Verkkokauppa ja gtag.js

Nähdäksesi verkkokauppadataa Analytics‑raporteissa sinun on

• otettava tehostettu verkkokauppa käyttöön jokaisessa näkymässä, jossa haluat nähdä dataa
  • lisättävä sivustollesi tai sovellukseesi Analytics-koodi, joka kerää verkkokauppadatan ja lähettää sen Analyticsiin. Tätä varten sinulla on oltava hyvät HTML- ja JavaScript-koodin muokkaustaidot tai kokenut web-kehittäjä tukenasi.

Tehostetun verkkokaupan käyttöönotto näkymässä

Verkkokauppa on otettava käyttöön jokaisessa näkymässä, jossa haluat nähdä dataa.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa NÄKYMÄ‑sarakkeesta Verkkokaupan asetukset.
  4. Aseta Ota käyttöön verkkokauppa ‑kohdan asetukseksi PÄÄLLÄ.
  5. Valinnainen: Aseta Ota käyttöön muita tuotteita ‑kohdan asetukseksi PÄÄLLÄ.
  6. Valitse Seuraava vaihe.
  7. Aseta Tehostetun verkkokaupan asetukset ‑kohdan asetukseksi PÄÄLLÄ.
  8. Klikkaa Lähetä.

Tagin käyttöönotto

Jos et ole vielä ottanut käyttöön sivujen perusmittausta, tee se ensin.

Jotta voit kerätä sivustolta verkkokauppadataa, sinun on lisättävä sivustolle JavaScript‑koodi, joka lähettää Analyticsiin tapahtuma‑ ja tuotedatan. Lisätietoa on tehostettua verkkokauppaa (gtag.js) koskevissa kehittäjäohjeissa.

Jos käytät kolmannen osapuolen ostoskoria tai haluat mitata tapahtumia eri verkkotunnuksissa, sinun on otettava käyttöön eri verkkotunnukset huomioiva mittaus. Jos ostoskoriohjelmistolla ja verkkokauppasivustolla on sama verkkotunnus, eri verkkotunnukset huomioivaa mittausta ei tarvitse ottaa käyttöön.