Conversierapporten van Search Ads 360

Analyseer uw Search Ads 360-gegevens in de conversierapporten.
Deze functie is alleen beschikbaar in Google Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform.

Wanneer de integratie van Search Ads 360-rapportage is ingeschakeld, ziet u in de conversierapporten Search Ads 360-specifieke dimensies voor weergaven die in uw gekoppelde Analytics 360-property zijn ingeschakeld.

In dit artikel:

De rapporten Conversies > Multi-channel trechters

Wat er in de rapporten staat

De integratie van Search Ads 360-rapportage geeft klikken van Search Ads 360 weer die deel uitmaken van het conversiepad in Google Analytics.

Wanneer u bovenaan de rapporten het SA360-filter toepast, ziet u alleen die conversies waarbij een Search Ads 360-klik in het conversiepad voorkwam.

Search Ads 360-filter voor rapportgegevens

U kunt ook Search Ads 360-specifieke dimensies ((SA360-bureau, SA360-adverteerder, SA360 Engine-account, SA360-advertentiegroep, SA360-zoekwoord) toepassen als primaire of secundaire dimensies in alle Multi-channel trechterrapporten.

De rapporten gebruiken

De Multi-channel trechterrapporten zijn uitsluitend gericht op de sessies die tot conversies hebben geleid en geven u inzicht in de rol die het zoeknetwerk en het Display Netwerk en andere kanalen hebben gespeeld, en in de rol die specifieke advertenties, advertentieteksten, enzovoort bij uw conversies hebben gespeeld.

Als u bijvoorbeeld wilt zien waar Search Ads 360-klikken voorkomen in de conversiepaden die klanten afleggen, gaat u naar Conversies > Multi-channel trechters > Beste conversiepaden en klikt u op het SA360-filter bovenaan het rapport.

De rapporten Conversies > Attributie

Wat er in de rapporten staat

Met de tool voor modelvergelijking kunt u verschillende modellen vergelijken om krediet toe te schrijven aan zoeken en ander verkeer. U kunt kiezen uit verschillende basismodellen of u kunt een eigen model maken waarmee krediet voor klikken en vertoningen wordt toegewezen op de manier die het meest nuttig is voor uw bedrijf.

Door attributiemodellen te vergelijken, kunt u Search Ads 360-campagnes identificeren die in uw huidige attributiemodel worden over- of ondergewaardeerd. Vervolgens kunt u uw investeringen hieraan aanpassen.

Als u data-driven-attributie heeft ingeschakeld en aan de vereisten voldoet, bevat uw aangepaste data-driven-model uw Search Ads 360-gegevens.

De tool voor modelvergelijking gebruiken

Een basisattributiemodel: gebruiken:

1. Klik op het SA360-filter bovenaan het rapport.
  2. Selecteer een of meer attributiemodellen in de menu's boven de tabel.

Als u het delen van Search Ads 360-kostengegevens heeft ingeschakeld toen u uw accounts koppelde, kunt u ook de waarden Uitgaven en CPA zien voor de Search Ads 360-campagnes.

Vergeet niet het SA360-filter te selecteren als u Search Ads 360-kostengegevens wilt weergeven. Search Ads 360-kostengegevens worden niet ondersteund in het filter Alle.

U kunt als volgt een aangepast attributiemodel maken:

• Kies in het menu Model selecteren de optie Nieuw aangepast model maken.
  • Geef uw model een naam en kies een van de vijf basislijnmodellen om te bepalen hoe u krediet wilt verdelen over de contactpunten in het conversiepad.
  • Gebruik de gedeelten Krediet aanpassen op basis van gebruikersengagement en Aangepaste kredietregels toepassen om uw attributiemodel verder aan te passen.

Conversiegegevens voor Floodlight

Floodlight-conversiegegevens zijn beschikbaar als u ook het bijbehorende Campaign Manager 360-account heeft gekoppeld aan uw Analytics 360-account. Als deze gegevens beschikbaar zijn, kunt u ze eenvoudig selecteren door op het tabblad Verkenner op de optie Floodlight te klikken.