Fråga Analytics Intelligence

Fråga Analytics Intelligence om data och få svar inom en lång rad områden. Analytics Intelligence blir smartare efter hand allt eftersom det lär sig vilka typer av frågor användarna är intresserade av.

Så fungerar det

Mätvärden och dimensioner är grunderna i rapporterna, och du kan fråga om dem i Analytics Intelligence med vanliga ord. Läs mer om hur värden och dimensioner fungerar.

Här är ett exempel:

• Land är en dimension och Nya användare är ett mätvärde.
  • I Analytics Intelligence kan du fråga ”Vilka länder kommer de flesta nya användare från?”.
  • Du behöver inte nödvändigtvis använda den exakta Analytics-terminologin när du kommunicerar med Analytics Intelligence. Du kan också fråga ”Vilka platser kommer nya kunder från?”. Analytics Intelligence tolkar att ”platser” hänvisar till landsdimensionen och ”nya kunder” till nya användare.

Frågor att pröva

Nedanstående frågor ger dig några exempel på vad du kan fråga.

Kategori Pröva att fråga …
Du kan ställa grundläggande frågor. Hur många användare fick vi igår?
Var kommer min trafik från?
Hur många nya användare fick vi förra veckan på mobilen?
Du kan ställa varför-frågor. Varför minskade min trafik?
Varför ökar min avvisningsfrekvens?
Vilka är orsakerna till intäktsökningen förra veckan?
Du kan ställa frågor om avvikelser. Är det problem med betald sökning?
Är Kanada-trafiken normal?
Har det hänt något ovanligt?
Du kan kontrollera resultat. Vilken kanal konverterade bäst för [mål X]?
Vilka målsidor med över 500 sessioner har sämst avvisningsfrekvens?
Du kan kartlägga trender. Trender med nya användare den här månaden?
Diagram över sessioner från Göteborg jämfört med Malmö i december?
Direkt trafik i procent över tid?
Du kan jämföra data för olika värden eller tidsperioder. Konverteringsfrekvens för hänvisningar jämfört med organisk sökning?
Genomsnittlig tid på sidan på mobilen jämfört med skrivbordet?
Hur många [EventAction] hade vi i februari jämfört med januari?
Du kan fråga om andelar eller procentsatser för att kunna förstå betydelsen. Andel av sessioner per webbläsare?
Hur stor procent av sessionerna i USA kommer från sociala nätverk?
Hur stor andel av sessionerna kommer från kvinnor?
Du kan ställa avancerade frågor som består av flera fraser. Hur stor är andelen nya användare i januari på Firefox jämfört med Chrome?"
Trender med nya användare i år jämfört med förra året?

Analytics Intelligence kanske inte kan svara på alla frågetyper för din vy, eftersom det beror på den speciella konfigurationen och tillgänglig data.

Analytics Intelligence kan också svara på många frågor som är specifika för vissa grupper av användare.

För e-handelswebbplatser Which products had over 200 unique purchases? – Om du vill veta vilka produkter som ingått i över 200 unika köp.
What is our conversion rate in Spain? – Om du vill ta reda på konverteringsfrekvensen i Spanien.
Share of revenue by country last quarter? – Om du vill se intäktsandelen efter land förra kvartalet.
För annonsörer Top campaigns by [Goal X] conversion rate? – Om du vill se toppkampanjerna sorterade efter konverteringsfrekvens för ett visst mål.
Which banner ad content performs best? – Om du vill veta vilket bannerannonsinnehåll som fungerar bäst.
Which paid search keywords convert the best? – Om du vill veta vilka betalda sökord som konverterar bäst.
För utgivare Which [Custom Dimension for Article] got the most views yesterday? – Om du vill veta vilken anpassad dimension för en artikel som fick flest visningar i går.
What share of people on [Page] are female? – Om du vill veta vilken andel av användarna på en sida som är kvinnor.
Trend of pageviews for [Author X] – Om du vill se sidvisningstrenden för en viss skribent.

Begränsningar

Analytics Intelligence kan för närvarande bara ta emot frågor på engelska.

I vissa fall förstår Analytics Intelligence inte termerna eller formuleringarna som används i frågan. I sådana fall försöker vi förklara problemet och hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår.

För närvarande försöker Analytics Intelligence att svara på frågor om din historiska Analytics-data. Det går inte att få svar på frågor som berör ämnena nedan.

• Allmän support (t.ex. ”Hur bygger jag upp ett segment?”).
  • Strategisk rådgivning (t.ex. ”Vilken kampanj ska jag investera i?”).
  • Allmänna sökningar (t.ex. ”Hur är vädret?”).

Tips om att ställa frågor

Du kan ange en datumperiod i frågan, t.ex. ”Vilka var mina mest populära sidor 1–24 februari?” eller ”Andel sessioner från Kanada förra veckan”. Om du inte anger en datumperiod använder Analytics Intelligence en standardperiod som består av de senaste 30 dagarna.

De autoslutförda alternativen som visas när du skriver i Analytics Intelligence är enheter (mätvärden, dimensioner eller dimensionsvärden) som finns för din profil och som matchar det du skriver.

Best Practices: Asking questions in Google Analytics

Hjälp oss att lära oss snabbare

Allt eftersom användarna ställer fler frågor lär sig Analytics Intelligence vad som är viktigt och kan utöka antalet frågor som går att svara på.

Men vi behöver din hjälp. Har du ställt en fråga som Analytics Intelligence inte kunde svara på? Berätta det för oss via feedbackmöjligheten på kortet. Fick du svar av Analytics Intelligence, men det var inte användbart? Svara på frågan om svaret var till hjälp som finns längst ned på varje kort, eller välj ett feedbackalternativ i menyn med fler menyalternativ.