Bruk av Tag Assistant Recordings

Finn ut hvordan du installerer, konfigurerer og bruker Google Tag Assistant Recordings.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Installer eller avinstaller Google Tag-assistent

Google Tag Assistant Recordings er en del av Chrome-utvidelsen Google Tag-assistent.

Skaff deg Google Tag-assistent

OK, jeg har installert den. Hva gjør jeg nå?

Etter installasjon vises ikonet for Google Tag-assistent i utvidelsesraden i Chrome-nettleseren: Google Tag Assistant Recordings icon

Fra nå av kommer Google Tag-assistent til å analysere taggene på alle sidene du åpner. Vær oppmerksom på at ikonet for denne utvidelsen kan skifte farge og vise ulike tall, avhengig av taggene den finner. En side med én enkelt tag som inneholder en feil, kommer for eksempel til å bli vist i rødt med tallet 1: Google Tag Assistant Recordings icon with error

Google Tag-assistent sporer ikke nettaktivitetene dine. Assistenten undersøker bare taggene på sidene du åpner, og viser deg – og bare deg – resultatene. Les gjennom Om Google Tag Assistant Recordings > Personvern for mer om dette.

Fjern eller slå av Google Tag-assistent

For å fjerne utvidelsen Google Tag-assistent, høyreklikk på ikonet, og velg Fjern fra Chrome. Alternativt kan du slette eller slå av utvidelsen på siden for Chrome-utvidelser.

1. Velg Chrome-vindumenyen > Utvidelser.
  2. Finn utvidelsen Tag-assistent (fra Google).
  3. Opphev merkingen i Slått på-avmerkingsboksen for å slå av utvidelsen. Klikk på papirkurv-ikonet for å slette den.

Registrer en flyt

Ved å registrere en flyt kan du få bekreftet hvorvidt Analytics-sporingen fungerer som forventet på nettstedet ditt. Registrer et svært viktig sett av trinn. Disse trinnene omfatter vanligvis sider på nettstedet ditt. Du kan også ta med sider fra andre nettsteder, som brukeren kan befinne seg på før vedkommende når nettstedet ditt. Slike sider kan for eksempel være google.no eller et tredjepartsnettsted med en annonse som har en viderekobling til nettstedet ditt. Hvis du for eksempel driver et nettsted for netthandel, kan du gå gjennom sidene og fremgangsmåten som er påkrevd for å velge en vare, legge inn bestillingen og betale for varen. Hvis formålet med nettstedet er å generere potensielle salg, kan du gå gjennom prosessen med å gå til og registrere deg for nyhetsbrevet du bruker i markedsføringsøyemed.

Velg en egnet startside før du starter registreringen. Siden kan ligge på nettstedet ditt, men du kan også vurdere å starte fra et tredjepartsnettsted, så som Google Søk, Facebook eller Yahoo!, hvor det finnes en link til nettstedet ditt. Begynn med å registrere og laste inn den gjeldende siden på nytt (slik at Google Tag Assistant Recordings kan få registrert taggene og handlingene for den aktuelle siden). Naviger deretter gjennom flyten du vil registrere. Når du er ferdig med dette, kan du avslutte registreringen og se resultatene i Google Tag Assistant Recordings-rapportene.

Start registreringen

1. Klikk på utvidelsesikonet på verktøyraden for Chrome-utvidelser.
  2. Klikk på Registrer nede til venstre i vinduet for Google Tag-assistent.
  3. Ikonet for Google Tag-assistent blir nå endret for å indikere at registrering er aktivert.
  4. Start med å navigere gjennom flyten.

Merk av i Følg registreringen når linken åpnes i en ny fane-avmerkingsboksen hvis flyten åpner en side i et nytt vindu eller en ny fane. Hvis dette ikke er tilfelle, blir ikke denne siden registrert, og du må gå tilbake til den opprinnelige fanen eller det opprinnelige vinduet for å fortsette eller avslutte registreringen.

Avslutt registreringen

1. Klikk på utvidelsesikonet på verktøyraden for Chrome-utvidelser.
  2. Klikk på STOPP nede til venstre i vinduet for Google Tag-assistent.

Når du avslutter en registrering, vises analyserapporten i vinduet for Google Tag Assistant Recordings. Denne rapporten er et sammendrag av antallet sider som ble registrert, og antallet tagger som ble utløst.

Klikk på Vis full rapport om du vil se flere detaljer om registreringen. Velg den detaljerte rapporten du vil lese.

Klikk på Gjenoppta registreringen for å fortsette med å legge til detaljer i gjeldende flytregistrering.

Rapporter i Tag-assistent

I Tag-assistentrapporten kan du se alle taggene som ble utløst på alle sidene du åpnet under registreringsøkten. Med kontrollene i venstre panel kan du gjøre følgende:

Filtrer tagger

Merk av i avmerkingsboksene for kontoene for å vise eller skjule tagger som ble funnet for de ulike kontoene under registreringen.

Detaljer

Velg Detaljert datautvalg om du vil se tilleggsinformasjon i rapportens del om tagger. Slik informasjon kan for eksempel være hvilken versjon Analytics-sporingskoden som brukes samt informasjon om informasjonskapsler.

Vis eller skjul sider og tagger

Klikk på pluss- eller minus-ikonet for henholdsvis å vise eller skjule detaljene om alle sider og tagger som ble aktivert.  Expand iconCollapse icon

Vis eller skjul ignorerte forespørsler

Du kan merke individuelle problemer eller hele sider som ignorert. Deretter kan du vise eller skjule dem med denne kontrollen.

For å ignorere en hel side, hold markøren over et Sideinnlasting-kort, og klikk på minus-ikonet for å legge til denne siden i listen over ignorerte elementer. For å merke et problem som ignorert, klikk på minus-ikonet ved siden av det i detaljdelen.

Legg merke til at ignorerte sider fortsatt behandles og vises i Analytics-rapporten.

Registrerte sider

Hoveddelen av rapporten inneholder én eller flere kort med informasjon om taggene som ble funnet på de enkelte sidene som ble åpnet under registreringen. Klikk på pluss-ikonet for å vise et kort og sidedetaljene, inkludert eventuelle feil som ble funnet.

Detaljer om sideinnlasting

Sideinnlasting-panelet inkluderer følgende felt:

Felt Funksjon
Nettadresse Nettadressen for siden som ble lastet inn.
Tidspunkt Datoen og klokkeslettet da siden ble lastet inn.
Tagger Antallet tagger som ble funnet på den aktuelle siden. Her vises også antallet feil som oppsto. (Advarsler og forslag telles ikke med her, bare kritiske feil.)
Sideinnlasting Tiden det tok før siden var ferdig innlastet.

Tag-detaljer og meldinger

Alle tagger som ble funnet på den registrerte siden, vises, i tillegg til detaljer om de aktuelle taggene. Tagger og feilmeldinger har fargekoder som indikerer de ulike problemtypene som ble funnet:

• Et grønt tag-ikon eller grønn melding betyr at det ikke ble funnet noen problemer med taggen.
  • Et blått tag-ikon eller en blå melding betyr at det ble funnet mindre alvorlige implementeringsproblemer i den aktuelle taggen, eller at det foreligger forslag som kan forbedre merkingen på nettstedet ditt.
  • Et gult tag-ikon eller en gul melding er et varsel om at implementeringen kan gi uventede resultater.
  • Et rødt tag-ikon eller en rød melding betyr at det ble funnet kritiske implementeringsproblemer i taggen. Taggen fungerer kanskje ikke slik den skal, eller den kan føre til ukorrekte eller manglende data i rapportene dine.

Hold markøren over en feilmelding for å se et verktøytips med ytterligere informasjon om meldingen. Det vises også et ? (hjelp)-ikon du kan finne enda mer informasjon via. Klikk på ikonet for å legge til dette problemet i listen over ignorerte elementer.

Analytics-rapporten

Klikk på GOOGLE ANALYTICS-fanen for å se de Analytics-spesifikke resultatene fra registreringen. I denne rapporten kan du se en detaljert analyse av Analytics-implementeringen i form av en tenkt fremstilling av hvordan de registrerte dataene kommer til å se ut i rapporter for det aktuelle datautvalget. Vær oppmerksom på at du må ha tilgangstillatelse til disse områdene og datautvalgene for å få se dataene i rapporten.

I Analytics-rapporten kan du også se problemer som omfatter, men som ikke er begrenset til, følgende:

• Google Ads-ID-er som ikke lenger brukes
  • avbrutte økter på flere domener
  • overskridelse av treffgrensen
  • sidetreff som ble registrert sent
  • doble treff
  • egendefinerte dimensjoner, egendefinerte beregninger og tilpassede variabler som ikke er gyldige
  • sider der tagger mangler
  • ugyldige hendelser
  • manglende konverteringer
  • manglende User ID-er
  • ugyldige filtre
  • ugyldige mål

Se listen over spesifikke varsler og hva de betyr.

Med kontrollene i venstre panel kan du gjøre følgende:

Oppdater

Kjør gjeldende innlastede registreringen på nytt i Analytics-konfigurasjonen din. Ved å gjøre dette kan du endre ting på nettstedet ditt og/eller i Analytics-konfigurasjonen. Deretter kan du raskt se effekten de aktuelle endringene har på det samlede antallet treff.

Velg områder og datautvalg

Velg Analytics-området og -datautvalgene det skal rapporteres om.

Endre sted

Viser stedsinformasjonen som for øyeblikket er valgt. Klikk på Endre for å angi et annet sted. Du kan oppgi en IP-adresse, en geografisk posisjon eller velge å ikke bruke noe sted i det hele tatt. På denne måten kan du teste stedsbaserte konfigurasjonsinnstillinger, så som IP-baserte filtre.

Åpen registrering

Importér en registrering fra en HARZ-fil.

HAR (HTTP-arkiv)-formatet er en standardmetode for registrering av informasjon om HTTP-økter. (HARZ er en komprimert HAR-fil.) Det er i dette formatet Google Tag Assistant Recordings-økter registreres. Med HttpWatch-verktøyet kan du opprette HAR-filer for andre nettlesere enn Chrome.

Merk: Hvis du importerer en registrering, erstattes eventuelle gjeldende registreringer som vises i fanen for Analytics-rapporter.

Lagre registreringen

Lagre gjeldende registrering som en HARZ-fil.

Send gjeldende rapport til skriveren.

Detaljer

Med kontrollene i Detaljer-delen kan du vise eller skjule valgt informasjonstype i Flyt-delen av rapporten. Du kan for eksempel klikke på + sideinnlastinger for å vise alle detaljer om sideinnlastinger i Flyt-delen. Klikk på - sideinnlastinger for å skjule disse detaljene.

Hopp til

Gå til tilsvarende del av rapporten.

En forklaring av Analytics-rapporten

I Analytics-rapporten finner du flere deler, og alle er mer eller mindre selvforklarende:

Registreringssammendrag

Her finner du en oversikt over gjeldende registrering. Denne informasjonen inkluderer følgende felt:

Felt Funksjon
Tidspunkt for registrering Datoen og klokkeslettet da registreringen begynte.
Sted IP-adressen eller den geografiske posisjonen nettleseren din sendte. Du kan overstyre stedet via Endre sted-alternativet.
Totalt antall sideinnlastinger Antallet sider som ble lastet inn i nettleseren din i løpet av registreringsøkten.
Sporingskoder Antallet Analytics-sporingskoder som ble funnet i løpet av registreringsøkten. Her rapporteres også antallet Analytics-områder du har autorisasjon til å åpne.
Valgt område Analytics-området som for øyeblikket vises.

Varsler

Her lister vi opp eventuelle problemer som ble funnet under registreringen.

• Et gult ikon innebærer at Google Tag Assistant Recordings har funnet et mindre alvorlig implementeringsproblem som potensielt kan påvirke dataene og beregningene for nettstedet ditt.
  • Et rødt ikon innebærer at Google Tag Assistant Recordings har funnet en kritisk implementeringsfeil som må fikses så fort som mulig.

Klikk på en varslingsmelding for å se hvor feilen oppsto i registreringsflyten og vise ytterligere detaljer om varselet.

Se flere gjentatte varsler

Når flere varsler av samme type oppdages, registrerer Google Tag Assistant Recordings bare de første varslene. For å se flere varsler, klikk på pluss-ikonet i slutten av meldingen. Klikk på minus-ikonet for å skjule dem igjen.

Sammendrag for datautvalg

I delen for datautvalg vises utvalgte detaljer fra Analytics-rapportene Brukeranskaffelse, Atferd og Konverteringer. Her kan du se en tenkt fremstilling av hvordan sidetreffene du registrerte, blir vist i valgte Analytics-datautvalg hvis disse treffene faktisk blir sendt til Analytics.

I Brukeranskaffelse-delen kan du for eksempel se hvorvidt kampanjedimensjonene Kilde og Medium blir korrekt forhåndsutfylt. I Atferd-delen kan du se hvorvidt filtrene brukes på rett måte i innholds-URI-er. Og i Konverteringers-delen kan du få validert målkonfigurasjonen din. Hvis dataene i disse delene ikke er som forventet, må du feilsøke problemene via Flytdetaljer-delen.

MERK: Dataene som fremgår i denne rapporten, er et resultat av en etterligning av behandlingen av treff i Analytics. Det kan finnes avvik mellom Google Tag Assistant Recordings-rapporten og det som fremgår i Analytics. Google Tag Assistant Recordings-rapporten viser for eksempel ikke data fra tilknyttede Google Ads-kontoer.

Flyt

Dette er kjernen i Google Tag Assistant Recordings. Du kan se alle sidene som er lastet inn samt treffene og hendelsene på disse sidene. Med denne informasjonen kan du identifisere og feilsøke problemer med Analytics-konfigurasjonen din.

Vis eller skjul individuelle sideinnlastinger ved å klikke på henholdsvis pluss- eller minus-ikonet i denne delen. Med kontrollene som er plassert i Detaljer-delen av rapportens venstre panel, kan du vise eller skjule alle rapportdetaljene.

Detaljer om sideinnlasting

Sideinnlasting-panelet inkluderer følgende felt:

Felt Funksjon
Viderekobling Nettadressen til den opprinnelige siden, forutsatt at sideinnlastingen inntraff som en følge av en viderekobling.
Nettadresse Nettadressen for siden som ble lastet inn.
Tidspunkt Klokkeslettet da denne sideinnlastingen inntraff. Sideinnlasting 1 er starttidspunktet, så det er datoen og klokkeslettet for den sideinnlastingen som blir registrert. For påfølgende sideinnlastinger registreres tiden som er gått siden sideinnlasting 1 inntraff.
Treff Antallet treff generert av denne sideinnlastingen samt antallet områder disse treffene er fordelt på.

Detaljer om sidetreff

I Sidetreff-panelet finner du følgende felt:

Felt Funksjon
Tidspunkt Tiden som er gått siden sideinnlasting 1 inntraff.
Nettadresse for treff Nettadressen for treffet som ble sendt til Analytics. Klikk på pluss-ikonet for å se den fullstendige nettadressen, om dette er nødvendig.
Analytics-område Analytics-området treffet inntraff på.
Treffnummer i økt Treffets sekvensielle nummer (indeksnummer) i økten.
Tittel Sidens tittel.
URI URI-en for treffet som skal bli lagret i Analytics.
Vertsnavn Vertsnavnet på treffet som skal bli lagret i Analytics.
Egendefinerte dimensjoner Verdiene for eventuelle egendefinerte dimensjoner eller beregninger som er angitt av treffet.

Detaljer om hendelsestreff

I Hendelsestreff-panelet finner du ovennevnte felt for sidetreff. Her finner du også de brukerdefinerte verdiene for Hendelse-feltene: Kategori, Handling, Etikett og Verdi.

Finn ut mer om hendelser i Analytics.

Andre treffdetaljer

Denne delen inneholder andre typer treff. Hvis Google Marketing Platform-treff, videotreff, sosiale treff og brukerdefinerte treff er tilgjengelige, vises de her.