Analytics för telefon

Innehåll i artikeln:

Översikt

Även om e-handel nästan helt och hållet har blivit en självbetjäningstjänst finns det transaktionskategorier som fungerar bra vid kontakt mellan människor. Med Analytics för telefon kan du mäta hur effektiva telefonsamtal är som en del av konverteringsvägen.

Om du vill implementera Analytics för telefon konfigurerar du de obligatoriska alternativen för din Analytics-egendom och lägger till ett kodavsnitt i Analytics-spårningskoden på varje sida där ditt telefonnummer visas.

I kodavsnittet visas ett nummer som genererats av Google och som vidarebefordrar samtal till ditt företag. Samtal som är längre än en viss tid räknas som konverteringar.

Läs mer om policykraven för Analytics för telefon.

Analytics för telefon mäter hur användarna drar nytta av att hitta ditt telefonnummer på dina webbsidor genom att rapportera följande:

Mätvärde Definition
Genomsnittlig samtalslängd Den genomsnittliga längden för samtal till ditt nummer
Konverteringsfrekvens för samtal Antalet samtal/antalet gånger användarna såg ditt nummer på en sida
Samtalskonverteringens värde Det ackumulerade värdet på samtalskonverteringar
Samtalskonverteringar Antalet samtal som resulterade i en konvertering
Samtalsfrekvens Procentandelen telefonsamtal som ledde till en konvertering
Samtal Antalet telefonsamtal som användarna ringde till ditt nummer
Missade samtal Antalet samtal till ditt nummer som inte besvarades
Sessioner med telefonnummer Antalet sessioner där användarna tittade på en sida som innehöll ditt nummer

Rapporter

Med rapporterna kan du utvärdera mätvärdena ovan i olika dimensioner. Dimensionerna varierar beroende på rapport.

Översikt

Se en översikt över de samtal du får genom att du visar ett kontaktnummer på dina webbsidor.

Data

Mätvärden för var och en av följande dimensioner:

• Standardkanalgruppering
  • Måltelefonnummer
  • Källa
  • Medium
  • Källa/medium
  • Region
  • Stad
  • Timme
  • Veckodag

Förvärv

Jämför hur väl olika kanaler överensstämmer med att erbjuda användarna möjligheten att kontakta dig via telefon.

Data

Mätvärden för var och en av följande dimensioner:

• Standardkanalgruppering
  • Måltelefonnummer
  • Källa
  • Medium

Segment är inte tillgängliga för den här rapporten.

Du kan segmentera efter betalda kanaler i rapporten Förvärv > Google Ads > Kampanj.

Plats

Se var samtalen kommer ifrån och i vilka av dessa områden man utnyttjar alternativen för telefonkontakt mest.

Platsdata är endast tillgänglig för betalda Google-kanaler som använder modellen sista icke-direkt klick. För att din Analytics-egendom ska kunna visa geografisk information och telefonsamtal för sessioner som tillskrivs dessa kanaler måste den vara länkad till dina Google Ads-, Search Ads 360- och/eller Display & Video 360-konton.

Data

Mätvärden för var och en av följande dimensioner:

• Region
  • Storstadsområde
  • Stad

Samtalslogg

Se det relativa resultatet för vart och ett av dina målnummer.

Data

Mätvärden för enskilda samtal till måltelefonnumret.

Google Ads-rapporter

Mätvärden för Analytics för telefon är tillgängliga som ett av gruppalternativen för mätvärden i Google Ads-rapporterna.

Förutsättningar

Du måste

• använda ett telefonnummer i USA för ditt företag
  • använda Google-taggen för att implementera mätkoden
  • länka dina Google Ads- och Analytics-konton

Gör så här

Så här implementerar du Analytics för telefon:

• Ställ in alternativen för din Analytics-egendom
  • Uppdatera Analytics-mätkoden med telefonkodavsnittet

Ställ in alternativen för din egendom

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör och gå till egendomen där du vill konfigurera Analytics för telefon.
  3. Klicka på Telefoninställningar i kolumnen Egendom.
  4. Klicka på + Nytt målnummer.
  5. Ange en etikett för telefonnumret (t.ex. Försäljning, Kundsupport).
  6. Ange numret på ditt företag dit samtalen vidarebefordras.

På varje sida med telefonkodavsnittet genererar koden ett av ett antal nummer från Google som vidarebefordrar samtal till ditt företag.
  7. Ange det minsta antalet sekunder som ett samtal måste pågå för att räknas som en konvertering.
  8. Du kan även ange ett ekonomiskt värde för konverteringen.
  9. Klicka på Spara.

Uppdatera din Analytics-mätkod

Det finns två omständigheter där du behöver uppdatera din mätkod:

I följande exempel ersätter du exempelnumret och Analytics- och Google Ads-id:n med dina verkliga nummer och id:n.

Uppdatera befintliga gtag.js-taggar på dina webbsidor för att implementera Analytics för telefon

Lägg till följande i din befintliga tagg:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': 'NUMBER_TO_REPLACE',
'phone_conversion_country_code': 'COUNTRY_CODE_TO_REPLACE',
'phone_conversion_ids': ['GA_MEASUREMENT_ID']
});

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID'); // (Obs! Du behöver inte lägga till detta config-kommando om du redan mäter den här egendomen med Google-taggen.)

Uppdatera de befintliga gtag.js-taggarna på dina webbsidor för att implementera Analytics för telefon och Google Ads-konverteringsspårning av samtal från webbplatsen

Lägg till följande i din befintliga tagg:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': 'NUMBER_TO_REPLACE',
'phone_conversion_country_code': 'COUNTRY_CODE_TO_REPLACE',
'phone_conversion_ids': ['AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', 'GA_MEASUREMENT_ID']
});

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID');
gtag('config', 'AW_CONVERSION_ID');

Exempel:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
'phone_conversion_country_code': 'US',
'phone_conversion_ids': ['AW-123456789/aBcDeFgHiJkL', 'UA-012345678-1']
});

gtag('config', 'UA-012345678-1');
gtag('config', 'AW-123456789');
Värdet för 'phone_conversion_number' måste vara exakt samma som telefonnumret på webbplatsen.