Verkkokauppa ja gtag.js

Nähdäksesi verkkokaupan datan Analytics‑raporteissa sinun täytyy

• ottaa käyttöön Tehostettu verkkokauppa jokaisessa näkymässä, jossa haluat nähdä datan
  • lisätä sivustollesi tai sovellukseesi seurantakoodi, joka kerää verkkokaupan datan ja lähettää sen Analyticsiin. Tämä edellyttää hyviä HTML‑koodin muokkaustaitoja ja JavaScript‑ohjelmoinnin hallintaa tai vaihtoehtoisesti kokeneen verkkokehittäjän tukea.

Tehostetun verkkokaupan ottaminen käyttöön näkymässä

Verkkokauppa on otettava käyttöön jokaisessa näkymässä, jossa haluat nähdä datan.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa NÄKYMÄ‑sarakkeesta Verkkokaupan asetukset.
  4. Aseta Ota käyttöön verkkokauppa ‑kohdan asetukseksi KÄYTÖSSÄ.
  5. Valinnainen: aseta Ota käyttöön muita tuotteita ‑kohdan asetukseksi KÄYTÖSSÄ.
  6. Valitse Seuraava vaihe.
  7. Aseta Tehostetun verkkokaupan asetukset ‑kohdan asetukseksi KÄYTÖSSÄ.
  8. Klikkaa Lähetä.

Seurantakoodin määrittäminen

Jos et ole vielä ottanut käyttöön sivujen perusseurantaa, tee se ensin.

Jotta voit kerätä sivustolta verkkokaupan dataa, sinun on lisättävä sivustolle JavaScript‑koodi, joka lähettää Analyticsiin tapahtuma‑ ja tuotetiedot. Lisätietoja on tehostetun verkkokaupan (gtag.js) kehittäjän ohjeissa.

Jos käytät kolmannen osapuolen ostoskoria tai seuraat eri verkkotunnusten tapahtumia, sinun on määritettävä verkkotunnusten välinen seuranta. Jos ostoskoriohjelmistolla ja verkkokaupan sivustolla on sama verkkotunnus, verkkotunnusten välistä seurantaa ei tarvitse ottaa käyttöön.