Stel uw vraag aan Analytics Intelligence

Stel Analytics Intelligence vragen (in het Engels) over uw gegevens en krijg antwoorden op zeer uiteenlopende vragen. Analytics Intelligence wordt in de loop der tijd slimmer omdat de functie leert welke typen vragen gebruikers interesseren.

Hoe het werkt

Statistieken en dimensies zijn de bouwstenen van rapporten en u kunt er in natuurlijke taal vragen over stellen aan Analytics Intelligence. Meer informatie over hoe statistieken en dimensies werken.

Laten we eens een voorbeeld bekijken:

• Land is een dimensie en Nieuwe gebruikers is een statistiek.
  • In Analytics Intelligence kunt u vragen 'Which countries are most new users from?' ('Uit welke landen zijn de meeste nieuwe gebruikers afkomstig?').
  • U hoeft echter niet de exacte Analytics-terminologie te gebruiken wanneer u vragen stelt aan Analytics Intelligence. U kunt ook vragen 'Which locations are new customers from?' ('Van welke locaties zijn nieuwe klanten afkomstig?'). Analytics Intelligence begrijpt dat 'locaties' waarschijnlijk betrekking heeft op de landdimensie en dat 'nieuwe klanten' waarschijnlijk naar nieuwe gebruikers verwijst.

Vragen om te proberen

Hier volgen enkele voorbeelden van wat u kunt vragen.

Categorie Probeer de volgende vraag...
U kunt eenvoudige vragen stellen. 'How many users did we get yesterday?' ('Hoeveel gebruikers hadden we gisteren?')
'Where is my traffic coming from?' ('Waar komt mijn verkeer vandaan?')
'How many new users did we get last week on mobile?' ('Hoeveel nieuwe gebruikers hadden we vorige week op mobiel?')
U kunt waarom-vragen stellen. 'Why did my traffic drop?' ('Waarom is mijn verkeer afgenomen?')
'Why is my bounce rate increasing?' ('Waarom neemt mijn bouncepercentage toe?')
'What are the reasons revenue increase last week?' ('Waarom is mijn opbrengst afgelopen week toegenomen?')
U kunt vragen over afwijkingen stellen. 'Is there a problem with paid search?' ('Is er een probleem met betaalde zoekresultaten?')
'Is Canada traffic normal?' ('Is het verkeer in Canada normaal?')
'Is there anything unusual?' ('Is er iets ongebruikelijks gebeurd?')
U kunt de prestaties controleren. 'Which channel converted the best for [Goal X]?' ('Welk kanaal heeft het beste geconverteerd voor [doel X]?')
'Which landing pages with over 500 sessions have the worst bounce rates?' ('Welke bestemmingspagina's met meer dan 500 sessies hebben de slechtste bouncepercentages?')
U kunt trends in een diagram weergeven. 'Trend of new users this month?' ('Trend in nieuwe gebruikers deze maand?')
“Graph of sessions from Chicago vs Seattle in December?”
'Percent of Direct traffic over time?' ('Percentage direct verkeer in de loop der tijd?')
U kunt gegevens vergelijken voor verschillende waarden of perioden. 'Conversion rate for referrals vs organic search?' ('Conversiepercentage voor verwijzingen versus organisch zoeken?')
'Average time on page for mobile vs desktop?' ('Gemiddelde tijd op pagina voor mobiel versus desktop?')
'How many [EventAction] did we have in February vs January?' ('Hoeveel [gebeurtenisactie] hadden we in februari ten opzichte van januari?')
U kunt vragen stellen over aandelen of percentages om de significantie te begrijpen. 'Share of sessions by browser?' ('Aandeel van sessies per browser?')
'What percent of sessions in the U.S. are from social?' ('Welk percentage van de sessies in de VS is afkomstig van social media?')
'What share of sessions are from women?' ('Welk deel van de sessies is afkomstig van vrouwen?')
U kunt complexe vragen stellen die meerdere zinnen combineren. 'How did share of new users compare in January for Firefox vs Chrome?' ('Hoe is het aandeel van nieuwe gebruikers in januari voor Firefox in vergelijking met Chrome?')
'Trend of new users this year vs last year.' ('Hoe is de trend van nieuwe gebruikers dit jaar ten opzichte van vorig jaar?')

Analytics Intelligence heeft voor uw weergave mogelijk geen antwoord op al deze typen vragen omdat de functie afhankelijk is van de specifieke configuratie en de beschikbare gegevens.

Analytics Intelligence kan ook veel vragen beantwoorden die betrekking hebben op bepaalde groepen gebruikers.

Voor e-commerce websites 'Which products had over 200 unique purchases?' ('Welke producten hadden meer dan 200 unieke aankopen?')
'What is our conversion rate in Spain?' ('Wat is ons conversiepercentage in Spanje?')
'Share of revenue by country last quarter?' ('Opbrengstaandeel per land in het laatste kwartaal?')
Voor adverteerders 'Top campaigns by [Goal X] conversion rate?' ('De beste campagnes op basis van conversiepercentage [Doel X]?')
'Which banner ad content performs best?' ('Welke banner-advertentiecontent presteert het beste?')
'Which paid search keywords convert the best?' ('Welke betaalde zoekwoorden converteren het beste?')
Voor uitgevers 'Which [Custom Dimension for Article] got the most views yesterday?' ('Welke [Aangepaste dimensie voor artikel] heeft gisteren de meeste weergaven opgeleverd?')
'What share of people on [Page] are female?' ('Welk aandeel van de personen op [Pagina] is vrouw?')
'Trend of pageviews for [Author X]' ('Trend van paginaweergaven voor [Auteur X]?')

Beperkingen

Voor Analytics Intelligence kunt u op dit moment alleen vragen in het Engels stellen.

Er zijn gevallen waarin Analytics Intelligence de termen of grammatica niet begrijpt die u in uw vraag gebruikt. In deze gevallen stellen we alles in het werk om het probleem te verklaren en u weer u op weg te helpen.

Op dit moment is Analytics Intelligence erop gericht vragen te beantwoorden over uw historische Analytics-gegevens. Het is momenteel niet mogelijk vragen te beantwoorden die verband houden met:

• Algemene support (bijv. 'How do I build a segment?' ('Hoe maak ik een segment?')
  • Strategisch advies (bijv. 'Which campaign should I invest in?' ('In welke campagne moet ik investeren?')
  • Algemene zoekopdracht (bijv. 'What’s the weather like?' ('Wat voor weer is het?')

Tips voor het stellen van vragen

U kunt de periode in uw vraag opgeven, bijvoorbeeld: 'What were my most popular pages February 1-24?' ('Wat waren mijn populairste pagina's van 1-24 februari?'). of 'Share of sessions from Canada last week' ('Aandeel van sessies uit Canada vorige week?'). Als u geen periode opgeeft, wordt in Analytics Intelligence voor de periode standaard uitgegaan van de voorgaande 30 dagen.

De opties voor automatisch aanvullen die u ziet tijdens het typen in Analytics Intelligence, zijn entiteiten (statistieken, dimensies of dimensiewaarden) die voor uw profiel bestaan en overeenkomen met wat u typt.

Best Practices: Asking questions in Google Analytics

Help ons sneller leren

Naarmate gebruikers meer en meer vragen stellen, leert Analytics Intelligence wat u belangrijk vindt en kan het aantal vragen dat kan worden beantwoord, worden uitgebreid.

Maar we hebben wel uw hulp nodig. Heeft u een vraag gesteld waarop Analytics Intelligence geen antwoord had? Geef ons feedback via de feedbackprompt op de kaart. Kwam Analytics Intelligence met een antwoord, maar was dat niet wat u zocht? Laat het ons weten door te reageren op de vraag 'Was this answer helpful?' ('Was dit antwoord behulpzaam?') onder aan elke kaart of door een feedbackoptie in het overloopmenu te selecteren.