Preguntar a Analytics Intelligence

Podeu fer preguntes sobre les vostres dades a Analytics Intelligence (en anglès senzill) per obtenir respostes a una gran varietat de qüestions. Analytics Intelligence guanyarà coneixement a mesura que aprengui els tipus de preguntes que interessen als usuaris.

Com funciona

Les mètriques i les dimensions són els blocs d'informació en què es basen els informes. Podeu preguntar sobre aquestes dades a Analytics Intelligence fent servir un llenguatge natural. Obteniu més informació sobre com funcionen les mètriques i les dimensions.

Vegem-ne un exemple:

• País és una dimensió i Usuaris nous, una mètrica.
  • Podeu preguntar a Analytics Intelligence: "Which countries are most new users from?" ("De quins països procedeixen la majoria d'usuaris nous?").
  • Tanmateix, no cal que feu servir exactament la terminologia d'Analytics quan parleu amb Analytics Intelligence. També podeu preguntar: "Which locations are new customers from?" ("De quines ubicacions són els clients nous?"). Analytics Intelligence entendrà que "ubicació" es refereix a la dimensió País i "clients nous", a la dimensió Usuaris nous.

Preguntes de prova

Les preguntes següents són exemples de coses que podeu preguntar.

Categoria Proveu de preguntar...
Podeu fer preguntes bàsiques. "How many users did we get yesterday?" ("Quants usuaris vam aconseguir ahir?")
"Where is my traffic coming from?" ("D'on prové el trànsit?")
"How many new users did we get last week on mobile?" ("Quants usuaris de mòbils vam aconseguir la setmana passada?")
Podeu demanar explicacions. "Why did my traffic drop?" ("Per què ha disminuït el trànsit?")
"Why is my bounce rate increasing?" ("Per què augmenta el percentatge de rebots?")
"What are the reasons revenue increase last week?" ("Per quins motius van augmentar els ingressos la setmana passada?")
Podeu fer preguntes sobre anomalies. "Is there a problem with paid search?" ("Hi ha cap problema amb la cerca de pagament?")
"Is Canada traffic normal?" ("És normal el trànsit al Canadà?")
"Is there anything unusual?" ("Hi ha res inusual"?)
Podeu consultar el rendiment. "Which channel converted the best for [Goal X]?" ("Quin canal ha generat més conversions per a [Objectiu X]?")
"Which landing pages with over 500 sessions have the worst bounce rates?" ("Quines pàgines de destinació amb més de 500 sessions tenen els pitjors percentatges de rebots?")
Podeu veure gràfics de tendències. "Trend of new users this month?" ("Tendència d'usuaris nous aquest mes.")
"Graph of sessions from Chicago vs Seattle in December?" ("Gràfic comparatiu de sessions procedents de Barcelona i Madrid al desembre.")
"Percent of Direct traffic over time?" ("Percentatge de trànsit directe al llarg del temps.")
Podeu comparar dades de valors o intervals de temps diferents. "Conversion rate for referrals vs organic search?" ("Percentatge de conversions de referències comparat amb el de la cerca orgànica.")
"Average time on page for mobile vs desktop?" ("Mitjana de temps a la pàgina des de mòbils i ordinadors.")
"How many [EventAction] did we have in February vs January?" ("Quantes accions del tipus [AccióEsdeveniment] hem tingut al febrer respecte del gener?")
Podeu demanar percentatges per entendre la significació dels valors. "Share of sessions by browser?" ("Percentatge de sessions per navegador.")
"What percent of sessions in the U.S. are from social?" ("Quin percentatge de sessions d'Espanya són de social?")
"What share of sessions are from women?" ("Quin percentatge de sessions corresponen a dones?")
Podeu fer preguntes complexes combinant diverses frases. "How did share of new users compare in January for Firefox vs Chrome?" ("Comparació del percentatge d'usuaris nous de Firefox i Chrome al gener.")
"Trend of new users this year vs last year." ("Tendència d'usuaris nous aquest any en comparació de l'any passat.")

Pot ser que Analytics Intelligence no pugui respondre a totes aquestes preguntes per a la vostra visualització, ja que depèn de la configuració particular i les dades disponibles.

Analytics Intelligence també pot respondre a moltes preguntes específiques de determinats grups d'usuaris.

Per a llocs web de comerç electrònic "Which products had over 200 unique purchases?" ("Quins productes han tingut més de 200 compres úniques?")
"What is our conversion rate in Spain?" ("Quin és el nostre percentatge de conversions a Espanya?")
"Share of revenue by country last quarter?" ("Percentatge d'ingressos per país en l'últim trimestre.")
Per a anunciants "Top campaigns by [Goal X] conversion rate?" ("Principals campanyes per percentatge de conversions segons [Objectiu X].")
"Which banner ad content performs best?" ("Quin contingut de bàner té un millor rendiment?")
"Which paid search keywords convert the best?" ("Quines paraules clau de la cerca de pagament generen més conversions?")
Per a editors "Which [Custom Dimension for Article] got the most views yesterday?" ("Quina [Dimensió personalitzada per a l'article] va obtenir més visualitzacions ahir?")
"What share of people on [Page] are female?" ("Quin percentatge dels usuaris de [Pàgina] són dones?")
"Trend of pageviews for [Author X]" ("Tendències de nombre de pàgines visualitzades per a l'[Autor X]")

Limitacions

Actualment, Analytics Intelligence només accepta preguntes en anglès.

Hi haurà casos en què Analytics Intelligence no podrà entendre els termes o la gramàtica que s'utilitzen a la pregunta. Si és així, farem el possible per explicar-ne el motiu i ajudar-vos a resoldre el problema.

En aquest moment, Analytics Intelligence està preparat per respondre a preguntes sobre les dades del vostre historial d'Analytics. Per tant, no pot respondre a qüestions relacionades amb el següent:

• Assistència general (p. ex., "How do I build a segment?" ["Com puc crear un segment?"])
  • Assessorament estratègic (p. ex., "Which campaign should I invest in?" ["En quina campanya he d'invertir?"])
  • Cerca general (p. ex., "What’s the weather like?" ["Quin temps fa?"])

Consells a l'hora de fer preguntes

Podeu especificar l'interval de dates a la vostra pregunta, per exemple, "What were my most popular pages February 1-24?" ("Quines de les meves pàgines van ser les més populars entre l'1 i el 24 de febrer?") o "Share of sessions from Canada last week" ("Percentatge de sessions procedents del Canadà la setmana passada"). Si no especifiqueu cap interval de dates, Analytics Intelligence assumeix com a interval els 30 dies anteriors de manera predeterminada.

Les opcions de compleció automàtica que veieu en escriure a Analytics Intelligence són entitats (mètriques, dimensions o valors de dimensió) que existeixen al vostre perfil i coincideixen amb el que esteu escrivint.

Best Practices: Asking questions in Google Analytics

Ajudeu-nos a aprendre més ràpidament

A mesura que els usuaris facin preguntes, Analytics Intelligence sabrà què us importa i ampliarà la varietat de preguntes que pot respondre.

Però per aconseguir-ho, necessitem la vostra ajuda. Heu provat de fer una pregunta, però Analytics Intelligence no l'ha pogut respondre? Envieu-nos els vostres comentaris mitjançant la sol·licitud d'avaluació de la targeta. Analytics Intelligence l'ha respost, però la resposta no és adequada? Feu-nos-ho saber responent a la pregunta "Ha estat útil aquesta resposta?" que hi ha a la part inferior de cada targeta o bé seleccionant una opció d'avaluació al menú addicional.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!