Brändikanavat ja yleiset kanavat

Luokittele maksulliset hakulausekkeesi entistä paremmin.

Ottamalla käyttöön maksullisen brändihaun ja yleisen maksullisen haun kanavat Google Analyticsissa voit analysoida erikseen maksullisen brändihaun ja yleisen maksullisen haun avainsanojen tehokkuutta. Avainsanojen tehokkuustiedoissa voi olla jyrkkiä eroja.

Brändiavainsanoilla on yleensä Yleisillä avainsanoilla on yleensä
korkea klikkausprosentti alhainen klikkausprosentti
alhaiset klikkauskohtaiset hintatarjoukset korkeat klikkauskohtaiset hintatarjoukset
paljon viimeisten klikkausten tuloksia. paljon avustettuja tuloksia.

Maksullisen tuotemerkkihaun ja yleisen maksullisen haun kanavilla saat tarkemman käsityksen siitä, kuinka tuotemerkkiavainsanasi ja yleiset avainsanasi tuottavat tuloksia toimimalla yhdessä.

Aloittaminen: tee valmiiksi asennuksen kolme päävaihetta jokaiselle näkymälle (profiilille), jolla haluat käyttää ominaisuutta.

1. Tunnista ja syötä tuotemerkkitermisi

Syötä Järjestelmänvalvoja-sivun Hallitse tuotemerkkitermejä -osiossa termit, joilla yhtiötäsi tai tuotteitasi etsitään, mukaan lukien tavaramerkeiksi merkityt termit. Analytics käyttää syötettyjen termien luetteloa kaikkien maksullisten hakulausekkeiden analysointiin. Jos itse hakulauseke ei ole saatavilla, Analytics katsoo sen sijaan maksullisen haun avainsanoja.

Kaikille kyselyille/avainsanoille, jotka sisältävät yhden tai useamman aktiivisista tuotemerkkitermeistäsi, annetaan tunniste Tuotemerkki, ja ne sisällytetään Maksullinen tuotemerkkihaku -kanavaan, jonka luot seuraavassa osiossa. Samalla tavalla kaikki kyselyt/avainsanat, jotka eivät sisällä aktiivisia tuotemerkkitermejä, saavat tunnisteen Yleinen, ja ne sisällytetään Yleinen maksullinen haku -kanavaan, jonka luot seuraavassa osiossa.

Muista seuraavat tiedot, kun mietit, mitä termejä otat mukaan:

• Lisää tuotemerkin väärinkirjoituksia.
    Esimerkki: lisää Google-sanan virheellisiä kirjoitusasuja, kuten Gogole tai googel.
  • Älä lisää saman termin isolla ja pienellä kirjoitettuja vaihtoehtoja, sillä kirjainkoolla ei ole merkitystä.
    Esimerkki: Google ja google katsotaan samaksi sanaksi.
  • Älä lisää monikkoja, sillä ominaisuus käyttää sisältää-vastaavuutta. Se tarkoittaa, että jos tuotemerkkitermi esiintyy missä tahansa hakulausekkeen kohdassa, jopa toisen sanan sisällä, kysely merkitään tuotemerkiksi.
    Esimerkki: admobin vastaavuukia ovat sekä admob että google admob.

Noudata näitä ohjeita jokaisessa näkymässä, jossa haluat käyttää maksullisen brändihaun ja yleisen maksullisen haun kanavia.

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa Kanava-asetukset ja valitse sitten Hallitse brändiin liittyviä hakusanoja.
  4. Tarkista Ehdotetut tuotemerkkitermit -osio. Klikkaamalla Lisää voit lisätä ehdotuksen aktiivisten tuotemerkkitermien luetteloon. Klikkaamalla X voit poistaa ehdotuksen pysyvästi.
  5. Kirjoita tai liitä Syötä tuotemerkkitermejä -tekstiruutuun lisätermejä, jotka kuvailevat tuotemerkkiäsi, ja lisää termit aktiivisten tuotemerkkitermien luetteloon klikkaamalla Lisää tuotemerkkitermejä -painiketta.
  6. Klikkaa Tallenna-painiketta.
2. Luo uusia kanavia kanavien oletusryhmittelyssä

Tuotemerkkitermien lisäämisen jälkeen useimpia käyttäjiä pyydetään antamaan Analyticsille lupa luoda kaksi uutta kanavaa kanavien oletusryhmittelyssä. Viimeistele maksullisen tuotemerkkihaun ja yleisen maksullisen haun kanavien luominen noudattamalla ponnahdusikkunan ohjeita.

Kaikki näkymän kanavien oletusryhmittelyssä tekemäsi muutokset näkyvät näkymän kaikille käyttäjille.

Jos olet aiemmin muuttanut oletusarvoista maksullista hakukanavaa, voit päivittää kanavien oletusryhmittelyn manuaalisesti ja sisällyttää siihen kaksi uutta kanavaa: maksullisen tuotemerkkihaun ja yleisen maksullisen haun.

Maksullisen brändihaun ja yleisen maksullisen haun kanavien luominen manuaalisesti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa Kanava-asetukset ja valitse sitten Kanavien ryhmittely.
  4. Klikkaa taulukosta Kanavien oletusryhmittely.
  5. Klikkaa Kanavamäärityksistä Määritä uusi kanava ja luo Maksullinen tuotemerkkihakukanava:
    1. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Järjestelmän määrittämä kanava ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Maksullinen haku.
    2. Klikkaa JA-painiketta.
    3. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Kyselyn tyyppi ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Tuotemerkki.
    4. Klikkaa Valmis.
  6. Klikkaa Kanavamääritykset-kohdasta Määrittele uusi kanava ja luo Yleinen maksullinen hakukanava:
    1. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Järjestelmän määrittelemä kanava ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Maksullinen haku.
    2. Klikkaa JA-painiketta.
    3. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Kyselyn tyyppi ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Yleinen.
    4. Klikkaa Valmis.
  7. (Valinnainen.) Nimeä oletuksena käytettävä maksullinen hakukanava uudelleen muotoon Maksullinen haku (tuntematon) klikkaamalla sen vieressä olevaa muokkauspainiketta. Tämä kanava sisältää maksettua hakuliikennettä, jolle ei ole luokiteltavia kyselyitä eikä avainsanoja, siis (not set) ‑kyselyitä.

Tärkeää: säännöt arvioidaan järjestyksessä joka istunnolle, joten pidä uusi maksullinen hakukanavasi ja yleinen hakukanavasi oletuksena olevan maksetun hakukanavan yläpuolella Kanavamääritykset-luettelossa.

Uusien kanavanimien tuleminen näkyviin Hankinta-raportin tietoihin kestää enintään 24 tuntia.

3. Luo uusia kanavia Monikanavien ryhmittelyssä

Jos käytät Monikanavia, sinun täytyy luoda myös Oma monikanavaryhmittely, johon sisältyy kaksi kanavaa: Maksullinen tuotemerkkihaku ja Yleinen maksullinen haku.

Monikanavaryhmittelyyn tekemäsi muutokset näkyvät vain sinulle, mutta voit jakaa mallin helposti muille käyttäjille.

Voit luoda Oman monikanavaryhmittelyn käyttämällä jaettua mallia tai muokkaamalla monikanavaryhmittelyn kopiota manuaalisesti.

Vaihtoehto 1: Luo uusia kanavia käyttämällä jaettua mallia

Luo uusi muokattu monikanavaryhmittely jossain näkymässäsi käymällä osoitteessa https://www.google.com/analytics/web/template?uid=yjJyuJIrTy-Jc3RQJq7TIQ

Valitse näkymä, jossa haluat uusien kanavien näkyvän. Voit käyttää jaettua linkkiä useassa näkymässä avaamalla sen monta kertaa.

Vaihtoehto 2: Luo uusia kanavia manuaalisesti

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Avaa Raportit.
  3. Avaa Monikanavat > Avustetut konversiot ‑raportti (tai lähes mikä tahansa muu monikanavaraportti).
  4. Valitse raporttitaulukon yläpuolella (ensisijaisen raporttiluokan vieressä) olevasta Kanavaryhmittelyjen avattavasta valikosta Kopioi monikanavaryhmittelyn malli.
  5. Anna uudelle ryhmittymälle nimi, kuten Oletuskanavat tuotemerkeillä ja yleisellä.
  6. Klikkaa Määritä uusi kanava ja luo Maksullinen tuotemerkkihaku -kanava:
    1. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Järjestelmän määrittelemä kanava ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Maksullinen haku.
    2. Klikkaa JA-painiketta.
    3. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Kyselyn tyyppi ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Tuotemerkki.
    4. Klikkaa Valmis.
  7. Klikkaa Määritä uusi kanava ja luo Yleinen maksullinen haku -kanava:
    1. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Järjestelmän määrittelemä kanava ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Maksullinen haku.
    2. Klikkaa JA-painiketta.
    3. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Kyselyn tyyppi ja valitse sitten toisesta avattavasta valikosta Yleinen.
    4. Klikkaa Valmis.
  8. (Valinnainen.) Nimeä oletuksena oleva maksullinen hakukanava uudelleen muotoon Maksullinen haku (tuntematon) klikkaamalla sen vieressä olevaa muokkauspainiketta. Klikkaa Valmis. Tämä kanava sisältää maksettua hakuliikennettä, jolle ei ole luokiteltavia kyselyitä eikä avainsanoja, eli (ei asetettu) -kyselyitä.
  9. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Tärkeää: säännöt arvioidaan järjestyksessä joka istunnolle, joten pidä uusi maksullinen hakukanavasi ja yleinen hakukanavasi oletuksena olevan maksetun hakukanavan yläpuolella Kanavamääritykset-luettelossa.

Uusien kanavanimien tuleminen näkyviin Monikanava-raportin tietoihin kestää enintään 24 tuntia.