Tracking van AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages)

Voor AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages) heeft u een andere Analytics-tag nodig.

AMP (Accelerated Mobile Pages) is een open-source-indeling voor mobiele websites waarmee uw pagina's bijna onmiddellijk worden weergegeven op mobiele apparaten. AMP-pagina's lijken op HTML-pagina's en worden in alle browsers geladen. U kunt analystics.js echter niet gebruiken op AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages). Daarom is er een andere Analytics-tag specifiek voor AMP.

Gegevensverzameling met Analytics wordt toegepast als laag bovenop het Measurement Protocol. Gebruikers-ID's worden willekeurig gegenereerd en opgeslagen in localStorage of cookies. De gebruikers-ID wordt gereset als de gebruiker cookies en lokale opslag wist. De AMP-tag ondersteunt IP-afkorting zoals beschreven in IP-anonimisering in Analytics. Voor gegevens van AMP-documenten wordt de IP altijd geanonimiseerd.

AMP-Analytics ondersteunt de Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Als de Google Analytics Opt-out Browser Add-on is geïnstalleerd, is gegevensverzameling door Analytics uitgeschakeld.

Met AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages) kunnen gebruikers tijdens dezelfde sessie werken met content van één uitgever op meerdere sites. Meer informatie over sessiestatistieken die zijn verzameld via AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages).

Vereisten

Als u Analytics op AMP-pagina's wilt gebruiken, moet u:

Mogelijkheden en beperkingen

Met AMP Analytics kunt u de volgende gegevens verzamelen:

• Paginagegevens: domein, pad, paginatitel
  • Gebruikersgegevens: client-ID, tijdzone
  • Browsergegevens: verwijzende URL, unieke paginaweergave-ID
  • Browsergegevens: schermhoogte, schermbreedte, user-agent
  • Interactiegegevens: paginahoogte en -breedte
  • Gebeurtenisgegevens
De mogelijkheden van Analytics voor AMP zijn momenteel beperkter dan bij de standaardversie van Analytics. In de loop der tijd worden er meer AMP-mogelijkheden toegevoegd.

Aanvullende overwegingen voor tracking

De Client ID API van Google AMP is onlangs gelanceerd om de gebruikersanalyse te verbeteren voor pagina's die worden weergegeven op uw domein en AMP-pagina's die worden weergegeven in Google-viewers. AMP-content wordt niet alleen supersnel weergegeven op uw eigen domein, maar AMP-content wordt ook rechtstreeks via Google-viewers weergegeven. Als u de Client ID API van Google AMP echter niet gebruikt, leidt het weergeven van pagina's in ten minste twee contexten (in Google-viewers en op uw eigen site) tot meerdere identiteiten voor een enkele gebruiker die zich bezighoudt met uw content in deze twee (of meer) aanraakpunten.

Analyse van pagina's in het cachegeheugen versus pagina's niet in het cachegeheugen

Als u een beter begrip wilt krijgen van de manier waarop gebruikers omgaan met AMP-pagina's in het cachegeheugen versus pagina's in uw eigen domein, kunt u de volgende instructies gebruiken om die gegevens via een aangepaste dimensie naar Analytics te verzenden:

1. Voeg een nieuwe aangepaste dimensie toe via de Analytics-interface. Maak er een dimensie op hitniveau van en noteer het indexnummer.
  2. Voeg de volgende configuratie toe aan de Analytics-tag op uw AMP-pagina's:

extraUrlParams: {
      'cd<index 1="" from="" step="">': '${ampdocHost}'
    }

BIJV: als de index 5 is, is de configuratie:
    extraUrlParams: {
      'cd5': '${ampdocHost}'
    }

3. Start uw AMP-pagina's opnieuw. U ziet nu dat de hostnaam in de nieuwe aangepaste dimensie is opgenomen.
  4. Nadat u uw AMP-pagina's opnieuw heeft gestart, kunt u een aangepast rapport met de nieuwe aangepaste dimensie instellen of toegang krijgen tot de aangepaste dimensie in elk van uw normale rapportageprocessen.