Kategoria

Mitta on kuvaava attribuutti tai tiedon ominaisuus. Selain, Aloitussivu ja Kampanja ovat esimerkkejä Analytics oletusmitoista.

Kategoria on kohteen kuvaava attribuutti tai ominaispiirre, jolle voi määrittää erilaisia arvoja. Maantieteellisellä sijainnilla voi olla esimerkiksi seuraavat kategoriat: Leveysaste, Pituusaste tai Kaupungin nimi. Kaupungin nimi -kategorian arvoja voivat olla esimerkiksi San Francisco, Berliini tai Singapore.

Selain, Poistumissivu, Näkymät ja Istunnon kesto ovat esimerkkejä oletusarvoisista kategorioista, jotka näkyvät Analyticsissa. Kategoriat löytyvät kaikista raporteista, vaikka näkyvissä voi olla erilaisia kategorioita raportin mukaan. Kategorioiden avulla voit järjestellä, segmentoida ja analysoida tietoja.

Voit määrittää myös omia kategorioita Analyticsiin haluamiesi tietojen seurantaa varten. Tiedot lähetetään seurantakoodin, tietojen tuonnin tai Analytics-sovellusliittymän kautta.

Liittyviä aiheita