Telefoonanalyse

In dit artikel:

Overzicht

Hoewel e-commerce bijna volledig self-service is, is voor bepaalde transactiecategorieën persoonlijk contact beschikbaar. Met Telefoonanalyse kunt u de effectiviteit van telefoongesprekken meten als onderdeel van het conversiepad.

Als u Telefoonanalyse wilt implementeren, stelt u de benodigde opties voor uw Analytics-property in en voegt u op elke pagina waarop uw telefoonnummer wordt weergegeven een fragment toe aan uw Google Analytics-trackingcode.

Het fragment geeft een door Google gegenereerd nummer weer dat oproepen doorschakelt naar uw bedrijf. Gesprekken na een bepaalde duur worden beschouwd als conversies.

Meer informatie over beleidsvereisten voor Telefoonanalyse.

Telefoonanalyse meet hoe gebruikers uw telefoonnummer op uw webpagina's benutten door te rapporteren over het volgende:

Statistiek Definitie
Gemiddelde gespreksduur De gemiddelde duur van oproepen naar uw nummer
Belconversiepercentage Het aantal telefoontjes/Het aantal keer dat gebruikers uw nummer hebben gezien op een pagina
Belconversiewaarde De cumulatieve waarde van belconversies
Belconversies Het aantal gesprekken dat tot een conversie heeft geleid
Klikfrequentie Het percentage telefoongesprekken dat tot een conversie heeft geleid
Gesprekken Het aantal keer dat gebruikers uw nummer hebben gebeld
Gemiste gesprekken Het aantal onbeantwoorde oproepen naar uw nummer
Sessies met telefoonnummers Het aantal sessies waarin gebruikers een pagina met uw nummer hebben bekeken

Rapporten

Met de rapporten kunt u de bovenstaande statistieken evalueren in de context van verschillende dimensies. De dimensies verschillen per rapport.

Overzicht

Bekijk een overzicht van de oproepen die u ontvangt als gevolg van het weergeven van een telefoonnummer op uw webpagina's.

Gegevens

Statistieken voor elk van de volgende dimensies:

• Standaard kanaalgroepering
  • Doeltelefoonnummer
  • Bron
  • Medium
  • Bron/medium
  • Regio
  • Plaats
  • Uur
  • Dag van de week

Acquisitie

Vergelijk in hoeverre verschillende kanalen passen bij het aan uw gebruikers aanbieden van telefonisch contact met uw bedrijf.

Gegevens

Statistieken voor elk van de volgende dimensies:

• Standaard kanaalgroepering
  • Doeltelefoonnummer
  • Bron
  • Medium

Segmenten zijn niet beschikbaar voor dit rapport.

U kunt segmenteren op betaalde kanalen in het rapport Acquisitie > Google Ads > Campagne.

Locatie

Bekijk waar oproepen vandaan komen en welke van deze gebieden het meest reageren op telefooncontactopties.

Locatiegegevens zijn alleen beschikbaar voor betaalde Google-kanalen met het model laatste indirecte klik. Uw Analytics-property moet zijn gekoppeld aan uw Google Ads-, Search Ads 360- en/of Display & Video 360-accounts om de geografische informatie en telefoonoproepstatistieken weer te geven voor sessies die aan deze kanalen worden toegeschreven.

Gegevens

Statistieken voor elk van de volgende dimensies:

• Regio
  • Grootstedelijk gebied
  • Plaats

Gesprekslijst

Bekijk de relatieve prestaties van elk van uw doelnummers.

Gegevens

Statistieken per afzonderlijke oproep naar doelnummer.

Google Ads-rapporten

De statistieken voor Telefoonanalyse zijn beschikbaar als een van de opties voor de statistiekgroep in de Google Ads-rapporten.

Vereisten

Gelieve het volgende te doen:

• Gebruik een Amerikaans telefoonnummer voor uw bedrijf.
  • Gebruik de Google-tag om uw meetcode te implementeren.
  • Koppel uw Google Ads- en Analytics-accounts.

Instellen

Telefoonanalyse implementeren:

• Stel de opties voor uw Analytics-property in
  • Update uw Analytics-meetcode met het telefoonfragment

Stel de opties voor uw property in

1. Log in op uw Analytics-account
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de property waarin u Telefoonanalyse wilt configureren.
  3. Klik in de kolom Property op Telefooninstellingen.
  4. Klik op + Nieuw bestemmingsnummer.
  5. Geef een label op voor het telefoonnummer (bijv. Verkoop, Klantenondersteuning).
  6. Geef het nummer op bij uw bedrijf waarnaar gesprekken worden doorgeschakeld.

Op elke pagina met het telefoonfragment genereert de code één nummer van een reeks Google-nummers waarmee oproepen naar uw bedrijf worden doorgeschakeld.
  7. Geef het minimum aantal seconden op waarna een gesprek als een conversie moet worden beschouwd.
  8. Geef eventueel een geldwaarde op voor de conversie.
  9. Klik op Opslaan.

Uw Analytics-meetcode updaten

Er zijn twee momenten waarop u de meetcode kunt updaten:

Vervang in de volgende voorbeelden de voorbeeldtelefoonnummers en Analytics- en Google Ads-ID's door uw echte nummers en ID's.

Bestaande gtag.js-tags op uw webpagina's updaten om Telefoonanalyse te implementeren

Voeg het volgende toe aan uw bestaande tag:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': 'NUMBER_TO_REPLACE',
'phone_conversion_country_code': 'COUNTRY_CODE_TO_REPLACE',
'phone_conversion_ids': ['GA_MEASUREMENT_ID']
});

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID'); // (Opmerking: U hoeft deze config-opdracht niet toe te voegen als u deze property al meet met de Google-tag.)

Bestaande gtag.js-tags op uw webpagina's updaten om Telefoonanalyse en Google Ads-belconversies via de website te implementeren

Voeg het volgende toe aan uw bestaande tag:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': 'NUMBER_TO_REPLACE',
'phone_conversion_country_code': 'COUNTRY_CODE_TO_REPLACE',
'phone_conversion_ids': ['AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', 'GA_MEASUREMENT_ID']
});

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID');
gtag('config', 'AW_CONVERSION_ID');

Voorbeeld:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
'phone_conversion_country_code': 'US',
'phone_conversion_ids': ['AW-123456789/aBcDeFgHiJkL', 'UA-012345678-1']
});

gtag('config', 'UA-012345678-1');
gtag('config', 'AW-123456789');
De waarde voor 'phone_conversion_number' moet exact hetzelfde zijn als het telefoonnummer op de website.