Netthandel med gtag.js

For å se netthandelsdata i Analytics-rapportene må du gjøre følgende:

• Slå på utvidet netthandel for hver rapporteringsvisning der du vil se data.
  • Legg til Analytics-koden i appen din eller på nettstedet ditt, så du kan samle inn netthandelsdataene og sende disse til Analytics. Dette forutsetter at du har god kjennskap til redigering av HTML- og JavaScript-innhold, eller at du får hjelp av en erfaren nettutvikler.

Slå på utvidet netthandel for rapporteringsvisninger

Du må slå på netthandel for hver enkelt rapporteringsvisning der du vil se dataene.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til den aktuelle rapporteringsvisningen.
  3. Klikk på Innstillinger for netthandel i RAPPORTERINGSVISNING-kolonnen.
  4. Velg for Slå på netthandel.
  5. Valgfritt: Velg for Slå på relaterte produkter.
  6. Klikk på Neste trinn.
  7. Velg for Innstillinger for utvidet netthandel.
  8. Klikk på Send inn.

Tagkonfigurasjon

Hvis du ikke allerede har konfigurert grunnleggende sidesporing, gjør du det først.

Før du kan samle inn netthandelsdata fra et nettsted, må du legge til JavaScript på nettstedet ditt som sender transaksjons- og produktinformasjonen til Analytics. Du finner veiledningen til dette i utviklerdokumentasjonen for utvidet netthandel (gtag.js).

Hvis du bruker en tredjeparts handlekurv eller vil måle transaksjoner fra flere separate domener, må du konfigurere måling av flere domener. Hvis programvaren for handlekurven er på det samme domenet som nettstedet for netthandel, trenger du ikke å implementere sporing av flere domener.