Organisationsadministratörer i Google Marketing Platform

En Organisationsadministratör har alla administratörsbehörigheter till Google Marketing Platform Home och kan hantera organisationen, länka och ta bort länkar från produktkonton, hantera användarbehörigheter för organisationen och länkade produktkonton samt bevilja rollen Organisationsadministratör och andra administratörsbehörigheter. Organisationsadministratörer kan även ändra servicenivån (från Standard till 360) för objekt i produktkonton (läs mer).

Organisationsadministratörer får automatiskt rollen Administratör i Analytics och kan därmed bevilja sig själva andra användarroller i Analytics. De kan dessutom bevilja sig själva användarroller i andra länkade konton.

Organisationsadministratörer kan se vilka användare som har åtkomst till ett konto samt uppgifter om dessa användare. Informationen inbegriper

• de Analytics-konton, -egendomar och -vyer, Google Taggstyrning-behållare och Optimize-behållare som användaren har åtkomst till
  • det senaste datumet då användaren interagerade med Google Analytics-rapportdata.
    Interaktioner inbegriper att
    • se en rapport eller översikt
    • komma åt data via ett API-anrop, till exempel i ett Chrome-tillägg eller i Analytics-appen.

Organisationsadministratörer kan också se ändringshistoriken för Google Marketing Platform.

I ändringshistoriken kan du följa

• när en ändring gjordes
  • vem som gjorde ändringen
  • vad som ändrades.

Du kan till exempel enkelt se när någon länkade ett nytt konto till din organisation, lade till eller tog bort användare, ändrade servicenivån för ett objekt eller ändrade slutdatumet för en beställning.

Eftersom du har överblick över dessa förändringar behöver du inte undra om du till exempel upptäcker att det fakturerade beloppet plötsligt ökar. Genom att söka i ändringshistoriken kan du se att en av administratörerna ändrade servicenivån för en egendom från Standard till 360 eller gjorde en ändring i faktureringsparametrarna.

Du kan se ändringar från de senaste två åren.

Vi rekommenderar att du av praktiska skäl utser minst två Organisationsadministratörer, men inte så många fler.

Den viktigaste faktorn när du utser en Organisationsadministratör är ditt förtroende för personen. Du ger honom eller henne möjlighet att ge sig själv och andra behörigheter till Google Marketing Platform och alla produktkonton som är länkade till Google Marketing Platform.

När du länkar ett produktkonto till Google Marketing Platform får alla Organisationsadministratörer administratörsbehörigheter till produktkontot. När du till exempel länkar Google Analytics 360 får Organisationsadministratörer automatiskt rollen Administratör i Analytics. Behörigheterna för rollen Organisationsadministratör förblir oförändrade så länge produktkontot är länkat till Google Marketing Platform.

En viktig fördel med rollen Organisationsadministratör är att kunna återställa förlorad åtkomst till ett produktkonto. Om du till exempel förlorar åtkomsten till ett Analytics 360-konto eftersom den enda administratören lämnar företaget, kan en Organisationsadministratör utse andra användare som Analytics 360-administratörer.

Så här kan du försäkra dig om att det alltid finns en Organisationsadministratör i en nödsituation:

1. Skapa ett Google-konto för det uttryckliga ändamålet (till exempel ägare@gmail.com).
  2. Lägg till det Google-kontot i rollen Organisationsadministratör.
  3. Hantera åtkomst till lösenordet för Google-kontot.