Om benchmarking

Jämför resultatet från din egendom med resultatet för jämförbara företag

Med Benchmarking kan du jämföra dina uppgifter med sammanställd branschdata från andra företag som delar med sig av information. På så sätt ser du siffrorna i ett sammanhang och kan ange meningsfulla mål, få insikter om branschen och ta reda på hur du står dig jämfört med konkurrenterna.

Innehåll i artikeln:

Läsa benchmarkingrapporter

Så här kommer du åt benchmarkingrapporterna:
  1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Navigera till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Målgrupp > Benchmarking.

Välja benchmarkingkategori

Du kan välja bland fler än 1 600 branschkategorier på menyn i benchmarkingrapporterna. Dessutom kan du sortera informationen efter geografisk plats och välja bland sju olika trafikstorlekar, så att du kan jämföra din egendom med andra egendomar med liknande trafiknivåer i samma bransch. Du kan till exempel jämföra din egendom med alla egendomar i branschkategorin Hotell och logi i England som får i genomsnitt 500–1 000 sessioner per dag.

Tillgänglig information

Du kan få benchmarkingdata för samtliga värden i följande dimensioner:

• Standardinställd kanalgruppering (kanalerna Socialt, Direkt, Hänvisning, Organisk sökning, Betald sökning, Visning och E-post)
  • Plats (land/område)
  • Enhet (dator, mobil enhet och surfplatta)

Du kan jämföra dina uppgifter med benchmarkdata för följande mätvärden:

• Sessioner (antal sessioner)
  • % nya sessioner
  • Nya sessioner (antal sessioner från nya användare)
  • Sidor/besök
  • Gen. sessionslängd
  • Avvisningsfrekvens

Nästa steg