Accelerated Mobile Pages (AMP) ‐mittaus

Accelerated Mobile Pages ‑sivut vaativat oman Analytics-tagin.

AMP (Accelerated Mobile Pages) on mobiiliverkkoon suunniteltu avoimen lähdekoodin sivun muoto, jonka avulla sivut latautuvat erittäin nopeasti mobiililaitteilla. AMP-sivut muistuttavat HTML-sivuja ja latautuvat kaikilla selaimilla. Analytics.js-tagia ei voi kuitenkaan käyttää AMP-sivuilla, joten AMP-sivuja varten on olemassa oma Analytics-tagi.

Analytics-datankeruu toteutetaan osana Measurement Protocolin käyttöä. Käyttäjätunnisteet luodaan satunnaisesti ja tallennetaan joko localStorageen tai evästeisiin. Käyttäjätunniste nollataan, kun käyttäjä tyhjentää evästeet tai localStoragen. AMP-tagi tukee IP-osoitteen katkaisua (lisätietoja on artikkelissa IP-osoitteen piilottaminen Analyticsissa). IP-osoitteet piilotetaan aina AMP-asiakirjoista peräisin olevassa datassa.

AMP Analytics tukee Analyticsin käytön estävää laajennusta. Jos käytön estävä laajennus asennetaan, Analytics-datankeruu poistetaan käytöstä.

AMP:n avulla käyttäjät voivat käyttää yksittäisen julkaisijan sisältöä useilla sivustoilla saman istunnon aikana. Lue lisätietoja istuntopohjaisista tiedoista, joita AMP-sivuilta kerätään.

Vaatimukset

Jotta voit käyttää Analyticsia AMP-sivuilla, sinun on noudatettava seuraavia ohjeita:

Ominaisuudet ja rajoitukset

AMP Analyticsin avulla voidaan kerätä seuraavaa dataa:

• sivua koskeva data, kuten verkkotunnus, polku ja sivun otsikko
  • käyttäjädata, kuten asiakastunnus ja aikavyöhyke
  • selausdata, kuten viittaava sivu ja yksilöllinen katselukerran tunnus
  • selaindata, kuten näytön korkeus, näytön leveys ja käyttäjäagentti
  • interaktioita koskeva data, kuten sivun korkeus ja sivun leveys
  • tapahtumadata.
AMP Analytics on tällä hetkellä ominaisuuksiltaan rajoitetumpi kuin tavallinen Analytics, mutta uusia AMP-ominaisuuksia lisätään myöhemmin.

Muita huomioita

Otimme äskettäin käyttöön Google AMP ‑asiakastunnuksen APIn, joka auttaa parantamaan verkkotunnuksessasi näytettyjen sivujen ja Googlen katseluohjelmissa näytettyjen AMP-sivujen käyttäjäanalyyseja. Sen lisäksi, että AMP-sisältöä näytetään todella nopeasti omassa verkkotunnuksessasi, AMP-sisältöä näytetään myös suoraan Googlen katseluohjelmissa. Jos et käytä Google AMP ‑asiakastunnuksen APIa, sivujen näyttäminen vähintään kahdessa ympäristössä (Googlen katseluohjelmissa ja omalla sivustollasi) aiheuttaa kuitenkin sen, että yhdelle käyttäjälle, joka käyttää sisältöäsi näissä kahdessa (tai useammassa) kosketuspisteessä, määritetään useita tunnisteita.

Välimuistiin tallennettujen AMP-sivujen ja verkkotunnuksessa olevien AMP-sivujen käyttäjäanalyysit

Jos haluat saada entistä paremman käsityksen siitä, miten käyttäjät käyttävät välimuistiin tallennettuja AMP-sivuja ja omassa verkkotunnuksessasi olevia AMP-sivuja, voit lähettää oman ulottuvuuden avulla kyseisen datan Analyticsiin seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Lisää oma ulottuvuus Analytics-käyttöliittymässä. Luo siitä osumatason ulottuvuus ja kirjoita hakemistonumero muistiin.
  2. Lisää seuraava määritys AMP-sivujesi Analytics-tagiin:

extraUrlParams: {
      'cd<index 1="" from="" step="">': '${ampdocHost}'
    }

ESIM.: Jos hakemistonumero on 5, määritys on seuraavanlainen:
    extraUrlParams: {
      'cd5': '${ampdocHost}'
    }

3. Julkaise AMP-sivut uudelleen, niin isäntänimi siirtyy uuteen omaan ulottuvuuteen.
  4. Kun olet julkaissut AMP-sivut uudelleen, voit luoda muokatun raportin, joka sisältää uuden oman ulottuvuuden, tai voit käyttää omaa ulottuvuutta normaaleissa raportointiprosesseissasi.