Tag Assistant -tallenteiden käyttäminen

Lue lisätietoja Google Tag Assistant -tallenteiden asentamisesta, määrittämisestä ja käyttämisestä.
Tässä artikkelissa:

Google Tag Assistantin asentaminen ja asennuksen poistaminen

Google Tag Assistant -tallenteet sisältyy Chromen Google Tag Assistant -laajennukseen.

Hanki Google Tag Assistant

Selvä, asensin sen. Mitä teen nyt?

Asennuksen jälkeen Chrome-selaimen laajennuspalkissa näkyy Google Tag Assistant -kuvake: Google Tag Assistant Recordings icon

Tästedes Google Tag Assistant analysoi tagit kaikilla sivuilla, joilla käyt. Huomaa, että laajennuksen kuvakkeen väri ja sen näyttävät numerot voivat muuttua sen mukaan, mitä tageja se löytää. Esimerkiksi sivu, jolla on yksi virheen näyttävä tagi, näkyy merkittynä punaisella ja numerolla 1: Google Tag Assistant Recordings icon with error

Google Tag Assistant ei seuraa verkkotoimintaasi. Se tutkii tageja vain sivuilla, joilla käyt, ja näyttää tulokset vain sinulle. Lisätietoja on kohdassa Tietoja Google Tag Assistant -tallenteista > Yksityisyys.

Google Tag Assistantin poistaminen tai poistaminen käytöstä

Voit poistaa Google Tag Assistant -laajennuksen klikkaamalla sen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Poista Chromesta. Voit myös poistaa laajennuksen käytöstä tai poistaa sen kokonaan Chromen Laajennukset-sivulta seuraavasti:

1. Valitse Ikkuna > Laajennukset.
  2. Etsi Tag Assistant (by Google) -laajennus.
  3. Poista laajennus käytössä poistamalla Käytössä-valintaruudun valinta. Poista laajennus klikkaamalla roskakorikuvaketta.

Käyttäjien kulkeman reitin tallentaminen

Tallentamalla käyttäjien kulkeman reitin voit varmistaa, että Analytics seuranta toimii sivustollasi odotetulla tavalla. Valitse tärkeitä vaiheita tallennettaviksi. Tällaiset vaiheet ovat yleensä sivustosi sivuja. Voit myös sisällyttää sivuja muilta sivustoilta, joilta käyttäjät saattavat tulla sivustollesi. Tällainen sivusto voi olla esimerkiksi google.fi-sivusto tai jonkin kolmannen osapuolen sivusto, jolla on linkki sivustollesi. Jos esimerkiksi hallinnoit verkkokauppasivustoa, käy läpi sen sivut sekä eri vaiheet, joita tarvitaan tuotteen valitsemiseen, tilauksen tekemiseen ja maksun lähettämiseen. Jos sivustosi tarkoitus on tuottaa liidejä, käy läpi mainostamiseen käytettävän uutiskirjeen hakemisen ja vastaanottajaksi rekisteröitymisen vaiheet.

Valitse sopiva aloitussivu ennen tallennuksen aloittamista. Sivu voi olla esimerkiksi jokin sivustosi sivu, mutta myös jonkin kolmannen osapuolen sivuston sivu, kuten Google-haku, Facebook tai Yahoo!, jolla on sivustosi linkki. Aloita tallennus ja lataa nykyinen sivu uudelleen (jotta Google Tag Assistant -tallenteet voi tallentaa kyseisen sivun tagit ja toiminnot). Siirry sitten sen reitin läpi, jonka haluat tallentaa. Kun olet valmis, lopeta tallennus ja tarkastele tuloksia Google Tag Assistant -tallenteiden raporteissa.

Aloita tallennus

1. Klikkaa laajennuskuvaketta Chrome-laajennusten työkaluriviltä.
  2. Valitse Google Tag Assistant -ikkunan vasemmasta alareunasta Record (Tallenna).
  3. Google Tag Assistant -kuvake muuttuu sen merkiksi, että tallennus on aktiivinen.
  4. Ryhdy kulkemaan reitin läpi.

Avaa Follow recording when link opens a new tab (Seuraa tallennusta, kun linkki avaa uuden välilehden) -ruutu, jos sivua aukeaa uudella välilehdellä tai uuteen ikkunaan reitin kulkemisen aikana. Muussa tapauksessa sivua ei tallenneta ja sinun on palattava alkuperäiselle välilehdelle tai ikkunaan ja jatkettava tallennusta tai lopetettava se.

Lopeta tallennus

1. Klikkaa laajennuskuvaketta Chrome-laajennusten työkaluriviltä.
  2. Klikkaa STOP (LOPETA) -vaihtoehtoa Google Tag Assistant -ikkunan vasemmasta alakulmasta.

Kun lopetat tallennuksen, Google Tag Assistant -tallenteiden ikkunassa näytetään Analyysiraportti, joka näyttää yhteenvedon tallennettujen sivujen ja käynnistettyjen tagien määrästä.

Klikkaa Show Full Report (Näytä koko raportti), jos haluat tutkia tarkempia tietoja tallennuksestasi. Valitse yksityiskohtainen raportti, jota haluat tarkastella.

Klikkaa Resume Recording (Jatka tallennusta), jos haluat jatkaa tietojen lisäämistä nykyiseen reitin tallenteeseen.

Tag Assistant -raportti

Tag Assistant -raportissa näkyvät kaikki tagit, jotka käynnistyivät kaikilla tallennusistunnon aikana vierailluilla sivuilla. Vasemmanpuoleisessa paneelissa näkyvien hallinta-asetusten avulla voit tehdä seuraavia toimia:

Tagien suodattaminen

Valitse tilin valintaruutuja, jos haluat piilottaa tai näyttää tallennuksen aikana löytyneiden eri tilien tageja.

Tietojen tarkasteleminen

Valitse Detailed View (Yksityiskohtainen näkymä), jos haluat nähdä raportin tagiosiossa lisätietoja, kuten Analytics -seurantakoodiversiot ja evästetiedot.

Sivujen ja tagien laajentaminen ja tiivistäminen

Klikkaa plus- ja miinus-kuvakkeita, jos haluat näyttää tai piilottaa käytyjen sivujen ja tagien tietoja:  Expand iconCollapse icon

Ohitettujen pyyntöjen näyttäminen tai piilottaminen

Voit merkitä yksittäisiä asioita tai kokonaisia sivuja ohitetuiksi ja valita sitten niiden näyttämisen tai piilottamisen tämän valinnan avulla.

Jos haluat ohittaa kokonaisen sivun, siirrä osoitin sivun latauksen kortin kohdalle ja klikkaa miinus-kuvaketta, niin sivu lisätään ohitusluetteloon. Jos haluat merkitä asian ohitetuksi, klikkaa tieto-osassa sen vieressä näkyvää miinus-kuvaketta.

Huomaa, että ohitetut sivut käsitellään silti, ja ne näytetään Analytics -raportissa.

Tallennetut sivut

Raportin tekstiosissa on ainakin yksi kortti, jossa näkyy tiedot tallennuksen aikana vieraillulta sivulta löytyneistä tageista. Plus-kuvaketta klikkaamalla voit laajentaa kortin ja tuoda näyttöön sivun tiedot, mukaan lukien löytyneet virheet.

Sivun latauksen tiedot

Page load (Sivun lataus) -paneelissa on seuraavat kentät:

Kenttä Merkitys
URL (URL-osoite) Ladatun sivun URL-osoite.
Time (Aika) Sivun lataamisen päivämäärä ja kellonaika.
Tags (Tagit) Sivulta löytyneiden tagien määrä. Lisäksi kentässä näytetään havaittujen virheiden määrä. (Varoituksia ja ehdotuksia ei lasketa, vain kriittiset virheet.)
Page Load (Sivun lataaminen) Sivun lataamisen viimeistelemiseen kulunut aika.

Tagien tiedot ja viestit

Kaikki tallennetuilla sivuilla näkyneet tagit näytetään yhdessä tagien tietojen kanssa. Tagit ja ongelmien viestit ovat värikoodattuja. Värit kertovat löytyneiden ongelmien tai muiden tärkeiden asioiden tyypin.

• Vihreä tagin kuvake tai viesti tarkoittaa, että tagista ei löydetty ongelmia.
  • Sininen tagin kuvake tai viesti tarkoittaa, että löysimme tagin toteutukseen liittyviä pieniä ongelmia tai että meillä on ehdotuksia sivuston taggauksen parantamiseen.
  • Keltainen tagin kuvake tai viesti tarkoittaa, että toteutus voi johtaa odottamattomiin tuloksiin.
  • Punainen tagin kuvake tai viesti tarkoittaa, että tagista löytyi kriittisiä toteutukseen liittyviä ongelmia. Tagi ei ehkä toimi oikein, ja sen käyttäminen voi saada aikaan virheellisten tietojen päätymisen raportteihin tai tietojen puuttumisen raporteista.

Siirrä osoitin ongelmaviestin päälle, niin saat näyttöön viestiin liittyviä lisätietoja sisältävän työkaluvihjeen. Näyttöön tulee myös ?-kuvake (ohjekuvake), jolla voit tuoda näyttöön lisätietoja. Klikkaa kuvaketta, niin ongelma lisätään ohitusluetteloon.

Analytics -raportti

Klikkaamalla GOOGLE ANALYTICS -välilehteä voit tuoda näyttöön tallenteen Analytics -tietoja. Tämä raportti näyttää yksityiskohtaisen analyysin Analytics -toteutuksestasi näyttämällä arvion siitä, miltä tallennetut tiedot näyttävät kyseisen näkymän raporteissa. Huomaa, että sinulla on oltava oikeus käsitellä sivustoja ja näkymiä, jotta näet niiden tiedot raportissa.

Analytics -raportissa voi myös näkyä ongelmia tai muita tärkeitä asioita, jotka liittyvät esimerkiksi seuraaviin asioihin:

• keskeytetyt Google Ads ‑tunnukset
  • rikkinäiset verkkotunnusten väliset istunnot
  • ylitetty osumien määrä
  • sivulla liian myöhään lähetetyt osumat
  • kaksinkertaiset osumat
  • virheelliset omat ulottuvuudet, tiedot tai muuttujat
  • sivuilta puuttuvat tagit
  • virheelliset tapahtumat
  • puuttuvat konversiot
  • puuttuvat käyttäjätunnukset
  • virheelliset suodattimet
  • virheelliset tavoitteet.

Katso luetteloa ilmoituksista ja niiden merkityksestä.

Vasemmanpuoleisessa paneelissa näkyvien hallinta-asetusten avulla voit tehdä seuraavaa:

Update (Päivitä)

Voit suorittaa tällä hetkellä ladatun tallenteen uudelleen Analytics -määritysten avulla. Näin voit tehdä muutoksia sivustolle ja/tai Analytics määrityksiin ja nähdä nopeasti muutosten vaikutukset kerättyihin osumiin.

Choose Property & Views (Valitse sivusto ja näkymät)

Voit valita Analytics -sivuston ja -näkymät, joista haluat luoda raportteja.

Change Location (Muuta sijaintia)

Voit tuoda näkyviin tällä hetkellä valitut sijaintitiedot. Voit määrittää toisen sijainnin klikkaamalla Change (Muuta) -vaihtoehtoa. Voit antaa IP-osoitteen tai maantieteellisen sijainnin tai valita, ettei sijaintia käytetä lainkaan. Näin voit testata sijaintiin perustuvia määritysasetuksia, kuten IP-pohjaisia suodattimia.

Open Recording (Avaa tallennus)

Voit tuoda tallenteen .HARZ-tiedostosta.

HAR (HTTP Archive) -tiedostomuoto on HTTP-istuntojen tallennukseen tavallisesti käytetty muoto. (HARZ on pakattu HAR-tiedosto.) Google Tag Assistant -tallenteiden istunnot tallennetaan tähän muotoon. Voit luoda HAR-tiedostoja muissa selaimissa kuin Chromessa käyttämällä HttpWatch-apuohjelmaa.

Huom. Tallennuksen tuominen korvaa nykyiset Analytics -raportin välilehdellä näkyvät tallenteet.

Save recording (Tallenna tallennustiedot)

Voit tallentaa nykyisen tallennuksen .harz-tiedostoksi.

Voit lähettää nykyisen raportin tulostimeen.

Details (Tiedot)

Tiedot-osan säätimillä voit laajentaa tai tiivistää valitun tietotyypin raportin Reitti-osiossa. Voit esimerkiksi laajentaa kaikki sivun latausten tiedot Reitti-osiossa klikkaamalla + Page Loads (Sivulataukset) -kohtaa. Voit tiivistää tiedot klikkaamalla - Page Loads (Sivulataukset).

Jump to (Siirry)

Voit siirtyä haluamaasi kohtaan raportissa.

Analytics -raportin tulkitseminen

Analytics -raportti koostuu useista kohdista. Useimpien kohtien merkitys on selvä:

Recording Summary (Tallenteen yhteenveto)

Tässä kohdassa näkyy nykyisen tallenteen yleiskuvaus. Tässä annettuihin tietoihin sisältyvät seuraavat kentät:

Kenttä Merkitys
Recording time (Tallennusaika) Kellonaika ja päivämäärä, jolloin tallennus aloitettiin.
Location (Sijainti) Selaimen ilmoittama IP-osoite tai maantieteellinen sijainti. Voit ohittaa tämän Change Location (Muuta sijaintia) -toiminnolla.
Total Page Loads (Sivun lataamiset yhteensä) Selaimen tallennusistunnon aikana lataamien sivujen määrä.
Tracking codes (Seurantakoodit) Tallennusistunnon aikana löytyneiden Analytics -seurantakoodien määrä. Tämä ilmoittaa myös sellaisten Analytics -sivustojen määrän, joita sinulla on lupa käyttää.
Selected property (Valittu sivusto) Tällä hetkellä näytettävä Analytics -sivusto.

Alerts (Ilmoitukset)

Tallennuksen aikana löytyneet ongelmat ilmoitetaan tässä.

• Keltainen kuvake tarkoittaa, että Google Tag Assistant -tallenteet ovat löytäneet toteutukseen liittyvän pienen ongelman, joka saattaa vaikuttaa sivuston tietoihin.
  • Punainen kuvake tarkoittaa, että Google Tag Assistant -tallenteet ovat havainneet kriittisen toteutusvirheen, joka tulee korjata mahdollisimman pian.

Klikkaa ilmoitusta, jos haluat nähdä, missä tallennuksen kohdassa ongelma ilmeni, ja tuoda näyttöön lisätietoja ilmoituksesta.

Toistuvien ilmoitusten näkeminen

Kun Google Tag Assistant -tallenteet löytävät useita samanlaisia ilmoituksia, vain ensimmäiset ilmoitukset näytetään. Jos haluat nähdä muut ilmoitukset, klikkaa viestin lopussa näkyvää plus-kuvaketta. Klikkaa miinus-kuvaketta, jos haluat piilottaa muut viestit uudelleen.

Näkymien yhteenvetotiedot

Näkymäosio näyttää valitut tiedot Analytics Hankinta-, Käyttäytyminen- ja Konversiot-raporteista. Näin voit nähdä yleiskuvan siitä, kuinka tallentamiesi sivujen osumat näytettäisiin valituissa Analytics -näkymissä, jos kyseiset osumat todella lähetettäisiin Analyticsiin.

Hankinta-osassa näkyy esimerkiksi se, täytetäänkö Liikenteen lähde- ja Tulotapa-kampanjaulottuvuuksien tiedot oikein. Käyttäytyminen-osassa voi näkyä, käytetäänkö suodattimia oikein sisällön URI-osoitteessa. Konversiot-osan avulla voi puolestaan tarkistaa Tavoite-määritykset. Jos näiden osien tiedot eivät ole odottamasi kaltaisia, yritä käyttää alla käsitellyn Reitti-kohdan tietoja ongelman vianmääritykseen.

HUOM. Tässä raportissa näytettävät tiedot tuotetaan jäljittelemällä Analytics -osumien käsittelymenetelmää. Google Tag Assistant -tallenteiden raportissa ja Analyticsissa näkyvien tietojen välillä voi olla eroja. Esimerkiksi Google Tag Assistant -tallenteiden raportti ei näytä linkitettyjen Google Ads ‑tilien tietoja.

Flow (Reitti)

Tämä on Google Tag Assistant -tallenteiden tärkein ominaisuus. Tässä voit tarkastella ladattuja sivuja sekä kyseisten sivujen osumia ja tapahtumia. Näiden tietojen avulla voit tunnistaa ja selvittää Analytics -määrityksiisi liittyviä ongelmia.

Voit laajentaa tai tiivistää yksittäisiä sivun latauksia klikkaamalla tämän osan plus- ja miinus-kuvakkeita. Voit laajentaa tai tiivistää kaikki raportin tiedot käyttämällä raportin Details (Tiedot) -osassa näkyviä valitsimia.

Sivun latauksen tiedot

Page load (Sivun lataus) -paneeli sisältää seuraavat kentät:

Kenttä Merkitys
Redirect (Uudelleenohjaus) Alkuperäisen sivun URL-osoite, jos sivun lataaminen on seurausta uudelleenohjauksesta.
URL (URL-osoite) Ladatun sivun URL-osoite.
Time (Aika) Tämän sivun latauksen ajankohta. Sivun lataus 1 on aloituskohta, joten kyseisen sivun latauksen päivämäärä ja kellonaika tallennetaan. Myöhemmissä sivun latauksissa tämä on aika, joka on kulunut ensimmäisestä sivun latauksesta.
Hits (Osumat) Tämän sivun latauksen luomien osumien määrä ja näitä osumia keräävien sivustojen määrä.

Sivun osuman tiedot

Page hit (Sivun osuma) -paneeli sisältää seuraavat kentät:

Kenttä Merkitys
Time (Aika) Ensimmäisestä sivun latauksesta kulunut aika.
Hit URL (Osuman URL-osoite) Analyticsiin lähetetyn osuman URL-osoite. Klikkaa plus-kuvaketta, jos haluat nähdä koko URL-osoitteen.
Analytics property (Analytics -sivusto) Analytics -sivusto, joka vastaanottaa osuman.
Hit number in session (Istunnon osumien määrä) Tämän istunnon osuman järjestysnumero.
Title (Otsikko) Sivun otsikko.
URI Analyticsiin tallennettavan osuman URI.
Hostname (Isäntänimi) Analyticsiin tallennettavan osuman isäntänimi.
Custom dimensions (Omat ulottuvuudet) Osuman määrittämien omien ulottuvuuksien tai tietojen arvot.

Tapahtuman osumatiedot

Event hit (Tapahtumaosuma) -paneeli sisältää yllä kuvattujen sivujen osumien kenttien lisäksi käyttäjän määrittämät Tapahtuma-kenttien arvot: Category (Luokka), Action (Toiminta), Label (Tunniste) ja Value (Arvo).

Lue lisätietoja Analytics tapahtumista.

Other hit details (Muut osumatiedot)

Tässä näkyvät tiedot mahdollisista muun tyyppisistä osumista, kuten Google Marketing Platform ‑osumista, video-osumista, some-osumista ja käyttäjän määrittämistä osumista.