Pràctiques recomanades per evitar enviar informació d'identificació personal (IIP)

Quan recolliu dades d'Analytics, eviteu enviar IIP a Google.

Per protegir la privadesa dels usuaris, les polítiques de Google exigeixen que no es transfereixin a Google dades que es puguin reconèixer o utilitzar com a informació d'identificació personal (IIP). Aquesta informació inclou, entre d'altres, les adreces electròniques, els números de mòbil personals i els números de la seguretat social. Atès que les lleis varien en funció dels països i territoris, i que Google Analytics es pot utilitzar de moltes maneres, consulteu un advocat en cas que no tingueu clar si determinades dades poden constituir IIP.

Obteniu més informació sobre què considera Google que és IIP.

Quan implementeu Analytics en una propietat, seguiu les pràctiques recomanades d'aquest article per reduir el risc de transferir IIP a Google.

Contingut d'aquest article:

Identificadors d'usuari

Abans d'utilitzar els identificadors d'usuari, llegiu les Pràctiques recomanades per a User-ID.

URL i títols de les pàgines

L'etiqueta bàsica d'Analytics per a pàgines recopila l'URL i el títol de cada pàgina que es visita. Sovint, la IIP s'envia involuntàriament en aquests URL i títols. El camí i els paràmetres de l'URL no han de contenir IIP. Si hi ha cap possibilitat que els URL, els paràmetres d'URL o els títols continguin IIP, l'haureu de treure.

Podeu configurar l'emmascarament de dades a Analytics per treure les adreces electròniques en la mesura que sigui possible i per treure els paràmetres de consulta d'URL que especifiqueu. L'emmascarament de dades es configura a la secció Administració d'Analytics i no requereix que escriviu cap codi. Només està disponible per a fluxos de dades web. Obteniu més informació sobre l'emmascarament de dades.

També podeu afegir el codi analytics.js per canviar l'URL abans que s'enviï a Analytics. Per exemple, per canviar l'URL a "example.com/example?a=b":
ga('set', 'location', 'http://example.com/example?a=b');
Consulteu la referència per a desenvolupadors.

De la mateixa manera, podeu modificar el títol de la pàgina abans d'enviar-lo a Analytics. Per exemple, per canviar el títol a "Títol nou":
ga('set', 'title', 'New Title');
Consuteu la referència per a desenvolupadors.

Hi ha estratègies addicionals per evitar enviar IIP a través dels URL. Per obtenir més informació, llegiu l'article Pràctiques recomanades per evitar l'enviament d'informació d'identificació personal (IIP) al Centre d'ajuda d'AdSense.

IIP introduïda pels usuaris

De vegades, els visitants i els usuaris de llocs web introdueixen IIP als quadres de cerca i als camps dels formularis. Assegureu-vos de treure la IIP de les dades introduïdes pels usuaris abans que s'enviïn a Analytics.

Importació de dades

Llegiu la política d'ús de pujada de dades abans d'utilitzar la importació de dades o de penjar dades a Analytics.

Funcions d'Analytics i risc per a la privadesa

Cal anar amb molt de compte de no enviar IIP a Analytics, com ara noms, números de la seguretat social, adreces electròniques o identificadors personals similars, o bé dades que identifiquin permanentment un dispositiu concret, com ara identificadors de dispositiu únics de telèfons mòbils (si aquests identificadors no es poden restablir) quan utilitzeu les funcions següents:

• Anul·lació de User ID.
  • Totes les dimensions personalitzades.
  • Dimensions de la campanya: Font, Mitjà, Paraula clau, Campanya i Contingut.
    Assegureu-vos de no incloure IIP als paràmetres de campanya personalitzats utm_source, utm_medium, utm_term, utm_campaign i utm_content.
  • Dimensions de cerques al lloc web: Terme de cerca al lloc web i Categoria de cerca al lloc web.
  • Dimensions d'esdeveniments: Categoria d'esdeveniment, Acció d'esdeveniment i Etiqueta d'esdeveniment.

Geolocalització

Si recopileu informació de geolocalització, assegureu-vos que no sigui de GPS ni d'ubicació geogràfica precisa, ja que podria permetre deduir la identitat de l'usuari. A Analytics, la informació "ubicació geogràfica precisa" es considera qualsevol àrea inferior a 2,5 quilòmetres quadrats, incloses les dades de latitud/longitud. En alguns casos, com ara al Regne Unit, el codi postal pot correspondre a una sola residència i, per tant, no es pot transferir a Analytics.

AdSense

Si utilitzeu AdSense, llegiu i seguiu les Pràctiques recomanades per evitar enviar informació d'identificació personal, disponibles al Centre d'ajuda d'AdSense.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!