Uudelleenmarkkinointikampanjoiden testaaminen

Koostumukseltaan identtisten uudelleenmarkkinointiyleisöjen luominen testaamista varten

Voit luoda kaksi tai useita koostumukseltaan identtisiä uudelleenmarkkinointiyleisöjä ja käyttää eri mainoskampanjaa kullekin yleisölle. Voit tämän jälkeen verrata kampanjoiden tehokkuutta ja selvittää, mikä niistä toimii parhaiten.

Tässä artikkelissa:

Tietoja Käyttäjätietoryhmä-ulottuvuudesta

Analytics määrittää kunkin käyttäjistäsi satunnaisesti johonkin sadasta eri tietoryhmästä. Käyttäjätietoryhmä-ulottuvuuden (arvot 1–100) avulla näet, mihin tietoryhmään kukin käyttäjä on määritetty. Lisäämällä yleisömäärityksiin käyttäjätietoryhmän ehdon voit luoda useita yleisöjä, jotka ovat koostumukseltaan identtisiä Käyttäjätietoryhmä-arvoa lukuun ottamatta. Tämän jälkeen voit verrata eri kampanjoiden vaikutuksia identtisiin yleisöihin.

Voit esimerkiksi luoda kaksi uudelleenmarkkinointiyleisöä, joille on määritetty sama ikä, sukupuoli ja kaupunki, mutta eri käyttäjätietoryhmä. Tämän jälkeen voit käyttää kummallekin yleisölle eri uudelleenmarkkinointikampanjaa ja katsoa, kumpi versioista on tehokkaampi.

Yleisöjen luominen

Tästä esimerkistä näet, miten voit määrittää kaksi demografisilta tiedoiltaan identtistä yleisöä (sama Ikä, Sukupuoli ja Sijainti, joka on kaupunki) ja erottaa yleisöt Käyttäjätietoryhmä-arvon perusteella.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen omaisuuden kohdalle, jolle haluat luoda yleisön.
  3. Valitse OMAISUUS‑sarakkeesta Yleisömääritykset > Yleisöt.
  4. Valitse + Uusi yleisö. (Lue lisätietoja yleisöjen luomisesta.)
  5. Valitse ensimmäisessä vaiheessa yleisösi käyttäjätiedot sisältävä Analytics-näkymä ja valitse mainostili, jossa haluat käyttää yleisöä.
  6. Valitse toisessa vaiheessa Luo uusi.
  7. Valitse Yleisön rakennustyökalussa Ikä- ja Sukupuoli-luokat ja määritä Sijainti (kaupunki) kohderyhmätietojen suodattimien avulla.
    Yleisön rakennustyökalu ja kohderyhmätietojen suodattimet
  8. Määritä Ehdot-suodattimien avulla käyttäjätietoryhmä, jonka arvo on pienempi tai yhtä suuri kuin 50.
    Yleisön rakennustyökalu ja Ehdot-suodatin
  9. Valitse Käytä ja nimeä sekä tallenna yleisö (esim. Uudelleenmarkkinointikampanja A:n testiyleisö).
  10. Luo toinen yleisö seuraavasti noudattamalla vaiheesta neljä alkavia ohjeita:
    • Valitse Yleisön rakennustyökalussa aiempaa yleisöä vastaavat Ikä- ja Sukupuoli-luokat ja määritä myös sama Sijainti (kaupunki) kohderyhmätietojen suodattimien avulla.
    • Määritä Käyttäjätietoryhmä-arvoksi suurempi kuin 50 Ehdot-suodattimien avulla.
    • Valitse Käytä ja nimeä sekä tallenna yleisö (esim. Uudelleenmarkkinointikampanja B:n testiyleisö).

Testin suorittaminen

Näin voit testata kaksi kampanjaa Google Adsissa:

Tulosten arviointi

Voit itse arvioida kampanjoidesi tuloksia Analyticsissa.

Kirjaudu Analytics-tilillesi ja siirry näkymään, jossa haluat arvioida tuloksia.

Luo kaksi segmenttiä jotka perustuvat testattavan uudelleenmarkkinointikampanjan nimeen. Alla on esimerkkejä.

• Segmentti 1: kampanja, joka vastaa täysin kampanjaa A
  • Segmentti 2: kampanja, joka vastaa täysin kampanjaa B

Tämän jälkeen voit verrata Analytics-raporttiesi jokaista segmenttiä.