Op status gebaseerde doelgroepen

Gebruikers permanent of tijdelijk uit uw doelgroepen verwijderen.

In Analytics kunt u doelgroepen maken die dynamisch worden geüpdatet op basis van hun definities. Gebruik een filter van het type Opnemen om voorwaarden in te stellen voor wanneer gebruikers aan een doelgroep worden toegevoegd. Gebruik een uitsluitingsfilter om voorwaarden in te stellen voor wanneer gebruikers uit een doelgroep worden verwijderd. Wanneer u een uitsluitingsfilter gebruikt, heeft u een extra optie waarmee u kunt specificeren of gebruikers tijdelijk of definitief worden verwijderd.

In dit artikel vindt u drie voorbeelden van situaties waarin u er de voorkeur aan zou kunnen geven gebruikers permanent of tijdelijk uit uw doelgroepen te verwijderen.

Beperkingen

Als u een doelgroep heeft gemaakt voordat de functie in uw Analytics-account beschikbaar was, kunt u die doelgroep niet wijzigen in een op status gebaseerde doelgroep.

Als u een doelgroep opslaat zonder uitsluitingsfilter, kunt u achteraf geen uitsluitingsfilter toevoegen aan de definitie. Wilt u de definitie later nog kunnen bewerken en de doelgroep wijzigen in een op status gebaseerde doelgroep, neem dan een uitsluitingsfilter op wanneer u de doelgroep maakt.

Doelgroepen met permanente uitsluitingsfilters zijn niet geschikt voor Google Ad Manager of Display & Video 360. Doelgroepen met tijdelijke uitsluitingsfilters zijn niet geschikt voor Display & Video 360.

In dit artikel:

Verlaten winkelwagentje

Stel, u wilt remarketing toepassen op gebruikers die artikelen in hun winkelwagentje achterlaten. Dan kunt u bijvoorbeeld in uw doelgroep gebruikers opnemen die klikken op 'Aan winkelwagentje toevoegen' of die de winkelwagenpagina bekijken, en gebruikers uitsluiten die de pagina met de bestellingsbevestiging bekijken. In plaats van gebruikers die hun bestelling wel voltooien, permanent te verwijderen, kunt u ze opnieuw aan de doelgroep toevoegen wanneer ze een volgende keer artikelen aan hun winkelwagentje toevoegen maar geen aankoop doen.

Een doelgroep maken van gebruikers die artikelen in hun winkelwagentje hebben achtergelaten
  1. Neem gebruikers op die de winkelwagenpagina hebben bekeken en sluit gebruikers uit die de pagina met de bestellingsbevestiging (bedankpagina) hebben bekeken:
    Voorwaarden maken: /cart opnemen, /thankyou uitsluiten
  2. Klik op Toepassen.
  3. Vink het selectievakje uit bij de optie om gebruikers permanent te verwijderen. Gebruikers worden nu opnieuw toegevoegd aan de doelgroep als ze artikelen in hun winkelwagentje achterlaten maar geen aankoop doen.
    Optie voor permanent verwijderen uitgeschakeld

Nooit een aankoop gedaan

Als u uw marketing wilt richten op gebruikers die nooit een aankoop bij u hebben gedaan, neemt u gebruikers op voor wie het aantal transacties 0 is, en sluit u gebruikers voor wie het aantal transacties groter is dan 0, permanent uit.

Een doelgroep maken van gebruikers die nooit een aankoop hebben gedaan
  1. Neem gebruikers zonder transacties op en sluit gebruikers met meer dan nul transacties uit.
    Voorwaarden maken: 0 transacties opnemen, meer dan 0 transacties uitsluiten
  2. Klik op Toepassen.
  3. Vink het selectievakje aan bij de optie om gebruikers die een transactie uitvoeren, permanent te verwijderen.
    Optie voor permanent verwijderen ingeschakeld

Bepaald niveau bereikt

Gebruik 'include'- en 'exclude'-uitdrukkingen in combinatie met tijdelijke of permanente uitsluiting om doelgroepen te configureren met elk gewenst detailniveau. Hieronder volgen enkele andere veelvoorkomende voorbeelden:

Doelgroep gebaseerd op de huidige lifetime value of loyaliteitsstatus van gebruikers (bijgehouden door een aangepaste dimensie)

• Voorbeeld: Hoge LTV
    • Gebruikers opnemen met LTV = Hoog
    • Gebruikers uitsluiten met LTV = Gemiddeld of Laag
    • Permanent verwijderen uitgeschakeld

Doelgroep gebaseerd op de hoogste LTV of loyaliteitsstatus die gebruikers hebben behaald

• Voorbeeld: Had ooit een hoge LTV
    • Gebruikers opnemen met LTV = Hoog
  • Voorbeeld: Had nooit een hoge LTV
    • Gebruikers opnemen waarvan pagina's overeenkomen met regex .*
    • Gebruikers uitsluiten met LTV = Hoog
    • Permanent verwijderen ingeschakeld

Doelgroep gebaseerd op het huidige level van gebruikers (bijv. in een game)

• Voorbeeld: Momenteel op level 5-10
    • Gebruikers opnemen met level >= 5
    • Gebruikers uitsluiten met level < 5 of > 10
    • Permanent verwijderen uitgeschakeld

Doelgroep gebaseerd op het hoogste level dat gebruikers hebben bereikt

• Voorbeeld: Nooit verder dan level 5
    • Gebruikers opnemen met level >= 1
    • Gebruikers uitsluiten met level > 5
    • Permanent verwijderen ingeschakeld
Een doelgroep maken waarin gebruikers met de lifetime value 'Hoog' worden opgenomen, en waarvan gebruikers met de lifetime value 'Gemiddeld' of 'Laag' tijdelijk worden uitgesloten
  1. Configureer de voorwaarden voor opnemen en uitsluiten:
    Voorwaarden maken: 'Lifetime value komt exact overeen met Hoog' opnemen, 'Lifetime value komt exact overeen met Gemiddeld of Laag' uitsluiten
  2. Vink het selectievakje uit bij de optie om gebruikers die niet aan de opnamecriteria voldoen, definitief te verwijderen:
    Optie voor permanent verwijderen uitgeschakeld