Diagnostikk for infisert nettsted

Med Diagnostikk får du regelmessige evalueringer av Analytics-implementeringen din og varsler med påminnelser om hvordan du holder Analytics justert for å sikre optimale data, resultater og analyse.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Oversikt

Analytics-systemet kommuniserer regelmessig med Google Search Console for å avdekke domener som kan være infisert (også kalt «hacket»). Systemet vurderer resultatene fra gjennomsøkingen for Google-søk på nettstedet knyttet til Analytics-kontoer. I denne gjennomsøkingen bruker vi egenutviklet programvare og egenutviklede prosesser for å avdekke nettsteder som kan være infisert av tredjeparter.

Hvis det viser seg at Analytics-området ditt sporer nettsteder som Googles Safe Browsing-team har merket som potensielt infiserte, og du er administrator for dette området, mottar du et varsel om problemet:

Følger

Med et infisert nettsted mener vi et nettsted der koden er manipulert for å fungere til fordel for en tredjepart – ofte til skade for deg og brukerne dine. Dette kan omfatte injisert JavaScript-kode som overfører brukerdata uten brukernes samtykke, installasjon av skadelig programvare på brukernes enheter, visning av forgrunnsannonser, viderekobling av brukere til nettsteder de ikke ønsker å besøke, endring av brukeropplevelsen og utnyttelse av brukerdataene uten brukernes samtykke.

Finn ut mer om hacking og hacket innhold.

Vi har som mål å beskytte nettet og bedriften din ved å sikre at nettstedene dine ikke blir infisert av tredjeparter som handler uten samtykke fra deg og sluttbrukerne dine, og at brukerne dine får en hyggelig og trygg opplevelse på nettstedene dine.

Begrensninger

Diagnostikk og Googles søkerobot kan ikke gjennomsøke sider som ikke er offentlige (som f.eks. ligger bak en påloggingsmur eller er skjult via robots.txt-ekskluderinger). Det kan altså hende at Diagnostikk-systemet overser sider og ikke gir noe varsel for ikke-offentlige sider som er infiserte. Det kan dessuten hende at Diagnostikk-systemet ekskluderer visse sider basert på utførelseskostnad, men det forsøker å prioritere sider som mottar betydelige mengder trafikk.

Gjennomsøkingsfrekvensen kan variere fra noen dager til flere uker, så vær oppmerksom på at nylige endringer eller korrigeringer kanskje ikke gjenspeiles i resultatene før siden er gjennomsøkt på nytt. Safe Browsing-teamet svarer imidlertid på forespørsler om gjennomgang innen tre døgn, så sørg for at du ber om en gjennomgang straks du har løst eventuelle problemer.

Undersøk og løs problemet

Når du mottar et varsel om at nettstedet ditt er infisert, må du først undersøke om det faktisk er infisert. Følg denne fremgangsmåten. Straks du har fått bekreftet at nettstedet ditt er infisert, bør du iverksette tiltak for å få fjernet den uautoriserte koden. Du må også være oppmerksom på at varselet du har mottatt, ikke bare gjelder spesifikt for plasseringen der vi har oppdaget problemer, så du må kontrollere nettstedet grundig for å sikre at du har fått fjernet all uautorisert kode.

Når du er ferdig, følger du denne fremgangsmåten for å be om en ny gjennomgang av nettstedet ditt.

De rapporterte nettstedene tilhører ikke nettstedet

Hvis nettstedene som er nevnt i varselet, tilhører et domene du ikke gjenkjenner, er sannsynligvis Analytics-kontoen din angitt i sporingskoden på nettstedet ved et uhell. Du bør først lage et filter for å ekskludere de uønskede trafikkdataene fra dette domenet så snart som mulig. Prøv deretter å kontakte nettredaktøren for domenet for å rette opp problemet.

Hvis nettstedene som er nevnt i varselet, tilhører et gjenkjennelig eller relatert domene, men ikke skal anses som en del av nettstedet, har du sannsynligvis flere nettsteder på det samme domenet, med utydelige nettstedsgrenser. Du bør uansett umiddelbart ta for deg varselet om infisert nettsted eller kontakte eieren av nettstedet for å få løst problemet.

Nettstedet ditt er rent, men du ser likevel et varsel

Hvis du fremdeles ser et varsel etter å ha fått bekreftet at nettstedet ditt ikke (lenger) er infisert, kan det hende at Google bare trenger å vurdere nettstedet ditt på nytt. I så tilfelle følger du denne fremgangsmåten så snart som mulig for å be om at Google gjennomsøker nettstedet ditt på nytt.

Hvis varselet ikke forsvinner, anbefaler vi at du tar opp dette problemet i støtteforumet for nettredaktører.