Inzicht in de verschillen tussen statististieken van Google Ad Manager en Analytics

Overzicht

Als u uw Google Ad Manager-account aan Google Analytics (GA) koppelt, krijgt u een uniforme weergave van de advertentieopbrengst en het gebruikersgedrag, zodat u uw strategie voor het genereren van inkomsten kunt verbeteren. Google Ad Manager en Analytics meten verschillende statistieken op verschillende punten in de gebruikerstrechter, wat kan leiden tot afwijkende waarden. In dit artikel vindt u antwoorden op vragen over de verschillen tussen de 2 producten.

Veelgestelde vragen

V. Wat zijn de primaire functies van Google Ad Manager en GA?

A. Google Ad Manager biedt advertentiebeheer en rapportage van advertentiestatistieken zoals klikken en vertoningen. GA biedt inzicht in websiteverkeer en waar het verkeer vandaan komt.

V. Hoe verschillen de 2 systemen?

A. Statistieken worden op verschillende punten in de klikverwijzingscyclus geteld. Google Ad Manager telt advertentieklikken bij de bron en GA telt paginaweergaven of sessies wanneer een gebruiker op de site terechtkomt.

V. Is Google Ad Manager een betrouwbare bron voor tellingen?

Google Ad Manager gebruikt een telmethodologie die voldoet aan de normen van het Interactive Advertising Bureau (IAB) om ervoor te zorgen dat vertoningen en klikken zo nauwkeurig mogelijk worden gerapporteerd. Opmerking: De Google Ad Manager-rapporten in GA zijn gebaseerd op schattingen en zijn bedoeld om trends te ontdekken. Gebruik deze rapporten niet voor uw boekhouding of financiële afstemming.

V. Hoe kan een adverteerder uitgeversstatistieken bekijken?

A. Adverteerders kunnen worden uitgenodigd om campagnegegevens in Google Ad Manager te bekijken. Zo kunnen beide partijen op een open en neutrale plek de vertonings- en klikcijfers bekijken.

V. Hoe kan ik klikken onafhankelijk van Google Ad Manager bijhouden/verifiëren?

A. Met ingekorte URL's (zoals http://goo.gl) kunnen advertentieklikken die naar een landingspagina leiden, onafhankelijk van Ad Manager worden geteld.