Om Search Ads 360-integreringen

Se Search Ads 360-data i Analytics.
Denna funktion är endast tillgänglig i Google Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.
Den här funktionen är inte kompatibel med mobilegendomar.

Search Ads 360-rapportintegreringen gör att Analytics 360-kunder kan se och analysera Search Ads 360-data i Analytics 360. När integreringen är klar visas en ny uppsättning dedikerade Search Ads 360-rapporter under Förvärv i Analytics 360. I de här rapporterna visas statistik för förvärv, beteende och konverteringar från Analytics 360 tillsammans med Search Ads 360-dimensioner och data om Klick som importeras från Search Ads 360.

Krav

Om du vill använda Search Ads 360-rapportintegreringen behöver du

• vara Analytics 360-kund och ha undertecknat den senaste versionen av Analytics 360-avtalet, där policykraven för annonseringsfunktioner i Google Analytics ingår.
  • annonsera med Search Ads 360.
  • acceptera e-postavtalet som specificerar vilka Search Ads 360-annonsörs-id:n och Analytics 360-egendomar du vill länka – kontoansvarig för ditt Analytics 360-konto bekräftar villkoren och hanterar e-postavtalet.
  • aktivera konverterings-API:et (kallas även automatisk taggning) i ditt Search Ads 360-konto. (Din kontoansvariga gör det åt dig.)När du aktiverar konverterings-API:et läggs gclid och gclsrc till i målsidesadresserna, så att Analytics kan spåra din Search Ads 360-trafik.

Obs! När kampanjer är taggade med gclid eller gclsrc ignoreras UTM-parametrar.