E-commerce met gtag.js

Als u e-commercegegevens in uw Analytics-rapporten wilt zien, doet u het volgende:

• Zet Geoptimaliseerde e-commerce aan voor elke weergave waarin u gegevens wilt bekijken.
  • Voeg de Analytics-code aan uw site of uw app toe om de e-commercegegevens te verzamelen en deze naar Analytics te sturen. U kunt deze taak alleen uitvoeren als u ervaring heeft met HTML en JavaScript bewerken, of als u hulp heeft van een ervaren webontwikkelaar.

Geoptimaliseerde e-commerce aanzetten voor een weergave

Zet e-commerce aan voor elke weergave waarin u de gegevens wilt zien.

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de gewenste weergave.
  3. Klik in de kolom WEERGAVE op Instellingen voor e-commerce.
  4. Stel E-commerce aanzetten in op AAN.
  5. Optioneel: stel Gerelateerde producten aanzetten in op AAN.
  6. Klik op Volgende stap.
  7. Stel Geoptimaliseerde e-commerce-instellingen in op AAN.
  8. Klik op Sturen.

Instellingen voor tags

Als u basismeting voor pagina's nog niet heeft ingesteld, doet u dat eerst.

Als u e-commercegegevens van een website wilt verzamelen, voegt u JavaScript aan uw site toe die de transactie- en productgegevens naar Analytics stuurt. Ga naar de documentatie voor Geoptimaliseerde e-commerce (gtag.js) voor ontwikkelaars voor instructies.

Als u een winkelwagentje van derden gebruikt of als u transacties op verschillende domeinen wilt meten, stelt u cross-domein meting in. Als de software voor uw winkelwagentje en de software voor uw e-commercesite zich op hetzelfde domein bevinden, hoeft u cross-domein meting niet te implementeren.