[UA] Google Ad Manager ‑raportointi

Nyt kun tilit on linkitetty, perehdytään tarkemmin raportteihin.

Google Ad Manager

Google Ad Manager on kattava isännöity mainostennäyttöalusta, joka helpottaa verkkosivustoilla, mobiilisivuilla, mobiilisovelluksissa, peleissä tai näiden yhdistelmissä näytettävien mainosten hallintaa.

Tiedot

Google Ad Manager käyttää samoja tietoja kuin AdSense, joten jos olet jo perehtynyt siihen, tunnet olosi kotoisaksi. Vaikka et olisi ole tietojen asiantuntija, ei huolta. Alla on perustiedot kymmenestä keskeisestä mittarista.
  1. GAM-impressiot: Ad Manager ‑mainoksen impressio raportoidaan aina, kun yksittäinen mainos näkyy sivustollasi. Jos esimerkiksi kaksi mainosyksikköä sisältävää sivua katsellaan kerran, näytämme kaksi impressiota.
  2. GAM-kattavuus: Kattavuus on niiden mainospyyntöjen prosenttiosuus, jotka palauttivat vähintään yhden mainoksen. Yleisesti ottaen kattavuus auttaa tunnistamaan sivustot, joilla Ad Manager-tilisi ei pysty näyttämään kohdistettuja mainoksia. (Mainosten impressiot / kaikki mainospyynnöt) * 100.
  3. GAM:n tuloutetut sivun katselut: Tämä mittaa verkko-omaisuutesi sivun katselut, joilla näytettiin mainos linkitetyltä Ad Manager ‑tililtäsi. Huomaa, että yhdellä sivulla voi olla useita mainosyksiköitä.
  4. GAM-impressiot/istunnot: Ad Manager ‑mainosten impressioiden määrä suhteessa Analytics-istuntoihin (mainosten impressiot / Analytics-istunto).
  5. GAM:n katseltavissa olevien näyttökertojen prosenttiosuus: Katseltavissa olevien mainosten näyttökertojen prosenttiosuus. Impressio lasketaan näkyväksi impressioksi, kun mainos on näkynyt käyttäjän selaimessa ja käyttäjällä on ollut mahdollisuus nähdä se.
  6. GAM-klikkaukset: Ad Manager ‑mainosten saamien klikkausten määrä sivustollasi.
  7. GAM-klikkausprosentti: Mainoksen klikkaukseen johtaneiden Ad Manager ‑impressioiden prosenttiosuus.
  8. GAM-tulot: Ad Manager ‑tulot on impressioihin perustuva arvio mainosten kokonaistuloista.
  9. GAM-tulot / 1 000 istuntoa: Arvioitu Ad Manager ‑mainosten kokonaistuotto tuhatta Analytics-istuntoa kohti. Huomaa, että tämä tieto perustuu sivustosi istuntoihin, ei mainosten impressioihin.
  10. GAM:n todellinen tuhannen näyttökerran hinta: Arvioitu hinta tuhatta impressiota kohti eli Ad Manager ‑tulosi tuhatta sivun katselua kohti.

Muut tiedot

Edellä mainitun kymmenen vakiomittarin lisäksi Ad Managerissa on vastaavia mittareita myös Ad Managerin täydennysmainoksille (AdSense tai Ad Exchange), joita olet mahdollisesti määrittänyt Ad Manager ‑verkostossa.

Huom. Analytics-kehittäjien verkkosivustolla oleva Ulottuvuudet ja mittarit ‑resurssi on paras tietolähde näihin mittareihin (ja niiden käyttämiseen) liittyvissä asioissa. Siellä on kuvaus kaikista ulottuvuuksista ja mittareista, jotka ovat käytettävissä Core-Reporting APIn kautta.

Ad Manager ‑raporttien katsominen GA:ssa

Kun olet käynyt läpi käyttöönottoartikkelin muistilistan, voit katsoa Ad Manager ‑dataasi GA:ssa. Raportit löytyvät kohdasta Analytics > Käyttäytyminen > Julkaisija. Käytettävissä olevat raportit:

1. Yleiskatsaus
  2. Julkaisijan sivut
  3. Julkaisijan viittaukset

Huom. Google Analyticsista löytyvien Google Ad Manager ‑raporttien tiedot ovat arvioita, ja näiden raporttien tarkoitus on auttaa tunnistamaan trendejä. Niitä ei tule käyttää kirjanpidossa tai täsmäytyksessä.

Raportit

Kaikki Analytics-raportit perustuvat ulottuvuuksien ja mittareiden yhdistelmiin. Kun katsot dataasi Analyticsin vakioraportista, taulukon ensimmäisessä sarakkeessa näkyvät ulottuvuuden arvot ja muissa sarakkeissa niitä vastaavat tiedot. Voit lukea lisätietoja GA-raporteista Analytics: Raportoinnin yleiskatsaus ‑linkistä.

Julkaisijan yleiskatsausraportti

Yleiskatsausraportista saat ylätason yhteenvedon tärkeimmistä tiedoista. Raportin kaaviossa näkyy oletuksena sivustosi päivittäiset Ad Manager ‑impressiot. Voit vertailla kaavion tietoja. Alla olevassa taulukossa on kymmenen Ad Manager ‑tietoa. Näet päivittäiset arvot klikkaamalla tietoa. Päivittäiset arvot näkyvät kyseisen tiedon sivun viivakaaviossa ja pylväskaaviossa. Trendit-valikon avulla voit näyttää eri tietojen sivun.

Julkaisijan sivut ‑raportti

Sivut-raportti kertoo, mitkä sivustosi sivut ovat myötävaikuttaneet eniten Ad Manager ‑tuoton syntymiseen. Kaaviossa näkyy oletuksena sivustosi päivittäiset Ad Manager ‑impressiot. Taulukossa näkyy ajanjakson sivukohtaiset Google Ad Manager ‑kokonaistiedot.

Julkaisijan viittaavien sivujen raportti

Julkaisijan viittaavien sivujen raportti näyttää ne verkkotunnukset, jotka vaikuttivat eniten Ad Manager ‑impressioiden määrään sivustollasi. Kaaviossa näkyy sivustosi Ad Manager ‑impressioiden päivittäinen kokonaismäärä ja taulukossa kaikki aikavälin kokonaistulomittarit viittausverkkotunnuksen mukaan. Näet tiedot kultakin viittaavalta sivulta klikkaamalla taulukossa verkkotunnusta. Eri tiedot lähteen ja tulotavan mukaan näet klikkaamalla taulukon yläpuolella olevia eri näkymävaihtoehtoja.

Lisätietoa

Suosittelemme, että luet seuraavat artikkelit ennen kuin aloitat:

1. Tietoja Google Ad Managerin integroinnista
  2. Google Ad Manager ‑integroinnin määrittäminen Analyticsissa