Grups de contingut amb gtag.js

Cal tenir la funció d'editor a la visualització en què voleu crear un grup de contingut.
Contingut d'aquest article:

Informació general

En primer lloc, heu de crear una agrupació de contingut de primer nivell i, dins d'aquesta agrupació, heu de crear grups de contingut individuals seguint un d'aquests mètodes:

• Modificar gtag.js en cada pàgina que voleu agrupar.
  • Extreure les pàgines amb grups de captures d'expressions regulars.
  • Crear regles per incloure pàgines en un grup.

En primer lloc, Analytics processa gtag.js; a continuació, les expressions regulars; i finalment, les regles. Quan detecta una coincidència, atura el processament i agrupa el vostre contingut segons la primera coincidència.

Per exemple, suposem que teniu un lloc web de venda de roba per a homes i per a dones, en què les categories generals de roba són:

• Homes
    • Camises
    • Pantalons
    • Accessoris
  • Dones
    • Tops
    • Pantalons
    • Faldilles i vestits
    • Accessoris

Amb aquestes línies de productes, potser us interessarà dur a terme els tipus d'anàlisis següents:

• Comparar les vendes globals entre Homes i Dones.
  • Comparar les vendes entre les línies de productes dins d'Homes i de Dones.

Tenint en compte el tipus d'anàlisi que voleu dur a terme, podríeu crear les agrupacions de contingut següents i, dins d'aquestes agrupacions, els grups següents:

Comparació entre Homes i Dones:

• Agrupació de contingut: Roba
  • Grups de contingut: Homes i Dones

Comparació de línies de productes dins d'Homes:

• Agrupació de contingut: Homes
  • Grups de contingut: Camises, Pantalons, Accessoris

Comparació de línies de productes dins de Dones:

• Agrupació de contingut: Dones
  • Grups de contingut: Tops, Pantalons, Faldilles i vestits, Accessoris

Amb la configuració de més amunt:

• Roba, Homes i Dones són opcions del menú Dimensió primària > Agrupació de contingut.
  • En seleccionar Roba com a dimensió principal, es mostraran les dimensions Homes i Dones a la primera columna de la taula de l'informe.
  • En seleccionar Homes com a dimensió principal, es mostraran les dimensions Camises, Pantalons i Accessoris a la primera columna de la taula.
  • En seleccionar Dones com a dimensió principal, es mostraran les dimensions Tops, Pantalons, Faldilles i vestits i Accessoris a la primera columna de la taula.

Per a cada valor de dimensió (grup de contingut), veureu mètriques de comportament, com ara visualitzacions de pàgina i percentatge de rebots.

En desglossar un grup de contingut, veureu les mètriques de comportament de cada pàgina del grup.

Crear una agrupació de contingut

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Feu clic a Administració i navegueu fins a la visualització que vulgueu.
  3. A la columna MOSTRA, feu clic a Agrupació de contingut.
  4. Feu clic a + Agrupació de contingut nova.
  5. Introduïu un nom per a l'agrupació.
  6. Trieu els mètodes que voleu utilitzar (codi de mesurament, extracció o regles) per crear grups de contingut.

Crear un grup de contingut mitjançant gtag.js

1. A AGRUPA per codi de seguiment, feu clic a Activa el codi de seguiment.
  2. Assegureu-vos que l'opció d'activació estigui activada.
  3. Seleccioneu un número d'índex (1-5) per identificar l'agrupació de contingut.
  4. Feu clic a Fet.

En modificar gtag.js, heu d'utilitzar un número d'índex (1-5) per identificar l'agrupació de contingut i un nom de grup per identificar el grup de contingut:

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {
  'content_group<INúmero d'índex>': '<Nom de grup>'
}

Per exemple, si heu de configurar una agrupació de contingut per a Roba identificada pel número d'índex 1 i, dins de l'agrupació, heu de crear un grup de contingut anomenat sabates, actualitzareu la configuració d'aquesta manera:

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {
  'content_group1': 'sabates'
}

Per a cada crida de content_group, podeu identificar només una parella de número d'índex i nom de grup.

Una vegada que hàgiu actualitzat totes les pàgines amb gtag.js, les pàgines s'agruparan segons la manera com les hàgiu identificades per número d'índex i per nom de grup.

Si crideu el mateix número d'índex diverses vegades a la mateixa pàgina, només s'enviarà l'última crida d'aquest número d'índex a Analytics.

Per obtenir més informació sobre com podeu utilitzar gtag.js, llegiu la documentació per a desenvolupadors.

Assignar contingut mitjançant l'extracció

Podeu extreure pàgines per l'URL de la pàgina, pel títol de la pàgina o pel nom de la pantalla. Identifiqueu-les individualment amb un grup de captures d'expressions regulars (Analytics utilitza el primer grup de captures per a cada expressió).

Feu clic a Afegeix l'extracció i seleccioneu URL de la pàgina, Títol de la pàgina o Nom de la pantalla.

Al camp que hi ha a la dreta, escriviu el valor que voleu que coincideixi. Per exemple:

• Pàgina > /Homes/(.*)/
    • Crea un grup de contingut per a cada subdirectori del directori /Homes/ i afegeix les pàgines de cada subdirectori al grup de contingut corresponent.
  • Títol de la pàgina > (.*camises).*
    • Crea grups de contingut per a les pàgines que continguin la paraula camises.

Per exemple, imaginem que el vostre lloc web té els directoris següents amb pàgines de camises:
      • /homes/h_camises_vestir.html
      • /homes/h_camises_maniga_curta.html
      • /nens/n_camises_vestir.html
      • /nens/n_camises_maniga_curta.htm

Aleshores, tindríeu els següents grups de contingut i pàgines incloses als grups:
      • homes (h_camises_vestir.html, h_camises_maniga_curta.html)
      • nens (n_camises_vestir.html, n_camises_maniga_curta.html)
  • Nom de la pantalla > (.*pantalons).*
    • Crea grups de contingut per als noms de la pantalla que continguin la paraula pantalons.

Quan hàgiu configurat l'extracció, feu clic a Fet.

Vegeu més exemples de com s'utilitzen els grups de captures d'expressions regulars per extreure contingut.

Assignar contingut mitjançant un conjunt de regles

Si utilitzeu aquesta opció, haureu de crear regles per assignar contingut.

Per obrir l'editor de regles, feu clic a Crea un conjunt de regles.

Per a cada regla:

1. Introduïu el nom que vulgueu utilitzar per al grup de contingut.
  2. A Definició de les regles, seleccioneu URL de la pàgina, Títol de la pàgina o Nom de la pantalla.
  3. Seleccioneu una opció de concordança i introduïu el valor que ha de coincidir. Per exemple:
    • Pàgina > conté > /Pantalons/
      • Afegeix al grup de contingut totes les pàgines que tinguin /Pantalons/ a l'URL.
  4. Feu clic a O o a I per afegir una condició O o I a la regla. Seguiu les instruccions que s'inclouen més amunt per definir la condició addicional.
  5. Quan hàgiu definit totes les condicions que voleu utilitzar, feu clic a Fet.
  6. Quan hàgiu acabat de configurar totes les opcions del grup, feu clic a Desa.

Creació de noms: distinció de majúscules i minúscules, i efectes sobre les dades de l'historial

Distinció de majúscules i minúscules

Els noms dels grups de contingut no distingeixen entre majúscules i minúscules. Per exemple, imaginem que una regla defineix així un grup de contingut:

Pàgina coincideix exactament /Google+Redesign/Apparel

La regla coincidirà amb totes les formes d'aquest nom de pàgina. Per exemple:

• /Google+Redesign/Apparel
  • /Google+Redesign/apparel

Efectes sobre les dades de l'historial

Si canvieu el nom d'una agrupació de contingut, això no afecta les dades de l'historial: totes es mostraran a l'agrupació de contingut amb el nom nou.

Si canvieu el nom de la regla que defineix un grup de contingut, les dades generades a partir de llavors es mostraran amb el nom nou del grup de contingut i les dades anteriors al canvi es mostraran amb el nom antic.

Nom de l'agrupació de contingut i nom de la regla del grup de contingut.