Puheluanalyysi

Sisällys:

Yleiskatsaus

Vaikka verkkokauppa toimiikin nykyään lähes kokonaan itsepalveluna, jotkin tapahtumatyypit voivat hyötyä henkilökohtaisen palvelun saatavuudesta. Puheluanalyysin avulla voit mitata puheluidesi tehokkuutta osana konversioreittiä.

Ottaessasi puheluanalyysin käyttöön valitset sopivat asetukset Analytics-mittauskokonaisuudellesi ja lisäät Analytics-seurantakoodiisi koodinpätkän kullekin sivulle, jolla puhelinnumerosi näkyy.

Koodinpätkä näyttää Googlen luoman numeron, joka siirtää puhelut yritykseesi. Tietyn keston ylittävät puhelut lasketaan konversioiksi.

Lue lisää Puheluanalyysin käytäntövaatimuksista.

Puheluanalyysi mittaa sitä, miten käyttäjät hyödyntävät verkkosivuiltasi löytyvää puhelinumeroasi. Ominaisuus raportoi alla olevassa taulukossa näkyvien mittareiden tietoja.

Mittari Määritelmä
Keskimääräinen puhelun kesto Numeroosi soitettujen puheluiden keskimääräinen kesto
Puheluiden konversioprosentti Puheluiden määrä / kuinka monta kertaa käyttäjät näkivät numerosi sivulla
Puhelukonversion arvo Puhelukonversioiden kumulatiivinen arvo
Puhelukonversiot Konversioon johtaneiden puheluiden määrä
Puheluprosentti Konversioon johtaneiden puheluiden prosenttiosuus
Puhelut Numeroosi soitettujen puheluiden määrä
Vastaamattomat puhelut Numeroosi soitettujen vastaamattomien puheluiden määrä
Puhelinnumerolla varustetut istunnot Sellaisten istuntojen määrä, joissa käyttäjät katsoivat sivua, joka sisältää puhelinnumerosi

Raportit

Raporttien avulla voit arvioida yllä olevia mittareita eri ulottuvuuksien yhteydessä. Kategoriat vaihtelevat raporteittain.

Yleiskatsaus

Täältä näet yleiskatsauksen puheluista, jotka sinulle soitettiin sen ansiosta, että verkkosivuillasi näytettiin puhelinnumero.

Data

Näet mittarit seuraavien kategorioiden mukaan:

• Oletusarvoinen kanavien ryhmittely
  • Kohdepuhelinnumero
  • Liikenteen lähde
  • Tulotapa
  • Liikenteen lähde / tulotapa
  • Alue
  • Kaupunki
  • Tunti
  • Viikonpäivä

Hankinta

Vertaile, kuinka hyvin eri kanavat tarjoavat käyttäjillesi mahdollisuuden ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Data

Näet mittarit seuraavien kategorioiden mukaan:

• Oletusarvoinen kanavien ryhmittely
  • Kohdepuhelinnumero
  • Liikenteen lähde
  • Tulotapa

Segmenttejä ei voi käyttää tässä raportissa.

Voit segmentoida datan maksullisten kanavien mukaan kohdassa Hankinta > Google Ads > Kampanjaraportti.

Sijainti

Täältä näet, mistä sinulle soitetaan ja millä kyseisistä alueista hyödynnetään eniten mahdollisuutta ottaa yhteyttä puhelimitse.

Sijaintidataa on saatavilla vain Googlen maksullisille kanaville ja vain, jos käytössä on Viimeinen epäsuora klikkaus ‑malli. Analytics-mittauskokonaisuutesi on oltava linkitetty Google Ads-, Search Ads 360- tai Display & Video 360 ‑tileihisi, jotta voit nähdä näiden kanavien kautta tulleiksi kirjattujen istuntojen maantieteelliset tiedot ja puheluita koskevat mittarit.

Data

Näet mittarit seuraavien kategorioiden mukaan:

• Alue
  • Kaupunkikeskus
  • Kaupunki

Puheluloki

Tästä näet kunkin kohdepuhelinnumerosi suhteellisen kehityksen.

Data

Mittarit näytetään kohdepuhelinnumeroon soitettujen puheluiden mukaan.

Google Ads ‑raportit

Puheluanalyysin mittarit ovat saatavilla Google Ads ‑raporteissa yhtenä mittariryhmävaihtoehtona.

Edellytykset

Sinun täytyy

• käyttää yrityksessäsi yhdysvaltalaista puhelinnumeroa
  • ottaa mittauskoodi käyttöön Google-tagin avulla
  • linkittää Google Ads- ja Analytics-tilisi.

Käyttöönotto

Voit ottaa Puheluanalyysin käyttöön seuraavasti:

• Valitse Analytics-omaisuutesi asetukset.
  • Päivitä Analytics-mittauskoodisi puhelinnumerokoodinpätkällä.

Mittauskokonaisuuden asetusten valinta

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry mittauskokonaisuuteen, jolle haluat määrittää puheluanalyysin.
  3. Valitse Omaisuus-sarakkeesta Puhelinasetukset.
  4. Klikkaa + Uusi kohdepuhelinnumero.
  5. Lisää puhelinnumerolle tunniste (esim. Myynti tai Asiakastuki).
  6. Lisää yrityksesi puhelinnumero, johon puhelut siirretään.

Kaikilla puhelinnumerokoodinpätkän sisältävillä sivuilla koodi näyttää jonkin mahdollisista Google-numeroista, joka siirtää puhelut yritykseesi.
  7. Lisää se sekuntien vähimmäismäärä, jonka ajan puhelun on kestettävä, jotta se voidaan laskea konversioksi.
  8. Vaihtoehtoisesti voit lisätä konversiolle rahallisen arvon.
  9. Klikkaa Tallenna.

Analyticsin mittauskoodin päivittäminen

Mittauskoodi on päivitettävä kahdessa eri tilanteessa:

Korvaa seuraavien esimerkkien puhelinnumerot ja Analytics- ja Google Ads ‑tunnukset omilla numeroillasi ja tunnuksillasi.

Ota Puheluanalyysi käyttöön päivittämällä verkkosivujesi nykyiset gtag.js-tagit

Lisää aiemmin luotuun tagiisi seuraava koodi:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': 'NUMBER_TO_REPLACE',
'phone_conversion_country_code': 'COUNTRY_CODE_TO_REPLACE',
'phone_conversion_ids': ['GA_MEASUREMENT_ID']
});

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID'); // (Huom. Sinun ei tarvitse lisätä tätä config-komentoa, jos käytät jo Google-tagia tämän mittauskokonaisuuden mittaamiseen.)

Ota Puheluanalyysi ja Google Adsin verkkosivuston puhelukonversiot käyttöön päivittämällä verkkosivujesi nykyiset gtag.js-tagit

Lisää aiemmin luotuun tagiisi seuraava koodi:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': 'KORVATTAVA_NUMERO',
'phone_conversion_country_code': 'KORVATTAVA_MAATUNNUS',
'phone_conversion_ids': ['AW-KONVERSIOTUNNUS/‑KONVERSIOTUNNISTE', 'GA-MITTAUSTUNNUS']
});

gtag('config', 'GA-MITTAUSTUNNUS');
gtag('config', 'AW-KONVERSIOTUNNUS');

Esimerkki:

gtag('set', {
'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
'phone_conversion_country_code': 'US',
'phone_conversion_ids': ['AW-123456789/aBcDeFgHiJkL', 'UA-012345678-1']
});

gtag('config', 'UA-012345678-1');
gtag('config', 'AW-123456789');
Kohdan 'phone_conversion_number' tulee olla täsmälleen sama kuin verkkosivustolla näkyvän puhelinnumeron.