Tag Assistant Recordings gebruiken

Meer informatie over het installeren, configureren en gebruik van Google Tag Assistant Recordings.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Google Tag Assistant installeren/verwijderen

Google Tag Assistant Recordings maakt deel uit van de Chrome-extensie Google Tag Assistant.

Google Tag Assistant downloaden

Oké, ik heb de extensie geïnstalleerd. Wat moet ik nu doen?

Na installatie wordt het Google Tag Assistant-pictogram weergegeven op de extensiebalk van uw Chrome-browser. Google Tag Assistant Recordings icon

Voortaan analyseert Google Tag Assistant de tags op elke pagina die u bezoekt. Het is mogelijk dat het extensiepictogram een andere kleur krijgt of getallen weergeeft, afhankelijk van de tags die worden gevonden. Als een pagina één tag bevat en deze tag ook nog eens fout bevat, is de tag rood gemarkeerd en wordt het getal 1 op de tag weergegeven: Google Tag Assistant Recordings icon with error

Google Tag Assistant houdt niet uw online activiteiten bij. Google Tag Assistant onderzoekt alleen de tags op pagina's die u bezoekt en toont u (en alleen u) de resultaten. Zie Over Google Tag Assistant Recordings > Privacy voor meer informatie.

Google Tag Assistant verwijderen of uitschakelen

Als u de Google Tag Assistant-extensie wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Verwijderen uit Chrome. Desgewenst kunt u de extensie ook verwijderen of uitschakelen via de pagina voor het beheren van Chrome-extensies:

1. Selecteer Menu > Instellingen > Extensies
  2. Zoek de extensie Tag Assistant (by Google).
  3. Verwijder het vinkje uit het selectievakje Ingeschakeld om de extensie uit te schakelen. Klik op het prullenbakpictogram om de extensie te verwijderen.

Een flow opnemen

Als u een flow (stappenproces) opneemt, kunt u controleren of de Analytics-tracking op uw site naar verwachting werkt. Kies een essentiële reeks stappen voor de opname. Deze stappen omvatten doorgaans pagina's van uw site. U kunt ook pagina's opnemen van andere sites vanaf waar gebruikers uw site kunnen bezoeken, zoals google.com of een site van derden waarop advertenties met een link naar uw site worden weergegeven. Als u bijvoorbeeld een e-commercesite heeft, doorloopt u de pagina's en de stappen die nodig zijn om een artikel te selecteren, plaatst u de bestelling en voert u de betaling uit. Als uw site is bedoeld om leads te genereren, doorloopt u het proces waarbij u naar de nieuwsbrief met promoties navigeert en u zich voor de nieuwsbrief aanmeldt.

Voordat u de opname start, kiest u een geschikte startpagina. Dit kan een pagina op uw site zijn, maar u kunt ook beginnen op een pagina van een derde partij, zoals Google Zoeken, Facebook of Yahoo!, waarop een link naar uw site wordt weergegeven. Start de opname en laad de huidige pagina opnieuw (zodat Google Tag Assistant Recordings de tags en acties voor die pagina kan vastleggen). Navigeer vervolgens door de flow die u wilt opnemen. Zodra u klaar bent, beëindigt u de opname en bekijkt u de resultaten in de Google Tag Assistant Recordings-rapporten.

Opnemen beginnen

1. Klik op het extensiepictogram op de Chrome-werkbalk met extensies.
  2. Klik in de linkerbenedenhoek van het Google Tag Assistant-venster op Record (Opnemen).
  3. Het Google Tag Assistant-pictogram verandert om aan te geven dat het opnemen is gestart.
  4. Doorloop het navigatietraject (de flow).

Vink het selectievakje Follow recording when link opens a new tab (Opname volgen als link een nieuw tabblad opent) als uw flow een pagina op een nieuw tabblad of in een nieuw venster opent. Anders wordt de betreffende pagina niet opgenomen en moet u terugkeren naar het oorspronkelijke tabblad of venster om de opname voort te zetten of te beëindigen.

Opnemen stoppen

1. Klik op het extensiepictogram op de Chrome-werkbalk met extensies.
  2. Klik in de linkerbenedenhoek van het Google Tag Assistant-venster op STOP (Stoppen).

Wanneer u een opname beëindigt, wordt in het Google Tag Assistant Recordings-venster het Analysis Report (Analyserapport) weergegeven. Dit is een overzicht van het aantal opgenomen pagina's en het aantal geactiveerde tags.

Klik op Show Full Report (Volledig rapport weergeven) om meer details over uw opname weer te geven. Selecteer het gedetailleerde rapport dat u wilt bekijken.

Klik op Resume Recording (Opnemen hervatten) om meer pagina's en tags aan de huidige flowopname toe te voegen.

Tag Assistant-rapport

Het Tag Assistant-rapport toont u alle tags die zijn geactiveerd op de pagina's die u tijdens de opnamesessie heeft bezocht. Met de opties in het linkerdeelvenster kunt u het volgende doen:

Tags filteren

U kunt met de selectievakjes voor de accounts de tags voor de verschillende accounts weergeven of verbergen die tijdens de opname zijn gevonden.

Details

Selecteer Detailed View (Gedetailleerde weergave) om aanvullende informatie in het taggedeelte van het rapport weer te geven, zoals de versie van de Analytics-trackingcode en cookiegegevens.

Pagina's en tags uitvouwen/samenvouwen

Klik op de plus- en mintekens om de details voor alle bezochte pagina's en tags weer te geven of te verbergen:  Expand iconCollapse icon

Genegeerde aanvragen weergeven/verbergen

U kunt afzonderlijke problemen maar ook volledige pagina's markeren als genegeerd en er vervolgens met deze optie voor kiezen om ze weer te geven of te verbergen.

Als u een volledige pagina wilt negeren, plaatst u de muis op een Pageload-kaart en klikt u op het minteken om deze pagina aan de lijst met genegeerde items toe te voegen. Als u een probleem wilt negeren en als zodanig wilt markeren, klikt u in het gedeelte met de details op het minteken naast het probleem.

Genegeerde pagina's worden verwerkt door en weergegeven in het Analytics-rapport.

Opgenomen pagina's

De hoofdtekst van het rapport bevat een of meer kaarten met gedetailleerde informatie over de tags die tijdens de opname op de bezochte pagina's zijn gevonden. Klik op het plusteken om een kaart uit te vouwen en de paginadetails weer te geven, inclusief de gevonden fouten.

Details voor het laden van de pagina

Het deelvenster Page load (Laden van pagina) bevat de volgende velden:

Veld Betekenis
URL De URL van de geladen pagina.
Time (Tijd) De datum en tijd van de geladen pagina.
Tags Het aantal tags dat op de desbetreffende pagina is gevonden. Daarnaast wordt het aantal aangetroffen fouten weergegeven. (Waarschuwingen en suggesties worden hier niet meegeteld, alleen kritieke fouten).
Page Load (Laden van pagina) De tijd die nodig was om de pagina volledig te laden.

Tagdetails en berichten

Zowel de tags die op de opgenomen pagina zijn gevonden als de details voor de desbetreffende tags worden weergegeven. De tags en de probleemmeldingen hebben een kleurcode die aangeeft welk type probleem is gevonden:

• Een groen tagpictogram of bericht betekent dat er geen problemen met de tag zijn aangetroffen.
  • Een blauw tagpictogram of bericht betekent dat er een tag is gevonden met kleine implementatieproblemen of dat er suggesties zijn om de tagging van uw site te verbeteren.
  • Een geel tagpictogram of bericht waarschuwt u dat de implementatie tot onverwachte resultaten kan leiden.
  • Een rood tagpictogram of bericht betekent dat er een tag is gevonden met kritieke implementatieproblemen. De tag werkt mogelijk niet naar behoren en kan ertoe leiden dat uw rapporten onjuiste gegevens bevatten of dat er gegevens ontbreken.

Plaats de muisaanwijzer op een probleemmelding om meer informatie over het bericht weer te geven. Er wordt een ? (Help-pictogram) weergegeven waarmee u nog meer informatie kunt opvragen. Klik op het minteken om dit probleem te negeren en toe te voegen aan de lijst met genegeerde problemen.

Analytics-rapport

Klik op het tabblad GOOGLE ANALYTICS om de specifieke resultaten van uw opnamen voor Analytics weer te geven. Dit rapport biedt u een gedetailleerde analyse van uw Analytics-implementatie door bij benadering weer te geven hoe de opgenomen gegevens er in de rapporten voor de betreffende dataweergave zouden uitzien. U moeten wel over de toegangsrechten voor deze property's en dataweergaven beschikken om de gegevens in het rapport te bekijken.

Het Analytics-rapport kan onder andere de volgende problemen aan het licht brengen:

• Verwijderde Google Ads-ID's
  • Onderbroken sessies voor verschillende domeinen
  • Overschrijden van uw hitlimiet
  • Hits op een pagina die pas laat worden verzonden
  • Dubbele hits
  • Ongeldige aangepaste dimensies, aangepaste statistieken of vrije variabelen
  • Pagina's met ontbrekende tags
  • Ongeldige gebeurtenissen
  • Ontbrekende conversies
  • Ontbrekende gebruikers-ID's
  • Ongeldige filters
  • Ongeldige doelen

Zie de lijst met specifieke meldingen en hun betekenis.

Met de opties in het linkerdeelvenster kunt u het volgende doen:

Updaten

Voer de huidige geladen opname opnieuw uit voor uw Analytics-configuratie. Zodoende kunt u wijzigingen in uw site en/of Analytics-configuratie aanbrengen en vervolgens snel het effect van deze wijzigingen op de verzamelde hits bekijken.

Property en dataweergaven kiezen

Selecteer de Analytics-property en -dataweergaven waarover u wilt rapporteren.

Locatie wijzigen

Geeft de locatie-informatie weer die momenteel is geselecteerd. Klik op Change (Wijzigen) om een andere locatie in te stellen. U kunt een IP-adres of geografische locatie opgeven, maar u kunt er ook voor kiezen om helemaal geen locatie te gebruiken. Zodoende kunt u de configuratie-instellingen testen die zijn gebaseerd op de locatie, zoals IP-filters.

Opname openen

U kunt een opname importeren met een HARZ-bestand.

De HAR-indeling (HTTP-archief) is een standaardmanier om HTTP-sessiegegevens op te nemen. (Een HARZ-bestand is een gecomprimeerd HAR-bestand.) Dit is de indeling die wordt gebruikt om een Google Tag Assistant Recordings-sessie op te slaan. U kunt met het hulpprogramma HttpWatch ook in andere browsers dan Chrome HAR-bestanden maken.

Opmerking: Als u een opname importeert, wordt de huidige opname op het Analytics-rapporttabblad vervangen.

Opname opslaan

U kunt de huidige opname opslaan als een HARZ-bestand.

U kunt het huidige rapport naar de printer verzenden.

Details

Met de opties in het gedeelte Details kunt u het geselecteerde informatietype weergeven of verbergen in het Flow-gedeelte van het rapport. Klik bijvoorbeeld op + Page Loads (+ Laden van pagina's) om alle details in het gedeelte Flow voor het laden van pagina's uit te vouwen. Klik op - Page Loads (- Laden van pagina's) om de details samen te vouwen.

Ga naar

Hiermee navigeert u naar desbetreffende gedeelte van het rapport.

Inzicht in het Analytics-rapport

Het Analytics-rapport bestaat uit verschillende gedeelten die grotendeels voor zichzelf spreken:

Samenvatting van de opname

Biedt een overzicht van de huidige opname. Hier kunt u onder meer informatie over de volgende velden vinden:

Veld Betekenis
Recording time (Opnametijd) De datum en tijd waarop de opname is gestart.
Location (Locatie) Het IP-adres of de geografische locatie die door uw browser is verzonden. U kunt dit veld overschrijven met de optie Change Location (Locatie wijzigen).
Total page loads (Totaalaantal geladen pagina's) Het aantal pagina's dat tijdens de opnamesessie door uw browser is geladen.
Tracking codes (Trackingcodes) Het aantal Analytics-trackingcodes dat tijdens de opnamesessie is gevonden. Hier kunt u ook zien tot hoeveel Analytics-property's u toegang heeft.
Selected property (Geselecteerde property) De Analytics-property die momenteel wordt weergegeven.

Meldingen

Alle problemen die tijdens een opname zijn gevonden, worden hier vermeld.

• Een geel pictogram betekent dat Google Tag Assistant Recordings een klein implementatieprobleem heeft gevonden dat wel of geen invloed kan hebben op uw sitestatieken en -gegevens.
  • Een rood pictogram betekent dat Google Tag Assistant Recordings een kritieke implementatiefout heeft aangetroffen die zo snel mogelijk moet worden opgelost.

Klik op een melding om te zien waar het probleem zich in de opnameflow voordoet en om meer informatie over de melding weer te geven.

Meerder meldingen bekijken

Wanneer er meerdere gelijksoortige meldingen zijn, geeft Google Tag Assistant Recordings alleen de eerste meldingen weer. Als u de andere meldingen wilt weergeven, klikt u op het plusteken aan het eind van het bericht. Klik op het minteken om ze weer te verbergen.

Samenvatting weergeven

In het gedeelte met dataweergaven worden de details weergegeven die in de Analytics-rapporten voor Acquisition (Acquisitie), Behavior (Gedrag) en Conversions (Conversies) zijn geselecteerd. Zodoende kunt u bij benadering zien hoe de hits voor de opgenomen pagina's er zouden uitzien in de geselecteerde Analytics-dataweergaven als deze hits daadwerkelijk naar Analytics zouden zijn verzonden.

U kunt in het gedeelte Acquisition (Acquisitie) bijvoorbeeld zien of de campagnedimensies Bron en Medium goed worden ingevuld. In het gedeelte Behavior (Gedrag) kunt u zien of de filters goed worden toegepast op de content-URI. En in het gedeelte Conversions (Conversies) kunt u de configuratie van de doelen valideren. Als deze gedeelten andere gegevens bevatten dan u verwacht, controleert u het onderstaande gedeelte met flowgegevens om het probleem te verhelpen.

Opmerking: De gegevens die in dit rapport worden weergegeven, zijn het resultaat van een emulatie van de manier waarop Analytics hits verwerkt. Het is mogelijk dat de informatie in Analytics afwijkt van het Google Tag Assistant Recordings-rapport. Het Google Tag Assistant Recordings-rapport bevat bijvoorbeeld geen informatie over gekoppelde Google Ads-accounts.

Flow

Dit is het hart van Google Tag Assistant Recordings. Hier kunt u alle geladen pagina's en de hits en gebeurtenissen op deze pagina's bekijken. Gebruik deze details om problemen met uw Analytics-configuratie te identificeren en op te lossen.

U kunt de afzonderlijke geladen pagina's uit- of samenvouwen door in dit gedeelte op het plus- of minteken te klikken. Gebruik de opties in het gedeelte Details in het linkerdeelvenster van het rapport om alle details weer te geven of te verbergen.

Details voor het laden van de pagina

Het deelvenster Page load (Laden van pagina) bevat de volgende velden:

Veld Betekenis
Redirect (Omleiding) De URL van de beginpagina wanneer de pagina wordt geladen als gevolg van een omleiding.
URL De URL van de geladen pagina.
Time (Tijd) Het tijdstip waarop deze pagina is geladen. Page load 1 (Geladen pagina 1) is het startpunt. Zowel de laaddatum als laadtijd van deze pagina wordt opgenomen. Voor de pagina's die daarna worden geladen, is dit de tijd die is verstreken nadat de eerste pagina is geladen (Page load 1).
Hits Het aantal hits dat met het laden van deze pagina wordt gegenereerd en het aantal property's dat deze hits ontvangt.

Details van een paginahit

Het deelvenster Page hit (Paginahit) bevat onder andere de volgende velden:

Veld Betekenis
Time (Tijd) De tijd die is verstreken nadat de eerste pagina is geladen (Page load 1).
Hit URL (Hit-URL) De URL van de hit die naar Analytics is verzonden. Klik op het plusteken om indien nodig de volledige URL te bekijken.
Analytics property (Analytics-property) De Analytics-property die de hit heeft ontvangen.
Hit number in session (Hitnummer in sessie) Het volgnummer (index) van de hit in deze sessie.
Title (Titel) De paginatitel.
URI De URI van de verzonden hit die wordt opgeslagen in Analytics.
Hostname (Hostnaam) De hostnaam van de hit die wordt opgeslagen in Analytics.
Custom dimensions (Aangepaste dimensies) De waarden van de aangepaste dimensies of statistieken die zijn ingesteld door de hit.

Details van een gebeurtenishit

Het deelvenster Event hit (Gebeurtenishit) bevat de dezelfde velden als hierboven zijn beschreven voor paginahits. Daarnaast bevat het venster de waarden de gebruiker voor de gebeurtenisvelden heeft gedefinieerd: Category (Categorie), Action (Actie), Label en Value (Waarde).

Meer informatie over gebeurtenissen in Analytics.

Overige hitgegevens

Dit gedeelte bevat andere typen hits: indien beschikbaar worden hier bijvoorbeeld Google Marketing Platform-hits, videohits, sociale hits en door de gebruiker gedefinieerde hits weergegeven.