Måling av Accelerated Mobile Pages (AMP)

Accelerated Mobile Pages krever en spesiell Analytics-tag.

Accelerated Mobile Pages (AMP) er et sideformat med åpen kildekode for nett på mobil. Du kan gjengi sider med dette formatet nærmest umiddelbart når du laster dem inn på mobilenheter. AMP-sider ligner på HTML-sider og kan lastes inn i en hvilken som helst nettleser. Du kan imidlertid ikke bruke analytics.js på sider med Accelerated Mobile Pages-formatet. Vi har derfor utviklet en annen Analytics-tag spesifikt for AMP.

Innsamlingen av Analytics-data implementeres som et eget informasjonslag ovenpå Measurement Protocol. Brukeridentifikatorer genereres tilfeldig og lagres enten i localStorage eller i informasjonskapsler. Brukeridentifikatoren blir tilbakestilt når brukeren tømmer den lokale lagringen og sletter informasjonskapslene. AMP-tagger har støtte for IP-trunkering. Du kan lese mer om dette i artikkelen IP-maskering i Analytics. Data fra AMP-dokumenter blir alltid IP-maskert.

AMP Analytics har støtte for Analytics-tillegget for bortvelging. Dersom tillegget for bortvelging er installert, deaktiveres innsamlingen av Analytics-data.

Med Accelerated Mobile Pages kan brukere i en og samme økt bruke innhold fra den samme publisisten, selv om innholdet befinner seg på flere forskjellige nettsteder. Finn ut mer om øktbasert innsamling av verdier fra Accelerated Mobile Pages.

Krav

Hvis du vil bruke Analytics på AMP-sider, må du

Muligheter og begrensinger

Du kan samle inn følgende data med AMP Analytics:

• sidedata: domene, bane, sidetittel
  • brukerdata: kunde-ID, tidssone
  • nettlesingsdata: henvisningsadresse, unik ID for sidevisning
  • nettleserdata: skjermhøyde, skjermbredde, brukeragent
  • interaksjonsdata: sidehøyde og sidebredde
  • hendelsesdata
Det finnes for øyeblikket mer begrensede funksjoner i Analytics for AMP enn i standardversjonen av Analytics, men vi skal legge til flere AMP-funksjoner fremover.

Andre ting å ta hensyn til

Vi lanserte nylig Google AMP Client ID API for å forbedre brukeranalysene som gjøres på sider domenet ditt er vert for, og på AMP-sider som vises i Google-visningsapper. I tillegg til at det kan vises superraskt AMP-innhold på domenet ditt, kan det også vises AMP-innhold direkte via Google-visningsapper. Hvis du ikke bruker Google AMP Client ID API, medfører visning av sider i minst to kontekster – på ditt eget nettsted og i Google-visningsapper – at enkeltbrukere som har interaksjoner med innholdet ditt på disse kontaktpunktene, blir tilordnet flere identiteter.

Analyse av ubufrede sider kontra sider som bufres

Hvis du vil tilegne deg mer inngående kunnskap om hvordan brukerne har interaksjoner med bufrede AMP-sider kontra AMP-sider på ditt eget domene, kan du følge veiledningen nedenfor for å sende data til Analytics via en egendefinert dimensjon:

1. Legg til en ny egendefinert dimensjon via Analytics-grensesnittet. Angi dimensjonen på treffnivå, og skriv ned indeksnummeret.
  2. Legg til følgende konfigurasjon i Analytics-taggen på AMP-sidene dine:

extraUrlParams: {
      'cd<index 1="" from="" step="">': '${ampdocHost}'
    }

EKSEMPEL: Så hvis indeksen er 5, blir konfigurasjonen slik:
    extraUrlParams: {
      'cd5': '${ampdocHost}'
    }

3. Når du publiserer AMP-sidene dine på nytt, kan du se at vertsnavnet vises i den nye egendefinerte dimensjonen.
  4. Etter at du har publisert AMP-sidene på nytt, kan du konfigurere en egendefinert rapport med den nye egendefinerte dimensjonen. Du har dessuten tilgang til den egendefinerte dimensjonen i alle de vanlige rapporteringsprosessene dine.