Segmenttien hallinta

Importoi, muokkaa ja poista omia segmenttejä.
Sisällys:

Segmenttien importointi

Voit importoida segmenttejä Analyticsin Ratkaisugalleriasta. Ratkaisugalleria on maksuton kauppapaikka, jossa voit julkaista kehittämiäsi ratkaisuja, kuten segmenttejä, joiden uskot olevan hyödyllisiä myös muille Analyticsin käyttäjille. Voit myös ladata muiden Analytics-käyttäjien julkaisemia ratkaisuja.

Kun importoit segmentin ratkaisugalleriasta, importointi koskee ainoastaan segmentin määritystä. Mitään dataa ei importoida.

Voit importoida segmentin seuraavasti:

1. Avaa segmenttiluettelo.
  2. Valitse Importoi galleriasta
    Segmenttiluettelo, jossa Importoi galleriasta ‑painike näkyy korostettuna

…ja avaa Analyticsin ratkaisugalleria.
    Ratkaisugalleriapaneeli, jossa on käytössä vain segmentit näyttävä suodatin

Näkyviin tulee paneeli, joka sisältää Ratkaisugallerian suodatetun sisällön, jossa näkyvät vain segmentit. Yläreunassa näkyy Tyyppi:segmentit-suodatin.
  3. Voit rajata sisältöä entisestään lajittelu- ja suodatinvaihtoehtojen avulla.
  4. Kun olet löytänyt haluamasi segmentin, klikkaa segmentin kuvauksen alapuolelta Importoi
    Ratkaisugalleria, jossa segmentin importointipainike näkyy korostettuna

…ja avaa segmentin importointipaneeli.
    Segmentin importointipaneeli, josta voi valita kohdenäkymän
  5. Valitse importointiasetukset:
    • Jos haluat, että segmentti on käytettävissä nykyisen Analytics-tilin kaikissa näkymissä, joihin liittyvä lupa sinulla on, valitse Mikä tahansa näkymä.
    • Jos haluat, että segmentti on käytettävissä vain yhdessä näkymässä, valitse toinen vaihtoehto ja sitten valikosta kyseinen näkymä.
    • Nimeä segmentti tarvittaessa uudelleen.
  6. Klikkaa Luo.
    Segmentin määritys avautuu Segmenttien rakennustyökalussa.
    Importoidun segmentin suodatinmääritys
  7. Voit nimetä segmentin uudelleen. Halutessasi voit myös muokata nykyisiä suodattimia tai lisätä uusia.
  8. Kun segmentin määritys on valmis, klikkaa Tallenna.
    Importoitu segmentti on käytettävissä segmenttiluettelossa.
    Importoitu segmentti segmenttiluettelossa

Segmenttien muokkaaminen

Voit muokata mitä tahansa omaa segmenttiä, jonka olet luonut (joko kokonaan itse, kopioimalla olemassa olevan segmentin, importoimalla segmentin tai vastaanottamalla jaetun segmentin). Analyticsin ennalta määritettyjä järjestelmäsegmenttejä ei voi muokata.

Voit muokata segmenttiä seuraavasti:

1. Avaa segmenttiluettelo.
  2. Etsi muokattava segmentti ja valitse Toiminnot > Muokkaa…
    Segmenttiluettelo, jossa näkyy Toiminnot-valikko avattuna ja Ostoskorin hylkääminen ‑segmentin Muokkaa-komento valittuna

…niin muokattavan segmentin määritys avautuu Segmenttien rakennustyökalussa.
    Segmenttien rakennustyökalu, Maksamisen hylkääminen ‑segmentin Ehdot-suodattimet
  3. Voit nimetä segmentin uudelleen. Halutessasi voit myös muokata nykyisiä suodattimia tai lisätä uusia.
  4. Kun segmentin määritys on valmis, klikkaa Tallenna.

Segmenttien kopiointi

Voit kopioida aiemmin luodun segmentin uuden segmentin pohjaksi. Jos olet esimerkiksi luonut aiemmin tiettyyn kohorttiin liittyvän segmentin, voit halutessasi jakaa sen edelleen useampiin segmentteihin, jotta voit tutkia jotakin kyseisen kohortin sisältämää ikäryhmää tarkemmin.

Voit kopioida segmentin seuraavasti:

1. Avaa segmenttiluettelo.
  2. Etsi kopioitava segmentti ja valitse Toiminnot > Kopioi…
    Segmenttiluettelon Toiminnot-valikko, Kopioi-komento
    …niin kopioitavan segmentin määritys avautuu Segmenttien rakennustyökalussa.
    Kopioidun segmentin määritykset Segmenttien rakennustyökalussa
  3. Jos haluat lisätä ylimääräisiä suodattimia, muokkaa segmentin määrityksiä. Jos esimerkiksi haluat lisätä kohorttisegmenttiin Ikä-suodattimen, klikkaa kohtaa Demografiset tiedot ja valitse ikäryhmät, joita haluat tutkia.
    Segmenttien rakennustyökalu, johon on lisätty suodatin ikäryhmälle 35–44
  4. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi suodattimet, lisää segmentille uusi nimi ja valitse Tallenna.

Segmenttien jakaminen

Voit jakaa luomasi segmentit muille Analyticsin käyttäjille. Kun jaat segmentin, vain sen määritys jaetaan. Mitään dataa ei jaeta.

Nyt voit jakaa kerralla esimerkiksi 20 segmenttiä.

Voit jakaa segmentin seuraavasti:

1. Avaa segmenttiluettelo.
  2. Etsi jaettava segmentti ja valitse Toiminnot > Jaa…
    Segmenttiluettelo, jossa näkyy Toiminnot-valikko avattuna ja Artikkelisuositukset-segmentin Jaa-komento valittuna

…niin näkyviin tulee Jaa-paneeli.
    URL-osoite segmentin määrityksen jakamista varten
  3. Kopioi URL-osoite ja liitä se sähköposti- tai tekstiviestiin.

Kun viestin vastaanottaja klikkaa URL-osoitetta, segmentin importointipaneeli avautuu. Paneelista vastaanottaja voi valita, missä Analyticsin näkymissä hän haluaa kyseisen segmentin olevan käytettävissä.
    Segmentin importointipaneeli, josta voi valita kohdenäkymän

Segmenttien käytettävyyden määrittäminen

Kun luot segmentin tai muokkaat segmenttiä, voit määrittää seuraavat asetukset:

• Voin käyttää/muokata segmenttiä kaikissa näkymissä (vain nykyinen käyttäjä voi käyttää segmenttiä datan raportointiin ja muokata segmentin määritystä, ja hän voi tehdä näin kaikissa Analytics-näkymissä).
  • Voin käyttää/muokata segmenttiä tässä näkymässä (vain nykyinen käyttäjä voi käyttää segmenttiä datan raportointiin ja muokata segmentin määritystä, ja hän voi tehdä näin vain nykyisessä Analytics-näkymässä).
  • Yhteiskäyttäjät ja minä voimme käyttää/muokata segmenttiä tässä näkymässä (nykyinen käyttäjä ja kaikki analyytikon rooliin saaneet käyttäjät voivat käyttää segmenttiä datan raportointiin ja muokata segmentin määritystä, ja he voivat tehdä näin vain nykyisessä Analytics-näkymässä).

Voit määrittää nämä asetukset seuraavasti:

1. Klikkaa Yhteenveto-ruudun yläosasta (jossa näkyy tämänhetkinen käytettävyysasetus) Muuta.
    Yhteenveto-ruutu, jossa näkyy tämänhetkinen käytettävyysasetus
  2. Valitse haluamasi käytettävyysasetus ja valitse sitten OK.
    Käytettävyysasetukset

Segmenttien poistaminen

Voit poistaa minkä tahansa oman segmentin, jonka olet luonut (joko kokonaan itse, kopioimalla olemassa olevan segmentin, importoimalla segmentin tai vastaanottamalla jaetun segmentin). Analyticsin ennalta määritettyjä järjestelmäsegmenttejä ei voi poistaa.

Voit poistaa segmentin seuraavasti:

1. Avaa segmenttiluettelo.
  2. Etsi poistettava segmentti ja valitse Toiminnot > Poista.