähtien uuden sisältöryhmän nimen alla. Nimenmuutosta edeltävä data näkyy vanhan nimen alla.

Sisällön ryhmittelyn nimi, Sisältöryhmän säännön nimi