[UA] Google Ad Manager-rapportering

Nu, hvor dine konti er tilknyttet, kan vi se på rapporterne.

Om Google Ad Manager

Google Ad Manager er en omfattende hostet platform til annoncevisning, der strømliner din annonceadministration, uanset om du leverer annoncer til websites, mobilwebsider, mobilapps, spil eller en kombination af disse.

Metrics

Google Ad Manager benytter de samme metrics som AdSense, så hvis du kender dem, skal du nok føle dig hjemme. Hvis du ikke er metricsekspert, klarer vi den nok alligevel. Her er en kort beskrivelse af de ti grundlæggende metrics, så du kan komme i gang.
  1. GAM-eksponeringer – Der rapporteres en annonceeksponering i Ad Manager, hver gang en individuel annonce vises på dit website. Hvis en side med to annonceenheder f.eks. vises én gang, viser vi to eksponeringer.
  2. GAM-dækning: Dækning er den procentdel af annonceanmodninger, der returnerede mindst én annonce. Generelt set hjælper dækning dig med at identificere websites, hvor din Ad Manager-konto ikke er i stand til at vise målrettede annoncer. (Annonceeksponeringer/antal annonceanmodninger i alt) * 100.
  3. Indtægtsgenererende sidevisninger i GAM – Måler det samlede antal sidevisninger på din ejendom, der blev vist med en annonce fra din linkede Ad Manager-konto. Bemærk! En enkelt side kan have flere annonceenheder.
  4. Eksponeringer/session i GAM – Forholdet mellem annonceeksponeringer i Ad Manager og Analytics-sessioner (annonceeksponeringer/Analytics-sessioner).
  5. Synlige eksponeringer % i GAM – Procentdelen af annonceeksponeringer der var synlige. En eksponering betragtes som en synlig eksponering, når den er blevet vist i en brugers browser, og der har været mulighed for, at den er blevet set.
  6. Klik i GAM – Det antal gange der blev klikket på Ad Manager-annoncer på dit website.
  7. CTR i GAM – Procentdelen af eksponeringer i Ad Manager, der resulterede i et klik på en annonce.
  8. Omsætning i GAM – Omsætning i Ad Manager er et estimat over din samlede annonceomsætning ud fra de registrerede eksponeringer.
  9. Omsætning/1000 sessioner i GAM – Den samlede estimerede omsætning fra Ad Manager-annoncer pr. 1000 Analytics-sessioner. Bemærk, at denne metric baserer sig på sessioner på dit website og ikke annonceeksponeringer.
  10. eCPM i GAM – Den estimerede pris pr. tusind sidevisninger. Det er din omsætning i Ad Manager pr. 1000 sidevisninger.

Andre metrics

Foruden de ti ovennævnte standardmetrics indeholder Ad Manager også tilsvarende metrics for Ad Manager-udfyldningsannoncer (AdSense eller Ad Exchange), som du muligvis har konfigureret på dit Ad Manager-netværk.

Bemærk! Den definitive kilde til oplysninger om metrics (og hvordan de bruges) finder du i referenceguiden Dimensioner og metrics i Analytics-sektionen på udviklerwebsitet. Heri beskrives samtlige dimensioner og metrics, der er tilgængelige i Core Reporting API.

Se dine Ad Manager-rapporter i GA

Når du har gennemført samtlige punkter på opstartstjeklisten i vores konfigureringsartikel, har du mulighed for at se dine Ad Manager-data i GA. Du finder rapporterne i Analytics > Adfærd > Udgiver. Du har adgang til følgende rapporter:

1. Oversigt
  2. Udgiversider
  3. Henvisningsadresser for udgiver

Bemærk! De Google Ad Manager-rapporter, som findes i Google Analytics, er omtrentlige og beregnet til at identificere tendenser. Disse rapporter bør ikke bruges til regnskabsarbejde eller finansiel afstemning.

Rapporterne

Alle Analytics-rapporter er baseret på en kombination af dimensioner og metrics. Når du ser på dine data i en Analytics-standardrapport, indeholder den første kolonne i tabellen værdierne for en dimension, mens resten af kolonnerne viser de tilsvarende metrics. Få flere oplysninger om GA-rapporter i Analytics: Rapporteringsoversigt.

Rapporten Udgiveroversigt

Rapporten Oversigt indeholder en detaljeret oversigt over de vigtigste metrics. Som standard viser grafen i rapporten de samlede daglige Ad Manager-eksponeringer for dit website. Brug grafen til at sammenligne metrics. Tabellen under grafen viser ti Ad Manager-metrics. Klik på en metric for at se dens daglige værdier. På siden for den pågældende metric viser linjegrafen og søjlediagrammet de daglige værdier. Brug menuen Tendenser til at vise siden for en anden metric.

Rapporten Udgiversider

Rapporten Sider indeholder data om, hvilke sider på dit website der har bidraget med flest eksponeringer i Ad Manager. Som standard viser grafen det samlede daglige antal Ad Manager-eksponeringer for dit website. Tabellen viser de samlede Google Ad Manager-metrics for datointervallet fordelt på sider.

Rapporten Henvisningsadresser for udgiver

Rapporten Henvisningsadresser for udgiver viser de domæner, der har sendt flest eksponeringer i Ad Manager i retning af dit website. Grafen viser det samlede daglige antal eksponeringer i Ad Manager for dit website. Tabellen viser metrics for den samlede omsætning for datointervallet fordelt på henvisende domæner. Klik på et domænenavn i tabellen for at se metrics pr. henvisende side. Klik på de forskellige visningsmuligheder over tabellen for at se metrics efter kilde og medium.

Relaterede ressourcer

Vi anbefaler, at du læser følgende artikler, før du kaster dig ud i det:

1. Om Google Ad Manager-integrationen
  2. Konfigurer Google Ad Manager i Analytics