Sådan bruger du Tag Assistant Recordings

Få oplysninger om, hvordan du installerer, konfigurerer og bruger Google Tag Assistant Recordings.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Installer/afinstaller Google Tag Assistant

Google Tag Assistant Recordings er en del af Chrome-udvidelsen Google Tag Assistant.

Hent Google Tag Assistant

OK, jeg har installeret udvidelsen. Hvad nu?

Efter installationen vises ikonet Google Tag Assistant på linjen med udvidelser i din Chrome-browser. Google Tag Assistant Recordings icon

Fra nu af analyserer Google Tag Assistant taggene på hver eneste side, du besøger. Bemærk! Der kan vises tal i ikonet for udvidelsen, og det kan også skifte farve, alt efter hvor mange og hvilken type tags der findes. Eksempel: En side med et enkelt tag med en fejl angives med et rødt ikon med tallet 1. Google Tag Assistant Recordings icon with error

Google Tag Assistant sporer ikke din onlineaktivitet. Værktøjet undersøger kun taggene på de sider, du besøger, hvorefter du – og kun du – får vist resultaterne. Se Om Google Tag Assistant Recordings > Beskyttelse af personlige oplysninger for at få flere oplysninger.

Fjern eller deaktiver Google Tag Assistant

Hvis du vil fjerne udvidelsen Google Tag Assistant, skal du højreklikke på ikonet og vælge Fjern fra Chrome. Du kan også vælge at slette eller deaktivere udvidelsen på siden Chrome-udvidelser:

1. Vælg Vindue > Udvidelser
  2. Find udvidelsen Tag Assistant (fra Google).
  3. Fjern markeringen af afkrydsningsfeltet Aktiveret for at deaktivere udvidelsen. Klik på ikonet for papirkurven for at slette udvidelsen.

Registrer et flow

Registrering af et flow gør det lettere for dig at kontrollere, at Analytics-sporingen på dit website fungerer efter hensigten. Vælg en række vigtige trin, der skal registreres. Disse trin omfatter typisk sider på dit website. Du kan også medtage sider fra andre websites, hvorfra en bruger kan indlede et besøg på dit website, f.eks. google.dk eller et tredjepartswebsite med en annonce, der linker til dit website. Hvis du eksempelvis driver et e-handelswebsite, skal du gennemgå de sider og trin, der er relevante, når man skal vælge en vare, afgive en ordre og foretage betaling. Hvis formålet med dit website er generering af kundeemner, skal du gennemgå processen med at navigere hen til og tilmelde sig dit nyhedsbrev.

Før du starter registreringen, skal du vælge en passende side, der skal startes fra. Det kan f.eks. være en side på dit website, men du kan også overveje at starte fra et tredjepartswebsite, f.eks. Google Søgning, Facebook eller Yahoo!, hvor der er et link til dit website. Start med at registrere og indlæse den aktuelle side (så Google Tag Assistant Recordings kan registrere tags og handlinger for denne side). Naviger derefter gennem det flow, der skal registreres. Afslut registreringen, når du er færdig, og se resultaterne i rapporterne i Google Tag Assistant Recordings.

Start registreringen

1. Klik på ikonet for udvidelsen på værktøjslinjen med Chrome-udvidelser.
  2. Klik på Registrer i nederste venstre hjørne af Google Tag Assistant-vinduet.
  3. Ikonet Google Tag Assistant ændrer sig, så du kan se, at registrering er aktiveret.
  4. Begynd at navigere gennem flowet.

Markér afkrydsningsfeltet Følg registrering, når linket åbner en ny fane, hvis dit flow åbner en side på en ny fane eller i et nyt vindue. Ellers registreres den pågældende side ikke, og du er i så fald nødt til at vende tilbage til den oprindelige fane eller det oprindelige vindue for at fortsætte eller afslutte registreringen.

Afslut registreringen

1. Klik på ikonet for udvidelsen på værktøjslinjen med Chrome-udvidelser.
  2. Klik på STOP i nederste venstre hjørne af Google Tag Assistant-vinduet.

Når du afslutter en registrering, vises rapporten Analyse, som er en oversigt over antallet af registrerede sider og udløste tags, i Google Tag Assistant Recordings-vinduet.

Klik på Vis hele rapporten for at få vist nærmere oplysninger om registreringen. Vælg den detaljerede rapport, der skal vises.

Klik på Genoptag registrering for at fortsætte registreringen af det aktuelle flow.

Rapporten Tag Assistant

I rapporten Tag Assistant kan du se alle de tags, der er blevet udløst på alle de sider, der er blevet besøgt i løbet af registreringssessionen. Du kan bruge kontrolelementerne i panelet til venstre til at foretage følgende handlinger:

Filtrér tags

Markér afkrydsningsfelterne for de relevante konti for at skjule eller få vist tags for de forskellige konti, der blev fundet i løbet af registreringen.

Nærmere oplysninger

Vælg Detaljeret visning for at få vist yderligere oplysninger i tagafsnittet i rapporten, f.eks. Analytics-sporingskodeversion og cookieoplysninger.

Udvid/minimer sider og tags

Klik på ikonerne plus og minus for at få vist eller skjule nærmere oplysninger om alle de besøgte sider og tags.  Expand iconCollapse icon

Vis/skjul ignorerede anmodninger

Du kan markere individuelle problemer eller hele sider som ignorerede og derefter bruge dette kontrolelement til at få dem vist eller skjule dem.

Hvis du vil ignorere en hel side, skal du holde musemarkøren over et sideindlæsningskort og klikke på ikonet minus for at føje den aktuelle side til listen over ignorerede elementer. Hvis du vil markere et problem som ignoreret, skal du klikke på ikonet minus ud for det i afsnittet med nærmere oplysninger.

Bemærk! Ignorerede sider behandles og vises i rapporten Analytics.

Registrerede sider

Den vigtigste del af rapporten indeholder et eller flere kort med nærmere oplysninger om de tags, der er blevet fundet på hver side, der er blevet besøgt i forbindelse med registreringen. Klik på ikonet plus for at udvide et kort og få vist nærmere oplysninger om siderne, heriblandt oplysninger om eventuelle registrerede fejl.

Nærmere oplysninger om sideindlæsninger

Panelet Sideindlæsning indeholder følgende felter:

Felt Betydning
Webadresse Den indlæste sides webadresse.
Tidspunkt/tidsrum Dato og klokkeslæt for sideindlæsningen.
Tags Det antal tags, der blev fundet på den aktuelle side. Du kan også se antallet af registrerede fejl. Det er kun alvorlige fejl, der vises her, ikke advarsler og forslag.
Sideindlæsning Hvor lang tid der gik, før siden var helt indlæst.

Nærmere oplysninger om tags og meddelelser

Du kan se hvert eneste tag, der blev fundet på den registrerede side, og nærmere oplysninger om hvert enkelt. Tags og meddelelser om problemer er farvemarkerede i henhold til den aktuelle problemtype:

• Et grønt tagikon med en tilhørende grøn meddelelse betyder, at der ikke blev registreret problemer med tagget.
  • Et blåt tagikon med en tilhørende blå meddelelse betyder, at der blev registreret et tag med mindre alvorlige implementeringsproblemer, eller at der er forslag til, hvordan du kan forbedre taggingen på dit website.
  • Et gult tagikon med en tilhørende gul meddelelse er en advarsel om, at implementeringen kan føre til uventede resultater.
  • Et rødt tagikon med en tilhørende rød meddelelse betyder, at der blev registreret et tag med alvorlige implementeringsproblemer. Tagget fungerer muligvis ikke efter hensigten, hvilket kan føre til ukorrekte eller manglende data i dine rapporter.

Hold musemarkøren over en problemmeddelelse for at få vist et værktøjstip med flere oplysninger om meddelelsen. Du kan også se ikonet ? (hjælp), som giver dig endnu flere oplysninger. Klik på ikonet for at føje dette problem til listen over ignorerede elementer.

Rapporten Analytics

Klik på fanen GOOGLE ANALYTICS for at få vist de Analytics-specifikke resultater af registreringen. I denne rapport får du en detaljeret analyse af din Analytics-implementering i form af et kvalificeret bud på, hvordan de registrerede data ville se ud i rapporter for den aktuelle visning. Bemærk! Du skal have adgangstilladelse til de pågældende ejendomme og visninger for at få vist dataene i rapporten.

I rapporten Analytics kan du også se problemer, bl.a. følgende:

• Mistede Google Ads-id'er
  • Afbrudte sessioner på tværs af domæner
  • Overskridelse af din hitgrænse
  • Sen afsendelse af hits på siden
  • Hitdubletter
  • Ugyldige tilpassede dimensioner, metrics eller variabler
  • Sider, der mangler tags
  • Ugyldige hændelser
  • Manglende konverteringer
  • Manglende User ID'er
  • Ugyldige filtre
  • Ugyldige mål

Se listen over konkrete underretninger og deres betydning.

Du kan bruge kontrolelementerne i panelet til venstre til at foretage følgende handlinger:

Opdater

Kør den aktuelt indlæste registrering igen op mod din Analytics-konfiguration. Det giver dig mulighed for at foretage ændringer af dit website og/eller din Analytics-konfiguration og derefter hurtigt se ændringernes indvirkning på antallet af indsamlede hits.

Vælg ejendom og visninger

Vælg den Analytics-ejendom og den visning eller de visninger, der skal rapporteres om.

Skift placering

Du får vist oplysninger om den aktuelt valgte placering. Klik på Skift for at angive en anden placering. Du kan angive en IP-adresse eller et geografisk sted, eller du kan vælge slet ikke at bruge en placering. Det giver dig mulighed for at teste placeringsbaserede konfigurationsindstillinger, f.eks. IP-baserede filtre.

Åbn registrering

Importér en registrering fra en .HARZ-fil.

Formatet HAR (HTTP Archive) er et standardformat til registrering af oplysninger om HTTP-sessioner. En HARZ-fil er en komprimeret HAR-fil. Det er det format, der bruges til lagring af en Google Tag Assistant Recordings-session. Du kan oprette HAR-filer i andre browsere end Chrome ved hjælp af værktøjet HttpWatch.

Bemærk! Når du importerer en registrering, erstatter den en eventuel anden registrering, der aktuelt vises på fanen i rapporten Analytics.

Gem registrering

Gem den aktuelle registrering som en .harz-fil.

Send den aktuelle rapport til printeren.

Nærmere oplysninger

Med kontrolelementerne i afsnittet Nærmere oplysninger kan du udvide eller minimere den valgte type oplysninger i afsnittet Flow i rapporten. Du kan f.eks. klikke på + Sideindlæsninger for at udvide, så du kan se alle oplysningerne om sideindlæsninger i afsnittet Flow. Hvis du klikker på - Sideindlæsninger, minimeres oplysningerne.

Spring til

Naviger til det pågældende afsnit i rapporten.

Rapporten Analytics i detaljer

Rapporten Analytics indeholder forskellige afsnit, hvis formål i det store hele burde være indlysende:

Registreringsoversigt

Dette er en oversigt over den aktuelle registrering. Oplysningerne er fordelt på følgende felter:

Felt Betydning
Registreringstidspunkt Starttidspunkt og -dato for registreringen.
Placering Den IP-adresse eller det geografiske sted, der er blevet sendt fra din browser. Du kan tilsidesætte denne placering vha. indstillingen Skift placering.
Samlet antal sideindlæsninger Det antal sider, din browser har indlæst i løbet af registreringssessionen.
Sporingskoder Det antal Analytics-sporingskoder, der er blevet registreret i løbet af registreringssessionen. Her kan du også se, hvor mange Analytics-ejendomme du har adgangstilladelse til.
Valgt ejendom Den aktuelt viste Analytics-ejendom.

Underretninger

Eventuelle problemer, der er blevet fundet i forbindelse med registreringen, er angivet her.

• Et gult ikon betyder, at Google Tag Assistant Recordings har registreret et mindre alvorligt implementeringsproblem, som muligvis kan have betydning for dine website-metrics og -data.
  • Et rødt ikon betyder, at Google Tag Assistant Recordings har registreret en alvorlig implementeringsfejl, som skal rettes hurtigst muligt.

Klik på en underretning for at se, hvor i registreringsflowet problemet forekom, og få vist yderligere oplysninger om underretningen.

Se flere underretninger af samme type

Når der registreres flere underretninger af samme type, viser Google Tag Assistant Recordings kun den første underretning. Hvis du vil se de øvrige underretninger, skal du klikke på plus-ikonet i slutningen af meddelelsen. Klik på minus-ikonet for at minimere de øvrige underretninger.

Visningsoversigt

I afsnittet Visningsoversigt kan du se udvalgte oplysninger fra Analytics-rapporterne Anskaffelse, Adfærd og Konverteringer. Dermed får du et kvalificeret bud på, hvordan hittene for de registrerede sider ville blive vist i de valgte Analytics-visninger, hvis de pågældende hits rent faktisk blev sendt til Analytics.

Eksempelvis kan du i afsnittet Anskaffelse se, om kampagnedimensionerne Kilde og Medium er udfyldt korrekt. I afsnittet Adfærd kan du se, om filtre anvendes korrekt på indholds-URI, og i afsnittet Konverteringer kan du få hjælp til at validere din målkonfiguration. Hvis dataene i disse afsnit ikke er som forventet, kan du i afsnittet Flow nedenfor se, hvordan du foretager fejlfinding for at få løst problemet.

BEMÆRK! De data, der vises i denne rapport, er resultatet af en simulering af hitbehandlingsprocessen i Analytics. Der kan forekomme uoverensstemmelser mellem Google Tag Assistant Recordings-rapportens data og de data, der vises i Analytics. Eksempelvis kan du ikke se data fra linkede Google Ads-konti i Google Tag Assistant Recordings-rapporten.

Flow

Dette er selve kernen i Google Tag Assistant Recordings. Du kan se hver eneste indlæst side samt de hits og hændelser, der fandt sted på hver enkelt side. Brug disse oplysninger til at finde frem til og løse problemer med din Analytics-konfiguration.

Du kan udvide eller minimere individuelle sideindlæsninger ved at klikke på plus- og minus-ikonerne i dette afsnit. Du kan udvide eller minimere alle oplysningerne i rapporten ved hjælp af kontrolelementerne i afsnittet Nærmere oplysninger i panelet til venstre i rapporten.

Nærmere oplysninger om sideindlæsninger

Panelet Sideindlæsning indeholder følgende felter:

Felt Betydning
Omdirigering Den oprindelige sides webadresse, hvis sideindlæsningen er et resultat af en omdirigering.
Webadresse Den indlæste sides webadresse.
Tidspunkt/tidsrum Tidspunktet for den aktuelle sideindlæsning. Sideindlæsning 1 er starttidspunktet, så dato og klokkeslæt for denne sideindlæsning er registreret. Hvad efterfølgende sideindlæsninger angår, er dette en angivelse af, hvor lang tid der er gået siden sideindlæsning 1.
Hits Det antal hits, den aktuelle sideindlæsning har genereret, og det antal ejendomme, der har modtaget disse hits.

Nærmere oplysninger om sidehits

Panelet Sidehit indeholder følgende felter:

Felt Betydning
Tidspunkt/tidsrum Det tidsrum, der er gået siden sideindlæsning 1.
Hitwebadresse Webadressen for det hit, der blev sendt til Analytics. Du kan eventuelt klikke på plus-ikonet for at se den fuldstændige webadresse.
Analytics-ejendom Den Analytics-ejendom, der har modtaget hittet.
Hitnummer i sessionen Indeksnummeret for hittet i den aktuelle session.
Titel Sidens titel.
URI Det URI (for det sendte hit), der gemmes i Analytics.
Hostname Det hostname (for det sendte hit), der gemmes i Analytics.
Tilpassede dimensioner Værdierne for eventuelle tilpassede dimensioner eller metrics, det aktuelle hit har genereret.

Nærmere oplysninger om hændelseshits

Panelet Hændelseshit indeholder de ovenfor beskrevne felter for sidehits og de brugerdefinerede værdier for hændelsesfelterne: Kategori, Handling, Etiket og Værdi.

Få flere oplysninger om hændelser i Analytics.

Nærmere oplysninger om andre hittyper

I dette afsnit kan du se oplysninger om andre hittyper, f.eks. Google Marketing Platform-hits, videohits, sociale hits og brugerdefinerede hits (såfremt det er aktuelt).