[UA] Förbättrad dataaktualitet

Den här artikeln handlar om dataaktualitet i Universal Analytics. Information om dataaktualitet i Google Analytics 4 finns i [GA4] Dataaktualitet.
Innehåll i artikeln:

Om förbättrad dataaktualitet

Dataaktualitet är hur lång tid det tar för Analytics att samla in och bearbeta en träff från din egendom. Om det tar 20 minuter är dataaktualiteten 20 minuter.

Med förbättrad dataaktualitet kan du analysera användarinteraktioner tidigare efter att de har skett. Då kan du efter bara några minuter se resultatet av sådant som ändrade Analytics-inställningar eller en ny webbplatsdesign. Exempel:

• effekten av nya filter på Analytics-data
  • huruvida ändringar på din e-handelswebbplats påverkar produktförsäljningen
  • hur användarna reagerar på nya nyhetsartiklar

I Analytics används olika intervall för dataaktualitet:

Intervall Bearbetningstid 360/standardegendomar Datagränser per egendom

Garanti

(när datagränser följs)

Sökfrågetäckning
Förbättrad dataaktualitet 10 minuter–1 timme 360 < 2 miljarder träffar per månad Nej De flesta rapporter och API-sökfrågor, läs mer
360 under dagen < 4 timmar 360 < 2 miljarder träffar per månad Ja Alla rapporter och API-sökfrågor med undantag för dessa
360 varje dag < 24 timmar 360 Inte tillämpligt Ja Alla rapporter och API-frågor
Standard under dagen < 24 timmar Standard < 200 000 sessioner per dag Nej Alla rapporter och API-sökfrågor med undantag för dessa
Standard varje dag 24–48 timmar Standard < 10 miljoner träffar per månad Nej Alla rapporter och API-frågor

Förbättrad dataaktualitet fungerar i den mån det är möjligt: om de senaste uppgifterna inte är tillgängliga av någon anledning returneras de näst senaste. Förbättrad dataaktualitet tar vanligtvis 15–20 minuter, beroende på faktorer som mängden aktivitet på egendomen och belastningen på Analytics-systemet. Denna bearbetningstid gäller för närvarande större delen av all data som samlas in med hjälp av Analytics-spårningskoden. Den gäller inte data som är ett resultat av integrering med andra produkter (till exempel Google Ads eller Google Marketing Platform-produkterna) eller från dataimport.

Här visas data

Med vissa undantag är förbättrad dataaktualitet tillgänglig i följande rapportgrupper när datumintervallet omfattar innevarande dag:

• Målgrupp
  • Beteende
  • Konvertering

När förbättrad dataaktualitet är tillgänglig i en rapport visas ett meddelande om detta samt information om hur nyligen informationen bearbetades:

Meddelande om dataaktualitet i rapporter

Denna mer aktuella data är även tillgänglig via vår BigQuery Export. Klienter kan aktivera vårt kontinuerliga exportläge, då data exporteras till Google Cloud var tionde till femtonde minut. Läs mer

Begränsningar

Förbättrad dataaktualitet har inte stöd för följande på vynivå och rapportnivå:

Vynivå

• Vyer som innehåller data från egendomar som har inaktiverats för bearbetning under dagen på grund av överskridna gränser
  • Vyer som du har implementerat User ID för
  • Vyer som innehåller filter baserade på importerad data
  • Vyer som innehåller filter baserade på dimensionen Källa, Medium eller Kampanj
  • Vyer som innehåller filter baserade på integrering med annonsörs- eller utgivarplattformar (till exempel Google Ads, AdSense, Google Ad Manager, Google Marketing Platform-annonsprodukterna)

Rapportnivå

• Rapporter som innehåller data som importeras via läget för import vid bearbetning
  • Rapporter som innehåller dimensionen Kampanj
  • Rapporter som innehåller dimensioner baserade på integrering med annonsörs- eller utgivarplattformar (t.ex. Google Ads, AdSense, Google Ad Manager, Google Marketing Platform-annonsprodukterna)

Förbättrad dataaktualitet har inte stöd för kanalgrupperingar.

Förbättrad dataaktualitet fungerar i den mån det är möjligt: det fungerar så snabbt som möjligt hela tiden, men om det stöter på ett problem väntar det inte eller försöker igen. Därmed kan du ibland märka att mer aktuell data inte är tillgänglig när du räknade med det. Detta kan inträffa när en enda egendom har många vyer, en vy har många filter och/eller filtren är komplicerade (t.ex. många reguljära uttryck) eller om det finns ett stort antal träffar på en enda egendom.

Om din egendom inte har skickat några träffar under mer än 28 dagar gäller inte förbättrad dataaktualitet för den egendomen. Så snart egendomen skickar en begäran om data (via Analytics-gränssnittet eller API:et) återupptas förbättrad dataaktualitet och du börjar se data efterföljande dag.