Diagnostik af kompromitterede websites

Diagnostik udfører regelmæssige, periodiske evalueringer af din Analytics-implementering og underretter dig om, hvordan du holder Analytics opdateret for at sikre de bedst mulige data, den størst mulige effektivitet og de bedst mulige analyser.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Oversigt

Analytics kommunikerer regelmæssigt med Google Search Console for at identificere domæner, som muligvis er blevet kompromitteret (også kaldet "hacket"). Systemet ser på resultaterne af Googles crawling af websites, der er knyttet til Analytics-konti, og bruger tilhørende software og processer til at identificere websites, som muligvis er blevet kompromitteret af tredjeparter.

Hvis det ser ud til, at din Analytics-ejendom sporer websites, som Beskyttet browsing-teamet hos Google har markeret som muligvis kompromitterede, og du er administrator for denne ejendom, viser systemet dig en underretning for at gøre dig opmærksom på problemet:

Mulige konsekvenser

Et kompromitteret website er et website, hvis kode er blevet manipuleret til at udføre handlinger, der gavner en tredjepart og ofte er til skade for dig og dine brugere. Dette kan omfatte indsættelse af javascripts, der sender brugerdata uden samtykke, installation af malware på slutbrugernes enheder, visning af pop op-annoncer, omdirigering af brugere til websites, som de ikke har bedt om at besøge, ændring af brugeroplevelsen og anvendelse af brugerdata uden slutbrugerens samtykke.

Få flere oplysninger om hacking og hacket indhold.

Vores mål er at beskytte det brede internet og din virksomhed ved at sikre, at dine websites ikke kompromitteres af tredjeparter, der handler uden dit eller slutbrugernes samtykke, og at dine slutbrugere får en god og sikker oplevelse på dine websites.

Begrænsninger

Diagnostik, og Googles webcrawler, kan ikke crawle sider, der ikke er offentlige, dvs. at de f.eks. er skjult bag et login eller via robots.txt-ekskluderinger. Nogle sider undgår derfor behandling i Diagnostik, og systemet kan dermed ikke sende underretninger om ikke-offentlige sider, der er kompromitterede. Desuden ekskluderer Diagnostik muligvis visse sider på grund af udførelsesomkostningerne, selvom Diagnostik normalt forsøger at prioritere de sider, der modtager meget trafik.

Crawlfrekvensen varierer fra et par dage til flere uger, så vær opmærksom på, at ændringer eller rettelser, der er foretaget for nylig, muligvis ikke vises i resultaterne, før siden gennemgås igen. Beskyttet browsing-teamet reagerer dog på anmodninger om gennemgang inden for 72 timer, så sørg for at bede om en gennemgang, så snart du har rettet en fejl.

Undersøg og ret

Når du har modtaget en underretning om et kompromitteret website, skal du først undersøge, om dit website er blevet kompromitteret. Følg denne vejledning. Når du har bekræftet, at dit website er kompromittereret, skal du straks gå i gang med at fjerne den skadelige kode fra websitet. Du skal være opmærksom på, at den underretning, som du modtager ikke indeholder detaljer om, præcist hvor problemerne findes, så du skal foretage en detaljeret gennemgang for at sikre, at du har fundet og fjernet al den skadelige kode.

Når du har gjort dette, skal du følge denne vejledning for at anmode om en gennemgang af dit website.

De rapporterede websites tilhører ikke dit website

Hvis de websites, der er nævnt i underretningen, tilhører et domæne, som du ikke genkender, har det pågældende website sandsynligvis angivet din Analytics-konto i sporingskoden ved en fejl. Først skal du oprette et filter for at ekskludere de uønskede trafikdata fra det pågældende domæne så hurtigt som muligt. Derefter skal du kontakte deres webmaster for at få problemet løst.

Hvis de websites, der er nævnt i underretningen, tilhører et genkendeligt eller relateret domæne, men ikke skal betragtes som en del af dit website, skyldes det sandsynligvis, at du har flere forskellige websites under samme domæne med uklare grænser mellem de enkelte websites. I begge tilfælde skal du svare direkte på underretningen om det kompromitterede website eller kontakte den relevante websiteejer med henblik på at få problemet løst.

Dit website er renset, men du ser stadig underretningen

Hvis du stadig ser underretningen, men har bekræftet, at dit website ikke eller ikke længere er kompromitteret, kan det skyldes, at Google endnu ikke har foretaget en ny evaluering af website. Hvis dette er tilfældet, skal du følge denne vejledning så hurtigt som muligt for at anmode om, at Google crawler dit website igen.

Hvis underretningen fortsat vises, anbefaler vi, at du gør opmærksom på problemet i vores forum til webmastersupport.